UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FRANSA'NIN BAŞKENTİ PARİS'TE EYFEL KULESİ ABD'DEKİ SALDIRIDA ÖLENLER ANISINA IŞIKLANDIRILDI!..

FRANSA'NIN BAŞKENTİ PARİS'TE EYFEL KULESİ ABD'DEKİ SALDIRIDA ÖLENLER ANISINA IŞIKLANDIRILDI!..

FRANSA'NIN BAŞKENTİ PARİS'TE EYFEL KULESİ ABD'DEKİ SALDIRIDA ÖLENLER ANISINA IŞIKLANDIRILDI!..

Fransa'nın simgelerinden, başkent Paris'teki Eyfel Kulesi, ABD’deki saldırıda ölenler anısına ışıklandırıldı. Fransa'daki bir çok Fan Zone'da da saygı duruşunda bulunuldu.

ABD'nin Florida eyaletinde önceki gün bir gece kulübüne düzenlenen saldırıda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi de yaralanmıştı.

BELÇİKA - İTALYA MAÇI PARİS'TE FAN ZONE'U COŞTURDU

Bu arada EURO 2016 Fransa E Grubu ilk maçında İtalya ile Belçika Lyon'da karşı karşıya gelirken, mücadeleyi İtalya, 2-0 kazandı.

İtalya'ya galibiyeti getiren golleri 31. dakikada Emanuele Giaccherini ve 90+3. dakikada Graziano Pelle'ni kaydederken, maç heyecanı Paris'te de Fan Zone'da heyecana neden oldu. Paris'teki Eyfel Kulesi’nin arkasında kurulu Fan Zone’daki dev ekranda maçı izleyen İtalyan taraftarlar, galibiyet karşısında adeta çılgına döndü.

Günün son karşılaşması olan Belçika - İtalya maçının ardından ise Eyfel Kulesi, ABD’deki saldırıda ölenler anısına ışıklandırıldı. Kule’de asılı bulunan topa, lazerlerle ABD bayrağı yansıtıldı. Işıklı gösteriyi çok sayıda taraftar ilgiyle izledi. Eyfel Kulesi'nin renginin ise Orlando saldırısında hayatını kaybedenlerin eş cinsel olmaları sebebi ile eş cinselleri temsil eden renkler olan "gök kuşağı" renklerinin tercih edildiği öğrenildi.

FAN ZONE'LARDA 1 DAKİKALIK SAYGI DURUŞU

Öte yandan ABD'deki saldırı ve hayatını kaybeden 50 kişinin yası Fransa'da da yakından hissedildi. Şampiyona öncesinde olası terör saldırıları için yoğun çalışmaların yapıldığı Fransa'da geniş güvenlik önlemleri de sürüyor.

Şampiyonada 4. gün geride kalırken Marsilya'daki İngiltere-Rusya ve Nice şehrindeki Kuzey İrlanda ve Polonyalı taraftarların neden olduğu olaylar dışında bir gerginlik yaşanmadı. UEFA Disiplin ve Etik Kurulu da yaptığı acil toplantıda Rusya ve İngiltere federasyonları uyarmış, olayların devamı durumunda da iki ülkeyi turnuvadan diskalifiye etmekle tehdit etmişti.

ABD'de yaşanan silahlı saldırı ve 50 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, statlara maçlara giremeyen futbol severler için oluşturulan Fan Zone'larda saygı duruşunda bulunuldu. Bordeaux Belediye Başkanı'nın talebi üzerine Orlando'da hayatını kaybedenlerin anısına Fan Zone'larda saat 20.30'da 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Belediye Başkanı ve aynı zamanda Les Republicains Partisi milletvekili olan Alain Juppe Tweeter hesabından, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın düzenlendiği 10 şehirde bulunan Fan Zone'larda, saat 20.30'da 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını duyurdu.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERPARİS  ANMA  ABD