UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AK PARTİ'DE 2. OLAĞANÜSTÜ BÜYÜK KONGRE GÜNÜ!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

AK PARTİ'DE 2. OLAĞANÜSTÜ BÜYÜK KONGRE GÜNÜ!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

AK PARTİ'DE 2. OLAĞANÜSTÜ  BÜYÜK KONGRE GÜNÜ!.. AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

AK Parti, 2. Olağanüstü Büyük Kongresini yapıyor.

AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde 3. genel başkanlık için tek aday Binali Yıldırım.

Kongre için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kongrenin yapıldığı Arena Spor Salonu'nu sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başladı.

Salona partide genel başkanlık yapmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 3. genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafları ile kongrenin ana teması olan "Kutlu yürüyüşe devam" ve "Durmadan 100 yıla", "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" yazılı pankartlar asıldı.

Tek aday olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Binali Yıldırım saat 10.40 sıralarında kongre salonuna geldi.

Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile birlikte partilileri selamladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da salona girişinde eşi Sarenur Davutoğlu ile birlikte salonu selamladı.

ERDOĞAN'IN MESAJI AYAKTA DİNLENDİ

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla kongre başladı. Cumhurbakanı Erdoğan'ın mesajı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından okundu. Erdoğanın mesajında "Hukuki bağım kesilmiş olabilir, gönül bağım kesilmedi" ifadeleri yer aldı.

Erdoğan'ın mesajını salondakiler ayakta dinledi.

DAVUTOĞLU: VEDA DEĞİL VEFA KONGRESİ

Bekir Bozdağ veda konuşmasını yapmak üzere Ahmet Davutoğlu'nu kürsüye davet etti.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

"Davamızın sonsuza kadar muzaffer olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum. Bu kongre bir veda kongresi değil, bir vefa kongresidir demiştim. Daima partimizin birliğini gözettik, son nefesimize kadar da bunu gözeteceğiz.

Partimizin ve Cumhurbaşkanımızın hukukunu koruduk yoğun bir mücadele verdik, destansı başarılara imza attı. 7 Haziran ile 1 Kasım seçimi arasında kaos bekleyenlere zerre kadar prim vermedik. Milletimizin verdiği mesajı aldık ve gereğini yerine getirdik. Türkiye tarihinin en yüksek oy oranını aldık.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı projeleri devam ettirdik. Terörün acımasız yüzünü gösterdiği dönemde devraldığımız görev zor bir görevdi. Terörle mücadelemiz devam edecek, bu bizim şehitlerimize ve milletimize sözümüzdür.

Türkiye çevresindeki yangınlara rağmen hem istikrarını korudu hem yatırımlarına devam etti. 20 ay gibi kısa bir sürede 81 ilimizin tamamına giderek sizlerle ve milletimizle kucaklaştık.

Makamlara mevkilere veda ederiz ama ahdimize ilkelerimize davamıza asla veda etmeyiz. Biz kalıcı erdemlerin peşindeyiz. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın. Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz. Ama bu hareketin vazgeçmeyeği değerleri vardır." 

BİN 470 DELEGE OY KULLANACAK

Davutoğlu'nun ardından Binali Yıldırım konuşma yapacak ve seçimlere geçilecek.

Yaklaşık 50 bin teşkilat üyesinin katıldığı kongrede bin 470 delege oy kullanacak.

Genel başkan adayı ve MKYK olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirilecek oylamanın saat 16.00 sularında tamamlanması planlanıyor.

Kongrede, parti kademelerinde görev yapan yönetici pozisyonundaki 800'e yakın kişiyle gerçekleştirilen istişare sonucunda teşkilat tarafından tek aday gösterilen Yıldırım'ın, 27 Ağustos 2014'ten bu yana, 20 ay 25 gündür AK Parti Genel Başkanlığını sürdüren Davutoğlu'ndan görevi devralması ve AK Parti'nin 3. genel başkanı olması bekleniyor.

YURTDIŞINDAN MİSAFİR DAVET EDİLMEDİ

Kongre için bastırılan 6 bin davetiye, Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurt içindeki büyükelçilere, misyon şeflerine, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, HDP hariç siyasi partilere gönderildi.

Zaman darlığı nedeniyle yurtdışından herhangi bir misafir davet edilmedi.

Partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise kongreye katılmadı.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN!..

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERak parti  kongre