UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRK SİNEMASI'NIN SULTANI TÜRKAN ŞORAY KATILDIĞI SÖYLEŞİDE SANAT HAYATIYLA İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPTI!..

TÜRK SİNEMASI'NIN SULTANI TÜRKAN ŞORAY KATILDIĞI SÖYLEŞİDE SANAT HAYATIYLA İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPTI!..

TÜRK SİNEMASI'NIN SULTANI TÜRKAN ŞORAY KATILDIĞI SÖYLEŞİDE SANAT HAYATIYLA İLGİLİ ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPTI!..

Türk Sineması'nın 'Sultan'ı Türkan Şoray, Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Şoray 220 filmde rol aldığını, 5 filmde de yönetmenlik yaptığını söyledi.

Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen söyleşiye katılmak üzere Eskişehir'e gelen Türkan Şoray ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti. Şoray, Büyükerşen'e her gelişinde Eskişehir'e hayran kaldığını söyleyerek, "Tiyatrolarınız, senfonileriniz, festivalleriniz ile Eskişehir kültür sanat şehri haline gelmiş. Tiyatroya ve sinemaya verdiğiniz değerden ötürü çok teşekkür ediyorum" dedi.

BÜYÜKERŞEN TEŞEKKÜR ETTİ

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de ziyaretinden dolayı Türkan Şoray'a teşekkür etti. Şoray ziyaretinin ardından Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Şoray, İletişim Bilimleri Fakültesi'ndeki söyleşinin yapıldığı Frig Salonu'na öğrencilerin ve öğretim üyelerinin alkışları arasında girdi. Fakülte Dekanı Prof.Dr.Halil İbrahim Gürcan, Türkan Şoray'ı üniversitelerinde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

'HAYATTA EN ÇOK İSTEDİĞİM ŞEYLERDEN BİR TANESİ YÜKSEK TAHSİL YAPMAKTI'

Sinema sanatçısı Türkan Şoray, söyleşiyi izlemeye gelenler tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. Şoray, konuşma yapmadan önce oynadığı filmlerden oluşan bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Şoray, gösterim sırasında duygulu anlar yaşadı. Sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Türkan Şoray okumanın çok güzel bir şey olduğunu söyledi. Şoray, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada davet edilmekten büyük onur duydum. Şuanda çok duyguluyum. Üniversite kapısından girdiğim an sanki büyülü bir dünyaya giriyormuşum gibi hissediyorum. Çünkü hayatta en çok istediğim şeylerden bir tanesi yüksek tahsil yapmaktı. Yapamadım. Ama benim mesleğim bana üniversite oldu. Yine de hep içimde kalmıştır. Sanki burada sizinle üniversite okuyormuşum duygusu hissediyorum. Okumak çok güzel, sizleri kutluyorum."

FİLMDEKİ HATALAR YÜZÜMÜZE VURULMAYA BAŞLANDI

Kendisinin 220 filmde rol aldığını ve 5 filmde de yönetmenlik yaptığını anlatan Türkan Şoray, "Ben sinemaya ortaokul çağlarımda başladım. Sanat dallarından içinde en etkilisi sinema. Sinema gerçekten mucizevi bir şey. Ülke olarak dünyada yavaş yavaş sesimizi duyurmaya başladık. Üniversite bitiremedim ama sinemacı olduğum için çok gurur duyuyorum kendimle. Sinema okulları yoktu bizim zamanımızda. Kendi kendimizi eğittik. Yaptığımız filmlerdeki hataların yıllar sonra yüzümüze vurulacağını hiç anlamadık. Yaptığımız filmler televizyonlarda yayınlandı ve hatalarımız da yüzümüze vurulmaya başlandı. Ama bizim izleyicimiz çok hoşgörülüydü" dedi.

DHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtürkan şoray