UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ, NAZLI MENGİ, SİNA KOLOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ, NAZLI MENGİ, SİNA KOLOĞLU VE OYA DOĞAN BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, YÜKSEL AYTUĞ, NAZLI MENGİ, SİNA KOLOĞLU VE OYA DOĞAN  BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

Yüksel Aytuğ -  Sabah

YAKALANMA ÖYKÜSÜNDE MÜGE ANLI ETKİSİ

Hepimizin uykularını kaçıran katil zanlısı yakalandı ve rahatladık. Peki katili kim yakaladı? Tabii ki emniyet  güçleri. Ama başarının arkasında başka kahramanlar da vardı. Örneğin; Atalay Filiz'in bindiği minibüsün 15 yaşındaki muavini gibi... Zanlıyı tanımış, hatta uzattığı parayı parmak izi bozulmasın diye peçete ile tutmuş, bindiği diğer minibüsün hattını da anında polise ihbar etmişti. Peki o çocuk, zanlıyı nasıl tanıdı? Medya sayesinde... Kriminalolayları halka ulaştırma şekli nedeniyle sürekli eleştirilen o medyamız sayesinde... Şimdi soruyorum: Müge Anlıcinayet olayını ekrana taşıyıp günlerce gündemde tutmasa, 'seri katil olma ihtimalini' akla getirip tüm medyayı ayağa kaldırmasa; katil zanlısı için neredeyse ülke çapında 'seferberlik' başlatılabilir miydi? Ve geliyorum can alıcı konuya... Öğrendik ki, ilk cinayetin mahkeme aşamasında'gizlilik kararı' çıkartılmış. Belki de bu karar alınmasa, olay daha önce medyanın ve halkın gündemine oturacak, cinayetlerin 'seri' hale gelmesi önlenecekti. Müge Anlı'nın programı bu ülkenin adı konulmamış 'kırmızı bülteni'dir; sıklıkla kullanılmalı.

Nazlı Mengi  Milliyet – Cadde

‘AŞK YENİDEN’ GİBİSİ GELMEZ!

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en keyifli, en sevimli dizilerinden biri ‘Aşk Yeniden’... İlk bölümünden itibaren kaçırmamaya çalıştığım, her seyrettiğimde gülmekten serotoninpatlamasını ve duygusallaşmaktan kalp sızlamasını aynı anda yaşadığım ‘Aşk Yeniden’in bugün final yapacağını öğrenince çok üzüldüm.

Yurt dışında olsa böyle bir dizi uzun yıllar devam ederdi. Dizi, aynı Amerika’nın senelerce süren dizisi ‘Friends’ gibi olabilirdi. Dünyayı kasıp kavuran ‘Friends’ten hiç aşağı kalır yanı yoktu.

Normalde yer darlığından tek tek isim yazılmaz tabii  ama bu seferlik dayanamıyorum ve  Özge Özpirinçci,  Buğra Gülsoy,  Tamer Levent, Tülin Oral, Orhan Alkaya, Lale Başar, Nilay Deniz, Can Sipahi, İlkem Ulugün,  Emre Erkan, Sema Keçik, Esin Gündoğdu, Nazlı Tosunoğlu, Tevfik İnceoğlu, Mert Öner ve Miray Akovalıgil’e yarattıkları birbirinden efsane karakterler ve hayranlık vericiperformansları için; ekran başındaki bizleri hayatın tüm stresinden, derdinden, tasasından alıp neşe verdikleri için tek tek teşekkür ediyorum. Tabii ki muhteşem dizinin mimarısenaryo ekibine, yönetmen Ersoy Güler’e ve tüm emek verenlere de...

Sina Koloğlu Milliyet – Cadde

‘HOMELAND’ YENİ ABD BAŞKANI’NI AÇIKLADI!

Amerikan magazin dergisi Entertainment Weekly’de çıkan bir habere göre ‘Homeland’ dizisinin 6’ncı sezonundaABD’de ‘seçilmiş bir kadın başkan’ olacağı öngörülüyor. Dergi, dizinin CIA ajanı Carrie Mathisson rolündeki Claire Danse’ın 2017’nin başında ekrana gelecek bölümlerde bir kadın başkanın yer alacağını açıkladığını yazdı.İngilizGuardian gazetesinin televizyon bölümünde ‘Clinton’a müjde: ‘Homeland’e yeni sezonunda bir kadın başkan yerleşiyor’ başlıklı söz konusu dergiye dayandırdığı bir makale gündeme getiriyor. Yazıda dizinin her şeyinden sorumlu ismi Alex Gansa’nın ‘bunu tahmin etmesinin sürpriz olmadığı’ belirtiliyor. Yazıda, ‘24’ dizisinin yazarı ve yapımcısı olarak Gansa’nın, Barack Obama ortalarda yokken, 2001 yılında Demokrat Parti’den siyahi bir adamın başkan olacağını tahmin ettiği hatırlatılıyor. Bazı mesajlar dizilerle verilir. Bizde benzer dizi ‘Kurtlar Vadisi Pusu’dur. Bu oranda olmasa da “dizi önceden bildi” dediğimiz sahneleri çok yaşadık. Türkiye’nin gidişatı içinde senaryonun yeni karakterlerini ve mesajlarını verdiği görülüyor.

Oya Doğan – Gazetevatan

YOLUN AÇIK OLSUN POYRAZ KARAYEL!

İki sezon boyunca ekranın en sevdiğim işlerinden biri olduPoyraz Karayel. Defalarca hem senaristi Ethem Özışık’a, hem yönetmeni Çağrı Vila Lostuvalı’ya, hem de oyuncularına “Helal olsun” yazısı yazdım. Dizi Doktorutelevizyon programını yaptığım dönemde Poyraz Karayelsetine konuk olmuş, setteki arkadaşlığa ve ekip olmanın gücüne şahit olmuştum. Müthişlerdi. Ama her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi, bu ekibe de bir şey oldu. Ekran çokşeffaftır. Samimiyeti de, sevgiyi de, mutsuzluğu da yansıtır. Son birkaç aydır dizide problemler olduğu çok açıktı. Diziyi izlerken hissediyordum. Dedikodu yazmadığım için olan biten her neyse ilgilenmedim. Ama ekranda sevdiğim bu işin de kötüye gitmesini istemedim.

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV