UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İSPANYA-TÜRKİYE MAÇI HANGİ KANALDA VE SAAT KAÇTA CANLI YAYINLANACAK? İŞTE TÜM DETAYLAR!..

İSPANYA-TÜRKİYE MAÇI HANGİ KANALDA VE SAAT KAÇTA CANLI YAYINLANACAK? İŞTE TÜM DETAYLAR!..

İSPANYA-TÜRKİYE MAÇI HANGİ KANALDA VE SAAT KAÇTA CANLI YAYINLANACAK? İŞTE TÜM DETAYLAR!..

Türkiye, İspanya ile EURO 2016 D Grubu 2. maçında karşı karşıya gelecek. Peki  A Milli Takım'ın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki 2. maçı ne zaman, hangi kanalda ve saat kaçta canlı yayınlanacak?

EURO 2016'da İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte D Grubu'nda mücadele eden Türkiye, turnuvadaki 2. maçında 17 Haziran Cuma yani bugün EURO 2008 ve EURO 2012'nin şampiyonu İspanyollarla karşılaşacak.

D Grubu'nda oynanan ilk maçlar sonucunda İspanya, Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup ederken, Türkiye Hırvatistan'a 1-0 yenilmişti.

Fransa'nın Nice şehrinde Allianz Riviera Stadı'nda oynanacak İspanya-Türkiye maçı, TSİ 22.00'da başlayacak.

SIRP HAKEM YÖNETECEK

Ay Yıldızlılar'ın, EURO 2016 D Grubu'ndaki 2. maçını Sırp hakem Milorad Mazic yönetecek. Mazic'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Milovan Ristic ve dalibor Djirdjevic yapacak.

MAÇ HANGİ KANALDA CANLI YAYINLANACAK?

Futbolseverler, TRT 1 yayın akışına göre İspanya-Türkiye maçını 17 Haziran Cuma günü 22.00'dan itibaren TRT 1 ve Lig TV (77) kanallarından canlı yayınla izleyebilecek.

Maçın önemli anları ve canlı anlatımı ntv.com.tr'den de yayınlanacak.

D GRUBU İLK MAÇ SKORLARI

Grupta oynanan ilk hafta maç sonuçları ise şöyleydi:

Türkiye-Hırvatistan: 0-1

İspanya-Çek Cumhuriyeti: 1-0

GÖKHAN GÖNÜL VE MEHMET TOPAL İDMANI YARIDA BIRAKTI

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda 17 Haziran Cuma günü İspanya ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.

Fatih Terim, antrenmandan önce Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup ve Hakan Çalhanoğlu ile bir süre konuştu. Deneyimli teknik adam, idman sonrasında da Selçuk İnan ile görüştü.

A Milli Takım'da Gökhan Gönül ve Mehmet Topal, antrenmanı yarıda bıraktı. Midesinde ağrı hisseden Gökhan ile sol arka üst adalesinde küçük bir spazm oluşan Mehmet, çalışmayı tamamlayamadı. İki oyuncunun da ciddi bir durumunun olmadığı ve tedbir amaçlı olarak antrenmandan ayrıldıkları bildirildi.

NURİ ŞAHİN: İSPANYA MAÇINDA BİZİM DE SÖYLEYECEKLERİMİZ VAR

Arda ve Mehmet Topal gibi İspanya futbolunu orada yaşamış, o ligi tanımış  biri olduğunu hatırlatan Nuri Şahin, "Dünya futbolunu takip edenler, Barcelona, Real Madrid maçlarını severek izler. Ancak bizim de söyleyeceklerimiz vardır. İspanya futbolunun burası iyi burası kötü diyebileceğimiz yönleri olmadığı için hep beraber hazırlanmamız gerekiyor. Baktığınız zaman orta sahada Iniesta'nın, neyini anlatayım. Her şey ortada. Sahada canavar gibi. Buraya 23 kişilik kadroyla geldik. Bunu içtenlikle söylüyorum. Hoca formayı kime verirse o onu haketmiştir. Buraya 23 kişiyle geldik ve görevimiz oynayan 11'i desteklemektir. Hiç kimse egosuyla davranamaz. Herkes yüzde 100'ünü verir, oynacak kişiye hoca karar verir. Kendi açımdan konuşayım, 1.5 senedir sakattım. Buraya gelmek benim için çok büyük bir şans ve mutluluk. 27 yaşındayım ve büyük bir turnuva görmedim. Onun heyecanıyla geldim ve inanılmaz mutlu oldum."

