UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HAKAN ŞÜKÜR'LE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!.. AVUKATI HAKAN ŞÜKÜR'ÜN YURT DIŞINA TAŞINDIĞINI AÇIKLADI!..

HAKAN ŞÜKÜR'LE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!.. AVUKATI HAKAN ŞÜKÜR'ÜN YURT DIŞINA TAŞINDIĞINI AÇIKLADI!..

HAKAN ŞÜKÜR'LE İLGİLİ FLAŞ GELİŞME!.. AVUKATI HAKAN ŞÜKÜR'ÜN YURT DIŞINA TAŞINDIĞINI AÇIKLADI!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Twitter'dan hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Hakan Şükür ilk duruşmaya gelmedi. Avukatı Hakan Şükür’ün Amerika’ya taşındığını söyledi. Mahkeme, sonraki celse Şükür’ün adresinin bildirmesi için avukata süre verdi.

Eski milletvekili Hakan Şükür, 12 Şubat 2015 günü Twitter üzerinde "grup paralelli, babagonya, tapegonya bölüm 4" şeklinde videolar paylaştığı ve "siyaset nire hırsızlık nire, böyle mi siyasetçi olunuyor arsız" şeklinde paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan hakkında 4 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Bakırköy 28’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Murat İlvan ile Hakan Şükür’ün avukatı Ali Onur Günçel katıldı.

'İSTERSENİZ ADRESİ BİLDİRİRİZ'

Sanık avukatı Günçel, “Müvekkilim Amerika’ya taşınmıştır. Soruşturma aşamasındaki savunmasıyla yetinilmesi mümkündür. Mahkeme aksi takdirde ise Amerika’daki adresini müvekkille irtibata geçip dosyaya sunacağız” dedi. Hakim, sanık avukatına müvekkilinin Amerika’daki adresini bildirmesi için gelecek celseye kadar süre verilmesine karar verdi.

DAHA ÖNCE TAŞINDI İDDİALARINA YANIT VERMİŞTİ

Hakan Şükür'ün paralel yapıyla ilgili soruşturmaya dahil olmaktan çekindiği için Türkiye’yi terk ettiği öne sürülmüştü. Şükür o dönem “Spor akademisi açma projemle ilgili çalışmak ve İngilizce öğrenmek için buradayım” açıklaması yapmıştı. Şükür Twitter üzerinden şunları söylemişti: "Bir daha Türkiye'ye dönmeyeceğim" demişim sözde bunu haber yapmışlar ;)Defalarca tweet adresimden yurt dışında olduğumu,kendi alanım olan spor akademisi projem ve ingilizce Öğrenmek için çalıştığımı yazdım. Öyle ki Enes Kanter'in daveti üzerine NBA da maçlarını izlediğimi belirttim oradan resimlerimi yayımladım. Ama bir gazete haftalardır benim tweet hesabımdan paylaştığım bu bilgileri görmemiş ;) Sözde atlatma haber yapmış. Komik bile değilsiniz. Uzun süredir hayalim olan alanım ile ilgili spor akademisi projemi yurt dışında olgunlaşması için yatırım ve bilgi alt yapısı daha müsait. Türkiye benim ülkem dönmemek ne demek?! Ülkeyi kısır döngüye mahkum edenlerin aksine nerede olursa olsun üretmeye devam etmek doğru olan. Bu arada bu söylediğim akademi ve alanım ile ilgili projeme destek verecek ayrıca gazete, TV veya bir kulüp (tabi cesaret ederlerse) iş teklif ederse dil eğitimimi tamamlayıp hemen gelirim ;)"

ŞÜKÜR HAKARET SORUŞTURMASINDA NE DEMİŞTİ

Hakkında başlatılan soruşturmada ifade veren eski milletvekili Hakan Şükür yazısında hiçbir kişi ve kurumu hedef almadığını, hakaret kastıyla hareket etmediğini belirtmişti. Şükür ifadesinde kamuoyunu derinden sarsan 17 Aralık olaylarıyla ilgili olarak ve fikirlerin havada uçuştuğu bir ortamda, basında ve Tv’lerde yer alan bir takım haberlerin sonucu olarak o açıklamayı yaptığını söyleyerek şunları söylemişti: ““Bir çok kişi, aynı konuda gazetelerde yazı yazmış, demeçler vermiş, açıklamalarda bulunmuştur. Eğer yaptığım suç ise şu anda ve iletiyi yazdığım dönemde, sosyal medyada ve gazetelerde görüş belirten insanların yüzde 70’i suç işliyor demektir. Herkes gibi yorum ve kendimi ifade etme hakkımı kullandım. İddiaya konu iletiyi yazmama sebep teşkil eden ve tarafıma karşı yaptığı hakaret ve tehdit eylemleri sebebiyle hakkında şikayetlerde bulunduğum ‘Bekir Savram’ adlı kişiye de değinmek isterim. Anılan iletiyi bu şahsın sosyal medyada beni hedef göstermesine karşılık olarak yazdım. Yazımın cumhurbaşkanına hakaret kapsamında değerlendirilmesi mantığa aykırıdır. Bekir Savram adlı şahısla aramda geçen bir laf dalaşının cumhurbaşkanına hakaret olarak yorumlanmayacağı aşikardır. Vekilliğini yaptığım bir milletin cumhurbaşkanına hakaret etmem söz konusu dahi olamaz.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAVUKAT  FLAŞ  GELİŞME  HAKAN ŞÜKÜR