UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YARGITAY BAŞKANI'NDAN FLAŞ MHP KARARI AÇIKLAMASI!..

YARGITAY BAŞKANI'NDAN FLAŞ MHP KARARI AÇIKLAMASI!..

YARGITAY BAŞKANI'NDAN FLAŞ MHP KARARI AÇIKLAMASI!..

Yargıtay Başkanı Cirit MHP kararı ile ilgili açıklamasında "18. Hukuk Dairesi'nin MHP ile ilgili kararında hukuki karmaşa yoktur. En doğru kararı vermişlerdir, eleştiriler haksız ve yanlıştır, karar kesindir." şeklinde konuştu.

Yargıtay İnsan Hakları Komisyonu'nca Rixos Otel'de düzenlenen "Adil  Yargılanma Hakkı ve İfade Özgürlüğü" konulu seminerin açılışına katılan  Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit,  gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine, Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin, MHP'de olağanüstü  kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin kararını oy birliğiyle  onamasını değerlendiren  Yargıtay Başkanı Cirit, "Herhangi bir hukuki karmaşa yok. Her şey normal  rutin süreci içinde yürümüş ve vicdanlarına göre en doğru kararı vermişlerdir.  Karar kesin. Ondan sonraki süreci ben bilemem" diye konuştu. Başkan Cirit, karar öncesi daireye yöneltilen eleştirileri nasıl  değerlendirdiğinin sorulmasına karşılık da "Haksız ve yanlış" dedi.Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit 'MHP kurultay kararı kesindir' diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu karar doğrultusunda 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde seçimli olağanüstü kurultay kararı almıştı.

ERDOĞAN'IN RİZE GEZİSİNE KATILMASI

Yargıtay Başkanı Cirit, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize  ziyaretine eşlik etmeniz eleştiri konusu oldu" diyen bir gazeteciye de şunları  söyledi:  "Ben onu anlayamadım, niye eleştiri konusu oldu? Devlet oradaydı,  devletin başkanı. Türk geleneklerimize göre devlet başkanına çok ayrı bir değer  veririz. Devlet başkanı, devletin başı ve birliğimizin sembolüdür. Onun katılmış  olduğu, Meclis Başkanı'nın, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri'nin, tüm yüksek  yargının katılmış olduğu bir toplantı yapılmış olması, oradaki bir başka çay  toplantısının yapılmış olması, bu arada bizim de iştirak etmemiz kadar doğal bir  şey olamaz. Biz devlet başkanıyla bir arada olmaktan, devletin başkanıyla bir  arada olmaktan onur duyarız." CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerinin  hatırlatılmasına karşılık da Cirit, polemiğe girmeyeceğini belirtti. Soruların ardından konuşmasında "devlet başkanı" ifadesini  kullandığının hatırlatılmasına karşılık Başkan Cirit, "Cumhurbaşkanı demek  istedim" dedi.

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMHP  YARGITAY BAŞKANI