UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ÜNLÜ OYUNCU TARANEH ALIDOOSTI'NİN KOLUNDAKİ DÖVME İRAN'I KARIŞTIRDI!..

ÜNLÜ OYUNCU TARANEH ALIDOOSTI'NİN KOLUNDAKİ DÖVME İRAN'I KARIŞTIRDI!..

ÜNLÜ OYUNCU TARANEH ALIDOOSTI'NİN KOLUNDAKİ DÖVME İRAN'I KARIŞTIRDI!..

Cannes Film Festivali'nde geçen ay en iyi senaryo ödülüne layık görülen Satıcı (The Salesman) adlı filmin başrol oyuncusu Taraneh Alidoosti kolundaki dövme nedeniyle  İran'da tartışmalara neden oldu. Bu hafta içinde başkent  Tahran'da filmle ilgili bir basın toplantısına katılan Alidoosti, mikrofona uzandığı sırada kolundaki kadın gücünü sembolize eden dövme ortaya çıktı. Dövmenin görüldüğü fotoğrafın yayımlanmasıyla da ülkede tartışma başladı. Kadın sembolünün ortasındaki sıkılmış yumruk, kadın gücünün simgesi olarak kabul ediliyor.

İran basınında çıkan bazı haberlerde fotoğrafın gerçeği yansıtıp yansıtmadığı tartışıldı, bazı gazeteler ise Alidoosti'yi feministlikle suçladı.

Taraneh Alidoosti, sosyal medya üzerinden kendisi hakkındaki suçlamalara yanıt verdi: "Sakin olun! Evet, ben bir feministim."

Alidoosti, yazdığı bir diğer mesajda ise feministliği şu sözlerle tanımladı: "Bir feminist, cinsiyetler arasında sosyal, siyasi ve ekonomik eşitliğe inanan kişidir."

Bir  Twitter kullanıcısı ise Alidoosti'ye verdiği yanıtta "Sakin ol! Yarın (Tahran'daki) Evin hapishanesine gireceksin" dedi. Alidoosti, bu mesaja yanıt olarak twitter üzerinden çok sayıda gülen yüz sembolü gönderdi.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTARANEH ALİDOOSTİ  İRAN  DÖVME