UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

HASRET BİTTİ!.. EDİRNE'DEKİ BÜYÜK SİNAGOGDA 41 YIL SONRA İLK DÜĞÜN YAPILDI!..

HASRET BİTTİ!.. EDİRNE'DEKİ BÜYÜK SİNAGOGDA 41 YIL SONRA İLK DÜĞÜN YAPILDI!..

HASRET BİTTİ!.. EDİRNE'DEKİ BÜYÜK SİNAGOGDA 41 YIL SONRA İLK DÜĞÜN YAPILDI!..

Edirne'deki büyük sinagog, ibadete açıldıktan sonra ilk kez bir düğüne ev sahipliği yaptı. Musevi cemaatinden Güneş Mitrani ile Harun Esentürk Avrupa'nın en büyük sinagogunda evlendiler. 41 yıl aradan sonra yapılan düğüne ilgi yoğundu.

Tam 41 yıl sonra tarihi sinagog yeniden bir düğüne ev sahipliği yaptı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarılan Edirne'deki sinagog geçen yıl ibadete açılmıştı.

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük sinagogunda geçtiğimiz yıldan beri çeşitli organizasyonlar yapılmıştı. Yapılmayan bir şey vardı: düğün.

Edirne sinagogunda son düğün bundan 41 yıl önce yapılmıştı. Ve o hasret son buldu. 41 yıl aranın ardından yeniden düğün heyecanı yaşandı.

Musevi cemaatinin Edirne'deki tek temsilcisi işadamı Rifat Mitrani'nin eşi Sara Mitrani ile evlendiği sinagogda bu kez ailenin 30 yaşındaki kızları Güneş Mitrani ile İstanbul musevi cemaatinden Harun Esentürk dünyaevine girdi.

Düğün için sinagog çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Gelen konuklar tek tek arandı.

Düğüne, Edirne Vali Vekili Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türk Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh ile çiftin aileleri ve yaklaşık 3 bin davetli katıldı.

Dini nikah ve duaların ardından belediye başkanı tarafından resmi nikah kıyıldı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERedirne  sinagog  düğün