UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BODRUM BÖYLE SEZON GÖRMEDİ!.. BİNLERCE TURİST AĞIRLARKEN ŞİMDİ ŞEZLONGLAR BOŞ KALDI!..

BODRUM BÖYLE SEZON GÖRMEDİ!.. BİNLERCE TURİST AĞIRLARKEN ŞİMDİ ŞEZLONGLAR BOŞ KALDI!..

BODRUM BÖYLE SEZON GÖRMEDİ!.. BİNLERCE TURİST AĞIRLARKEN ŞİMDİ ŞEZLONGLAR BOŞ KALDI!..

BODRUM’un Ortakent Mahallesi’ndeki plajlara geçen yıl günübirlik tur teknelerinin biri gelip diğeri giderken bu yıl plajlar boş kaldı.

Bodrum İlçesi Ortakent-Yahşi Mahallesi’ndeki dünyaca ünlü Camel Beach Plajı her yıl haziran ayında binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlarken, bu yıl boş şezlonglara ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki plajda geçen yıl haziran ayında çekilen fotoğraflarla bu yıl çekilenler arasındaki fark, turizmdeki krizi gözler önüne serdi. Ortakent-Yahşi Mahallesi’nde Bank Evler Tatil Sitesi’ndeki yazlığında 30 yıldır tatil yapan evli ve üç çocuk annesi emekli bankacı 56 yaşındaki İnci Tunay, şöyle dedi:

"Son 8 yıldır her mayısta geliyoruz. Ancak böyle bir mayıs ve haziran ayı görmedik. Bırakın yabancı turisti yerli turist bile yok. Yaklaşık 800 konutun bulunduğu sitemizdeki insanların da yüzde 80’i tatile gelmedi. 3-4 kilometrelik plajda 60-70 kişi tatil yapıyor, büyük şok yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl bugünlerde bu plajda binlerce kişi vardı iğne atsanız yere düşmezdi."

"50 YILDIR BÖYLE BİR SEZON GÖRMEDİM"

1970’li yıllarda Camel Beach sahilinde açtığı Akpınar Restoran’ı çocukları ile birlikte işleten evli ve 2 çocuk, 3 torunu olan 82 yaşındaki Mehmet Akpınar, 50 yıllık turizmci olduğunu böyle bir sezon görmediğini söyledi. Akpınar, şöyle konuştu:

"Bu sabah gidip bankadan 10 bin lira daha çektim. Çünkü restoran durduğu yerden para yiyor işçi çıkarmak istemiyorum, idare etmeye çalışıyoruz ama nereye kadar? Günde bir iki müşteri geliyor, o da çay içiyor. Bu sahil tarihinde böyle boşluk görmedi. Her yıl nisan ayının sonunda mayıs ortalarında burası dolup taşmaya başlardı. İşin gerçeği bu yıl ve gelecek yıllardan ümidimizi kestik. Düşünün ben mal sahibi olduğum halde böyleysem bir de binlerce lira ödeyerek mekan kiralayanlar ne yapacak, hazıra dağ dayanmaz cepten değil bünyeden yemeye başladık."

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBODRUM  PLAJ  SEZON