UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İLK 200'ÜN ARASINDA!.. 3 BOYUTLU TEKNOLOJİLERLE ÜRETİLEN DÜNYANIN EN BÜYÜK YATI "GALACTİCA SUPER NOVA"

İLK 200'ÜN ARASINDA!.. 3 BOYUTLU TEKNOLOJİLERLE ÜRETİLEN DÜNYANIN EN BÜYÜK YATI "GALACTİCA SUPER NOVA"

 İLK 200'ÜN ARASINDA!.. 3 BOYUTLU TEKNOLOJİLERLE ÜRETİLEN DÜNYANIN EN BÜYÜK YATI "GALACTİCA SUPER NOVA"

Heesen Yachts 30,3 knot maksimum hıza sahip ve 70 metre boyunda Galactica Super Nova ile bugüne kadar olan en büyük yatına imza attı.

Heesen Yachts  tarafından inşa edilen 70 metre boyunda Galactica Super Nova  adlı süper yat  Dassault Systemes'in denizcilik için geliştirdiği sanal ortak tasarım, mühendislik ve üretim uygulamaları kullanılarak sadece 35 ay içinde tamamlandı.

Galactica Super Nova, dünyanın en büyük ve en hızlı 200 yatından biri olma özelliğini taşıyor. İnce alüminyum gövdesi, Heesen Yachts'ın kendi uzmanları tarafından Hollandalı deniz mimarlarından oluşan van Oossanen firması işbirliğiyle dizayn edildi. Gövde, bir süper yatın yapılandırılmasında ilk defa kullanılan, iki adet MTU kanat motorundan oluşan sabit hatveli pervaneler ve bir Rolls Royce güçlendirici su jetine sahip üçüncü bir merkezi motorun kullanıldığı benzersiz bir sistem ile birleştirilmiş. Sonuç olarak, gemi 0'dan 30 deniz mili hıza sadece 75 saniyede çıkabiliyor ve tüm deniz koşullarında sessizliğini ve yüksek manevra kapasitesini korurken sözleşmeli maksimum hızını 0,3 knot aşabiliyor.

Lüks yatların hiçbiri birbirine benzemez. Her biri; yapısı, motorları, boru sistemi, iç ve dış düzenleri ve imkanlarının sahibinin fikirlerini yansıtacak şekilde entegrasyonunu sağlayabilmek için, fikir aşamasından üretime kadar mükemmel bir planlama ve uygulama gerektirir. Kalite ve performansta yeni standartlar belirlerler.

Heesen Yachts, yüksek hızlı, alüminyum lüks gemilerinin tasarımı, mühendisliği ve üretimi için çok uzun zamandır Dassault Systèmes'in denizcilik çözümlerini kullanıyor. Heesen Yachts, müşteri ile beyin fırtınası yapılan oturumlarla başlayan ve multi disipliner işbirliğini geliştiren 3D tabanlı bir geliştirme sürecinin avantajlarından faydalandı Ayrıntılı bir ön tasarım aşaması, teslimat tarihlerini ve müşteri beklentilerini karşılamak bakımından daha verimli bir inşa sürecini beraberinde getirdi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13