UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİLİM ADAMLARINDAN BEKLENEN BULUŞ!.. GENÇLİK HAPI TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ!..

BİLİM ADAMLARINDAN BEKLENEN BULUŞ!.. GENÇLİK HAPI TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ!..

BİLİM ADAMLARINDAN BEKLENEN BULUŞ!.. GENÇLİK HAPI TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ!..

Yaşa bağlı bunama ve diğer rahatsızlıklara karşı geliştirilen gençlik hapının 2 yıl içerisinde insanlar üzerinde test edilebilecek aşamaya geleceği açıklandı.

B, C ve D vitaminleri, yeşil çay özü, folik asit ve balık yağı gibi 30 vitamin ve minerali ihtiva eden gençlik hapının ilk testlerinin oldukça etkileyici olduğu belirtildi.

Bilim adamları ilacın günün birinde Alzheimer ve Parkinson gibi nörolojik hastalıkların yavaşlatılmasında kullanılabileceğini umuyor.

Son 10 yılda yayınlanan araştırmalarda fareler üzerinde yapılan deneylerin yarısının başarılı sonuçlara ulaştığı kaydedildi.

Son araştırmada ise beyin hücrelerinin yarısından fazlasını kaybetmiş denekler üzerinde incelemeler yapıldı. Benzer durum ileri derecede Alzheimer hastalarının beyin hasarında görülüyor.

Söz konusu deneklere her gün gençlik hapı verildiğinde birkaç ay sonra kayda değer gelişmeler görüldüğü belirtildi.

Zamanla ağır beyin hücresi kaybını ve bilişsel zayıflamayı durdurduğu kaydedildi.

Yaşlanmanın etkilerini silmesinin yanı sıra ilacın hayvanlarda görme, denge ve motor becerilerini de geliştirdiği gözlemlendi.

Araştırmayı yürüten Ontario McMaster Üniversitesi'nden Profesör Jennifer Lemon, " Bulgular çok dikkat çekici. Umuyoruz ki bu takviye ilaç çok ciddi hastalıklara karşı kullanılabilir ve hayat kalitesini arttırabilir. " dedi.

Takviyenin hücredeki mitokondriyi yani enerji üreten organeli etkilediği belirlendi. Bu kokteyl takviyesi ile mitokondri tarafından daha az sayıda serbest Radikal üretiliyor. Serbest radikallerin yaşlanma sürecinden sorumlu olduğu düşünülüyor.

Cırcır böcekleri üzerinde yapılan bir başka araştırmada da 120 gün yaşaması beklenen böceklere özel bir diyetle birlikte gençlik ilacı verildiğinde 257 gün yaşadıkları tespit edildi.

Araştırmaların bir sonraki aşamasında insanlar üzerinde denenmesi ve yan etkilerinin test edilmesi planlanıyor.

Araştırma Çevresel ve Moleküler Mutajenez isimli online dergide yayınlandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbeyin  gençleştirme  ilaç