UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

KATİL BALİNA KENDİNİ BİLEREK ÖLDÜRMEK İSTEDİ!..HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU!..

KATİL BALİNA KENDİNİ BİLEREK ÖLDÜRMEK İSTEDİ!..HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU!..

KATİL BALİNA KENDİNİ BİLEREK ÖLDÜRMEK İSTEDİ!..HERKESİN  GÖZÜ ÖNÜNDE İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU!..

Su parkındaki balinanın intihar etme girişiminde bulunduğu görüntüler yürek burktu.

İspanya'ya bağlı Kanarya Adaları'nda bulunan Loro Parque adlı su parkında bir katil balina intihar etmeye çalıştı.

Morgan adındaki katil balina (Orka) cinsi dev balığın kendini öldürmeye çalıştığı bu dramatik görüntüler, su parkındaki gösterileri izlemeye gelen bir turist tarafından kameraya alındı.

"KENDİNİ BİLEREK ÖLDÜRMEK İSTEDİ" İDDİASI

Dolphin Project adlı hayvan hakları derneğinin yayımladığı görüntülere bakıldığında, Morgan’ın kendi hayatını bilinçli bir şekilde sonlandırmak amacıyla içinde bulunduğu havuzdan dışarı atlayarak, kendini beton üzerine bıraktığı ve ölümü beklediği görülüyor.

Loro Parque’daki uzmanların iddiasına göre, Morgan’ın içinde bulunduğu medikal akvaryumda sergilediği tavır tamamen ‘normal’di. Ancak seyirciler arasındaki bazı görgü tanıkları ise bu uzman görüşlerini tamamen reddederek; Morgan’ın, kendisini zorla kapatıldığı, doğasına uymayan bu havuzdan kurtarmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduğunu iddia ettiler.

HAREKETSİZ BİR ŞEKİLDE DAKİKALARCA DURDU, KİMSE TEPKİ GÖSTERMEDİ

Morgan, Temmuz 2010'da diğer beş balina ile beraber Hollanda sahilinde yakalanarak, Loro Parque su parkının bağlı olduğu SeaWorld şirketi tarafından sahiplenilmiş ve Kanarya Adaları'na getirilmişti..

İsmi açıklanmayan bir turist tarafından çekilen görüntülerde; Morgan’ın, akvaryumun yan tarafında bulunan, turistlerin yürüdüğü kısımda hareketsiz bir şekilde yattığı ve bu garip durum karşısında hiç kimsenin tepki göstermediği dikkatlerden kaçmadı.

Görgü tanıklarına göre, videoda Morgan’ın intihar girişiminin yalnızca 2 dakikalık bölümü yer alıyor, fakat bu yürek burkan olay aslında 10 dakika boyunca devam ediyor.

Dolphin Project tarafından Nisan'da yayımlanan bir video kaydında ise Morgan'ın havuzdaki metal kafese defalarca kafasını vurduğu görülüyordu.

Sosyal medyada ve birçok haber sitesinde yayılan görüntüler, hayvanların bu şekilde doğal yaşamlarından uzaklaştırılarak su parklarına hapsedilme konusundaki tartışmaların fitilini de ateşledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERKATİL BALİNA  İNTİHAR