UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HERKES ONU ARIYOR AMA SERİ KATİL ATALAY F. NEDEN YAKALANAMIYOR? İŞTE BU SORUYU 'EFSANE' EMNİYET AMİRİ CEVAPLADI!..

HERKES ONU ARIYOR AMA SERİ KATİL ATALAY F. NEDEN YAKALANAMIYOR? İŞTE BU SORUYU 'EFSANE' EMNİYET AMİRİ CEVAPLADI!..

HERKES ONU ARIYOR AMA SERİ KATİL ATALAY F. NEDEN YAKALANAMIYOR? İŞTE BU SORUYU 'EFSANE' EMNİYET AMİRİ CEVAPLADI!..

‘Efsane’ olarak anılan emekli emniyet amiri Metin Örel'den Atalay yorumu.

İstanbul’da öğretmen Fatma Kayıkçı’nın yanı sıra Ankara’da 2 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, 3’üncü cinayetinden bu yana yani tam 15 gündür kayıp.

Habertürk'ün haberine göre son olarak İzmir Çeşme’de izine rastlanan ‘seri katil’ Atalay Filiz’le ilgili birçok ilden binlerce ihbar yağarken, polis ekipleri her ihtimali değerlendiriyor.

‘ÖNCELİĞİ UZUN SÜRE SAKLANMAK’

Ancak herkesin aklında aynı soru var: “Zanlının tüm rotası ortaya çıkarıldı, bu kadar MOBESE kaydı var. Neden hâlâ yakalanamadı?”

Bu soruyu, İstanbul’da Cinayet Masası’nda görev yaparken aydınlattığı cinayetler nedeniyle “efsane” olarak anılan emekli emniyet amiri Metin Örel’e sorduk.

5 kişiyi öldüren ‘kolici seri katil’ Orhan Aksoy başta olmak üzere çok sayıda cinayeti aydınlatan Örel, her yerde aranan Filiz’in neden yakalanamadığına ilişkin tahminlerini şu sözlerle anlattı:

“İz bırakmamaya çalışmış. Kaçtığı bölgede saklanmış olabilir. Görüntülerdeki çantasında uzun süre yetecek yaşam malzemeleri bulunuyor olabilir. Bunu daha önce de yapmış ve 3 yıl kaçmış.

Yurtdışına kaçması diğer ihtimal. Önceliği iz bırakmadan uzun süre saklanmak olacak. Bunu başardığında yeni hayatına sahte bir isimle başlar ve kendine yeni bir cep telefonu edinir.

Kendisiyle ilgili haberlere mutlaka bakmıştır. Kaçamadıysa bir yere girmiş ve çıkmıyordur. Çok sıkışırsa tekrar cinayet işleyebilir. Ya da intihar eder mi; o soru işareti.”

Örel, zanlının cinayet sonrası İzmir’e gitmesine ilişkin de “İzmir bölgesini çok iyi tanıdığını düşünüyorum. Meslektaşlarım oradaki bağlantılarını araştırıyordur. Bu süreçte ona birilerinin mutlaka yardımcı olduğunu düşünüyorum. Yurtdışına kaçmışsa bile orada yaşaması zor” dedi.

‘YAKALANMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYOR’

“Atalay Filiz bana göre bir seri katil” diyen Metin Örel, şöyle devam etti: “Seri katillerin ortak bir özelliği vardır: Asla yakalanmayacaklarını düşünürler. Cinayeti nasıl işleyeceğini ve nasıl gizlenebileceğini iyi düşündüklerini sanırlar.

1998’de cami imamını öldüren de bir seri katildi. Yakalandığına inanamamıştı. Bize ‘Nasıl yakaladınız? Kimse beni yakalayamazdı. Sizi cinler görevlendirdi’ diyordu. 2 cinayeti daha çıkmıştı.”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERATALAY FİLİZ  POLİS  SERİ KATİL  amir  metin örel