Casillas'ı yedek kulübesinde izlemeyi nasıl yorumladığı sorusuna ise Nuri Şahin, "Casillas, İspanya futboluna damga vurmuş bir futbolcu ve marka. Onunla beraber oynama şansı yaşadım. Kaptanımdı. Çok iyi bir kaptan ve iyi bir insan. Ne yazık ki; orada da bir sakatlık yaşamıştım. Orada bana yardımcı olmuştu. Yedek kalması sürprizdir. Oynamaması her zaman sürprizdir; ama kalede de De Gea gibi yetenekli bir oyuncu var." yanıtını verdi.

TÜRKİYE EURO 2016'YA NASIL KATILDI?

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in çalıştırdığı ay-yıldızlı ekip, şampiyonaya elemelerin en iyi grup üçüncüsü olarak katıldı.

Eleme grubunda Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Hollanda, Kazakistan ve Letonya ile A Grubu'nda yer alan Türkiye, yaptığı 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Rakip filelere 14 gol gönderen ay-yıldızlı oyuncular, kalesindeki 9 gole engel olamadı. A Milli Takım, eleme müsabakalarında 18 puan toplayarak, A Grubu'nu 3. bitirdi ve 9 grubun en iyi üçüncüsü olarak şampiyona bileti aldı

TÜRKİYE'NİN EURO 2016 FİKSTÜRÜ

A Milli Takım'ın, EURO 2016'daki fikstürü ise şu şekilde:

İspanya-Türkiye (17 Haziran Cuma/ Saat 22:00, Stade de Nice)

Çek Cumhuriyeti - Türkiye (21 Haziran Salı/ Saat 22:00, Stade Bollaert-Delelis)

A MİLLİLER'İN AVRUPA ŞAMPİYONASI GEÇMİŞİ

Türkiye, Avrupa Şampiyonası finallerinde 4. kez boy gösterecek.

Daha önce katıldığı finallerde 12 maç yapan ay-yıldızlı ekip, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. A Milli Takım, bu karşılaşmalarda 11 gol atarken, kalesinde 18 gol gördü.

Turnuvada 1996, 2000 ve 2008 olmak üzere üç kez mücadele eden A Milli Takım, en büyük başarısını 2008'de yarı final oynayarak elde etti.

İSPANYA MAÇI ÖNCESİ TÜRKİYE'Yİ KORKUTAN İSTATİSTİK

Türkiye, resmi maçlarda son yıllarda futbolun önde gelen ülke milli takımlarına karşı yalnızca bir kez kazanabildi. Milliler, söz konusu dönemdeki tek galibiyeti, EURO 2016 Elemeleri'nde grupta Hollanda'yı Konya'da 3-0 yenerek elde etti.

2000 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 10 Ekim 1998'de Bursa'da Almanya'yı 1-0 mağlup eden milliler, daha sonra dünya futbolunda söz sahibi ülkeler Brezilya, İspanya, Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Hollanda ve Portekiz ile yaptığı 19 resmi maçın 14'ünü yitirdi, 4'ünde berabere kaldı, sadece bir kez galip geldi.

SADECE 3 MAÇTA GOL YEMEDİ

Türkiye, söz konusu dönemdeki maçlardan sadece 3'ünü gol yemeden tamamlayabildi.

2000 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Münih'te Almanya, 2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İstanbul'da İngiltere ile golsüz berabere kalan ay-yıldızlı ekip, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya'da Hollanda'yı 3-0 yendi, diğer 16 maçta kalesini gole kapatamadı.

10 MAÇTA GOL ATAMADI

Türk Milli Takımı, habere konu olan 19 maçtan 10'unda rakiplerine gol atamadı.

Milliler, fileleri havalandırdığı 9 maçtan ise 6'sında birer, 3'ünde ise ikişer kez gol sevinci yaşadı.

MAÇLAR

Türkiye'nin, futbolda ileri gitmiş ülke milli takımlarıyla 1999'dan bu yana yaptığı resmi maçlar şöyle:

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTÜRKİYE  İSPANYA  EURO 2016