UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

"MİLLİ TAKIMA GİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ" DOWN SENDROMLU HÜSNA GÖKÇER BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!

"MİLLİ TAKIMA GİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ" DOWN SENDROMLU HÜSNA GÖKÇER BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!

"MİLLİ TAKIMA GİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ"  DOWN SENDROMLU HÜSNA GÖKÇER BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!

Elazığ’da annesinin isteğiyle 7 yaşında jimnastiğe başlayan 11 yaşındaki Down Sendromlu Hüsna Gökçer, gümüş ve altın madalya kazandı.

Kadriye ve Yasin Gökçer çiftinin en büyük çocuğu olan 11 yaşındaki Down Sendromlu Hüsna Gökçer, annesinin isteğiyle 7 yaşında Elazığ Gençlik Hizmetleri’nde jimnastiğe başladı. Burada Jimnastik Antrenörü Yurdagül Yıldırım ile çalışmalara başlayan Hüsna, 2014 yılında katıldığı Artistik Jimnastik Türkiye Şampiyonası’nda gümüş madalya kazandı. Daha sonra sıkı bir antrenman süreci geçiren Hüsna, 2015 yılında aynı kategoride altın madalya alarak Türkiye şampiyonu oldu.

“SOSYAL HAYATA ALIŞSIN DİYE BAŞLATTIK”

Yazın evde oturmasın, eve kapanmasın ve sosyal bir aktivitesi olsun diye kızı için araştırmalara girdiği belirten Kadriye Gökçer, en sonunda jimnastiğe karar verdiğini ve kızının bu sayede spora başladığın söyledi. Jimnastiğe gönderirken bazı korkularının olduğunu dile getiren anne Gökçer, “Gönderirken ilk başta acaba dışlarlar mı veya hocaları nasıl bakar diye çekindim. Korktuğum olmadı. Hocalarımız kucakladılar ve benimsediler. Hüsna da uyum sağladı. Diğer çocuklarla oynaması ve kaynaşması onun da hoşuna gitti” dedi.

Kızının ilk katıldığı yarışmada Türkiye ikincisi olduğunu aktaran Gökçer, “Bir sonraki yıl Türkiye birincisi oldu. Şimdi daha iyi bir durumda ve inşallah daha da iyi olur. Yeter ki bize yol açsınlar. Ben her zaman çocuğumun arkasında durmaya da hazırım. Yeter ki özverili insanlar olsun ve bize yardım etsin. Önümüze engel koymasınlar. Çocuğumun engeli engel değildir” diye konuştu.

“MİLLİ TAKIMA GİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Down Sendromlu çocukların da her şeyi yapabileceği belirten Jimnastik Antrenörü Yurdagül Yıldırım ise, “Bu çocuklar da eğitilebilir, öğretilebilir ve her şeyi yapabilir durumdalar. 3 yıldır Hüsna ile beraberiz. Önceki sene Türkiye ikinciliği, geçtiğimiz sene ise birinciliğimiz vardı. Onun bu sene de şampiyon olabileceğini düşünüyorum. Çünkü hakikaten çok yetenekli” dedi.

Hüsna ile yarışmalara çalışırken 6 ay boyunca haftanın 4 günü antrenman yaptıklarını kaydeden Yıldırım, şunları kaydetti:

“Antrenmanlarımızın meyvesini de aldığımızı düşünüyoruz. İleride milli takım için uğraşacağız. Milli takımdan sonra yurt dışına açılmayı düşünüyoruz. Başından buyana küçük çaplı hiç düşünmedik. Hüsna’nın annesi ve babası çok duyarlı. Onların duyarlılığı sayesinde biz buralara kadar geldik. Hiçbir aile, benim çocuğum Downlu, hiçbir yere gönderemem dedikleri zaman bu başarılar olmuyor. Hüsna’nın annesiyle biz ilk görüştüğümüz zaman ‘Hocam siz alın yürüyün, her şekilde biz destekçiyiz’ dediler. Biz de 3 yıldır beraberiz. Sağ olsun aile de hiçbir şekilde bir problem çıkarmadı. Beraber olmaktan da hiç yorulmadık. Var olduğumuz sürece hep birlikte yürüyeceğiz.”

İha

VİDEO’YU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!.. 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERHÜSNA GÖKÇER  DOWN