UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SAHTE PARA BASAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ!.. MİLYONLARCA SAHTE BANKNOT İSE KAMERALARA BÖYLE YANSIDI!..

SAHTE PARA BASAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ!.. MİLYONLARCA SAHTE BANKNOT İSE KAMERALARA BÖYLE YANSIDI!..

SAHTE PARA BASAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ!.. MİLYONLARCA SAHTE BANKNOT İSE KAMERALARA BÖYLE YANSIDI!..

İstanbul’da düzenlenen sahte para operasyonunda kendisine aile süsü veren şebeke çökertildi. 20 milyon liralık sahte banknotun ele geçirildiği operasyonda 4 şüpheli gözaltına alınırken, operasyon anı ise saniye saniye polis kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri bir şebekenin piyasaya yüksek miktarda sahte para süreceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Çalışma kapsamında şebeke üyelerini tespit eden polis ekipleri teknik ve fiziki takip başlattı. Teknik ve fiziki takip sonucu şebekenin Küçükçekmece’de sahte para bastıkları adresi belirleyen ekipler operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda, Zehra C., Duygu E., Hasan B., ve Mehmet Ali G isimli 4 şüpheli gözaltına alınırken, adreste yapılan aramalarda ise 50, 100, ve 200 TL’lik banknotlar 20 milyon TL’lik sahte para, 3 adet sahte para basımında kullanılan yazıcı, sahte para basımında kullanıla mürekkep ve spreyler, 1 adet pompalı tüfek ve 500 adet extacy hap ile 180 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon anı ise saniye saniye polis kamerasına yansıdı.

OPERASYON ANI KAMERADA

Polis kamerasına yansıyan görüntülerde, ekiplerin adrese girerek şüphelileri yerde kelepçelediği görülüyor. Adreste yapılan arama yapan polis ekipleri sahte paraları ve sahte para basmaya yarayan malzemeleri ele geçiriyor. Yazıcı makinesinden çıkarılan sahte paralar dikkat çekerken, yapılan aramalarda uyuşturucu ve pompalı tüfeğin de bulunması görülüyor.

ŞEBEKE KENDİSİNE AİLE SÜSÜ VERMİŞ

Operasyon kapsamında gözaltına alınan Zehra C., Duygu E., Hasan B., ve Mehmet Ali G. isimli şüpheliler sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Emniyette sorguya alınan şüphelilerden Mehmet Ali G. isimli şüphelinin resmi belgede sahtecilik suçlarından kaydı olduğu öğrenilirken, şebekenin kendilerine aile süsü vererek, Küçükçekmece’de ev tuttukları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

İHA

OPERASYON ANINI SANİYE SANİYE İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERSAHTE PARA  POLİS  OPERASYON