UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! YÜKSEL AYTUĞ, OYA DOĞAN VE ONUR BAŞTÜRK BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! YÜKSEL AYTUĞ, OYA DOĞAN VE ONUR BAŞTÜRK BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! YÜKSEL AYTUĞ, OYA DOĞAN VE ONUR BAŞTÜRK BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?

Yüksel Aytuğ Sabah – Günaydın

AŞK OLSUN BİZE…

Sabrınız varsa, şu listeyi sonuna kadar okuyun. Sonra diyeceklerim önemli...

'Hayatımın Aşkı', 'Aşk Laftan Anlamaz', 'Aşk Yalanı Sever', 'Aşk Yeniden', 'Acı Aşk', 'Aşk ve Günah', 'Aşk Zamanı', 'İnadına Aşk', 'Kiralık Aşk', 'İki Oda Bir Aşk', 'Acil Aşk Aranıyor', 'Aşkın Kanunu', 'Aşktan Kaçılmaz', 'Zor Aşk', 'Aşk Ekmek Hayaller', 'Gurbette Aşk: Bir Yastıkta'...

İsminde 'aşk' kelimesi geçen tam 16 dizi... Bunlar bir hamlede benim aklıma gelenler. Eminim sizler bu listeyi daha da uzatabilirsiniz.

Belli ki 'aşk' senaristler ve yapımcılar için son derece kârlı bir televizyon malzemesi. Sadece onlar mı? Reklamcılar açısından da vazgeçilmez bir çapari oltası. Baksanıza; inekler bile şarkı tutturmuş, 'Sütaş'ın aşkı süt aşkı' diye...Beyaz eşya satmanın yolu dahi aşktan geçiyor. Arçelik'in robotu, çıkmış "Ne yaparsan yap, aşk ile yap" diyor. Elin oğlu Nissan arabasının modelini ASX diye belirlemiş, bizimkiler 'Aşk' diye pazarlıyor. Evinizin duvarını boyatacaksanız, mutlaka 'boyacının aşkından' geçeceksiniz. Ya dondurma reklamlarına ne demeli? Sanırsınız aşık olmayana dondurma yemek yasak. İçine süt yerine azdırıcı hap mı koyuyorlar ne?

Görünen o ki, duyguların en yücesi aşk, olmuş size ticari bir meta...

Oya Doğan – Vatan

KARAGÜL NEDEN İZLENDİ

Eylem Canpolat-Sema Ergenekon’un  öyküsünü ve ilk bölümünü kaleme aldığı, Pınar Uysal, Funda Çetin, Erkan Birgören, Betül Yağsağan, Beril Köse, Özlem Taşağal Yakıcı, Özlem Yücel, Mert Meriçli, Hale Çalap’ın 124 bölüm kaleme aldığı, Murat Saraçoğlu’nun yönetmenliğini, Şükrü Avşar’ın yapımcılığını üstlendiği Karagül, cuma akşamı ekrana gelen 125’inci bölümüyle Fox TV’de ekrana veda etti. Bu devirde 13 bölüm ekranda kalabilmek başarı iken, Karagül’ün 125 bölüm temposunu kaybetmeden devam edebilmesi, hikâyesinin hepimizin içine dokunabilmesi ve sonunda da yapımcının “Buraya kadar” diyerek diziyi bitirme kararı alması alkışlanacak bir başarı. 29 Mart 2013’te başlamıştı Karagül. Mayıs ayından itibaren reytinglerini ciddi anlamda yükseltmişti. O dönemde anlamakta çok zorlanmıştım. Çünkü bu dizi alıştığımız kalıba uymuyordu. Ortada imkansız bir aşk yoktu.

Onur Baştürk – Hürriyet

HOROZUMU SALDIM ÇAYIRA KAFASI

Lafın tamamı şu: Horozumu saldım çayıra, tavuğu olan düşünsün! Horoz diye kastedilen yetişkin bir adam, Selami Şahin'in oğlu Lider.

Tavuk da bu durumda İrem Derici oluyor, çünkü Lider ve İrem çıkıyorlarmış. Çayırda değil, gayet Venedik'te filan takılıyorlar tabii.

Bu hayli bayağı horoz/tavuk/çayır denkleminin sahibi de Lider'in annesi Didem Şahin.

Sonradan geri adım filan attı ama söz ağızdan çıktı bir kere. Devamı Salih Ecer şiirindeki gibi: Şeytan da senden yana melek de... Aslında annelerin  oğullarıyla adeta aşk yaşaması, onları kimselere layık görmemesi bu toprakların alışık olduğu bir çılgın mesele.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV