UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

İFLASINI AÇIKLAYARAK TÜRKİYE PAZARINDAN ÇEKİLEN JATOMİ FITNESS’IN ÜYELERİ BANKAYA KOŞTU!..

İFLASINI AÇIKLAYARAK TÜRKİYE PAZARINDAN ÇEKİLEN JATOMİ FITNESS’IN ÜYELERİ BANKAYA KOŞTU!..

İFLASINI AÇIKLAYARAK TÜRKİYE PAZARINDAN ÇEKİLEN JATOMİ FITNESS’IN ÜYELERİ BANKAYA KOŞTU!..

Geçtiğimiz gün bir anda iflasını açıklayarak Türkiye pazarından çekilen Jatomi Fitness, 40 bin üyesini mağdur etti. Ödedikleri paraları geri almak için üyeler bankaya koştu.

Son yıllarda İstanbul'un birçok yerinde spor merkezleri açarak faaliyet gösteren Jatomi Fitness, dün iflas ettiğini açıklayarak yaklaşık 40 bine yakın üyesini mağdur etti. Ödemelerini kredi kartlarıyla taksitli yapan sporseverler, Jatomi Fitness'ın iflas haberini duyar duymaz hemen bankalarını arayarak kredi kartlarını iptal ettirdi.

İstanbul'da büyük alışveriş merkezlerinde yer alan salonun bir anda kapılarını kilitlediği ve müşterilerine konuyla ilgili herhangi bir bilgi vermeden iflas açıklaması sonrası sporseverler hakları konusunda kendi çabalarıyla paralarını geri almanın yollarını denerken, taahhüt ile ödemeleri gereken aylık ücretlerini, hizmet alamayacakları için bankalarını arayarak kredi kartlarını iptal ettirdiler.

40 BİN ÜYESİ MAĞDUR

40 bine yakın üyenin mağdur olduğu iflas kararı hakkında konuşan şirket yetkilileri, "Üyelerimize yasal süreci yakından takip etmelerini öneriyoruz ve tüm alacaklılar için mahkemenin atayacağı bir iflas idaresi yetkililerinin de yer alacağı dava sürecini yakından izlemelerini tavsiye ediyoruz. Şu aşamada başka bir yorum yapamıyoruz." dedi.

İflas erteleme ve üyelerin bankalardaki işlemlerini iptal etmeye koşması üzerine Tüketici Dernekleri Hakları Genel Başkanı Turhan Çakar, tüketicilerin verdiği ücret karşılığında hizmet alamıyorsa paralarını geri alması gerektiğini, burada bankaların da sorumlu olduğunu söyledi.

Bankaların, yıllık bloke edilen spor merkezi ücretinin böyle bir mağduriyet durumunda bloke kısmını kaldırması gerektiğini belirten Çakar, aynı zamanda kredi kartı ile peşin ödenmiş yıllık ücretinde böyle iflas durumunda bankalar tarafından tüketicilere ödenmesi gerektiğini belirtti.

Polonya merkezli spor merkezi markası Jatomi, Türkiye pazarına hızlı giriş yapmış, birçok alışveriş merkezinde şubeler açmıştı. Kısa zamanda farklı ödeme koşulları ile 40 bin üye sayısına ulaşan şirketin bir anda böyle karar vermesi dikkat çekti

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERJATOMİ  FİTNESS  MAĞDUR  SPOR  BANKA