UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

MUTLULUĞUN FORMÜLÜNÜ BULMAK İÇİN YAPILAN ARAŞTIRMALAR SONUÇLANDI!..

MUTLULUĞUN FORMÜLÜNÜ BULMAK İÇİN YAPILAN ARAŞTIRMALAR SONUÇLANDI!..

MUTLULUĞUN FORMÜLÜNÜ BULMAK İÇİN YAPILAN ARAŞTIRMALAR SONUÇLANDI!..

Sosyal bilimciler, psikiyatristler, ekonomistler mutluluğun formülünü bulmak için onlarca yıl süren araştırmalar yaptı. Sonunda mutluluğun yüzde 48 oranında genlerimizden kaynaklandığı ortaya çıktı. Mutluluğun genetik olduğu sonucuna demografik özellikler bakımından aynı olan insanların mutluluk düzeyleri arasındaki farklılıkları araştıran Minnesota Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı ulaştı. Araştırmalarda münferit olayların mutluluğumuzun üzerinde yüzde 40 etkisi olduğunu gösteriyor.

Ancak münferit olayların etkisi kısa süreli oluyor. İnsanlar maaşlarına yüksek bir zam gelmesi gibi büyük değişikliklerin kendilerini daimi olarak daha mutlu edeceğini varsayıyorlar.

Ancak yıllarca çaba harcayıp ulaştığınız hedefler sonunda oluşan mutluluk birkaç ay sonra kayboluverir. Yani büyük bir başarı ya da prestijli bir iş daimi mutluluğun sırrı değildir.

Mutluluk seviyemiz üzerinde etkili olan yaklaşık yüzde 12'lik role sahip başka faktörler kalıyor geriye.

Emprik kanıtlara göre inanç, aile bağları ve arkadaşlık ilişkileri mutluluğu arttırıyor.

Araştırmalarda paranın gerçekten ihtiyaç sahibi insanların günlük hayatlarında yaşadıkları sıkıntılara çare olduğu sürece mesela yeteri kadar yiyeceğinin olması, yaşayacak bir yerinin olması ya da çocuğunu doktora götürebilme imkanının olması gibi onları daha mutlu ettiği sonucuna ulaşmışlar.

Yine insanların bir kez ortalama orta-sınıf gelir düzeyinin biraz üstüne çıktıktan sonra, çok büyük finansal kazanımları olsa da, bunun mutluluk düzeylerinde bir artışa sebep olmadığı sonucuna varılmış.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMUTLULUK  GENETİK  ARAŞTIRMA