UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BÜYÜK GÜN İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!.. İZMİT KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜNDE SONA YAKLAŞILIYOR!..

BÜYÜK GÜN İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!.. İZMİT KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜNDE SONA YAKLAŞILIYOR!..

BÜYÜK GÜN İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!.. İZMİT KÖRFEZ GEÇİŞ KÖPRÜSÜNDE SONA YAKLAŞILIYOR!..

İzmir arasındaki yolun 3,5 saate inmesini sağlayacak Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli ayağı olan İzmit Körfez Geçiş köprüsünde sona yaklaşılıyor.

Tabliyelerin yerine yerleştirilmesinin ardından köprünün üzeri, asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Köprünün üzerindeki hummalı çalışma sırasında oluşan yoğun trafikte iş makineleri, işçi servisleri, malzeme kamyonları için hız sınırı 10 kilometre olarak belirlendi. Ramazan Bayramı öncesi açılacak köprüden ise özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler. Öte yandan köprünün Gebze tarafındaki çıkışında yapılan içinde lokanta ve dükkanların bulunacağı dinlenme tesisinin inşaatıda tüm hızıyla sürüyor.

KÖPRÜ ÖZEL İZALOSYON BOYALARI İLE BOYANIYOR

Geçtiğimiz ay düzenlenen törenle son tabliyesi yerleştirilen İzmit Körfez Geçiş köprüsünde hummalı çalışma sürüyor. Tabliyelerin konumlandırma işleminin yapılması ve kaynaklama işleminin tamamlanmasının ardından tabliyelerin üzeri paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Bu işlem sırasında tabliyelerin üzeri önce kumlama yöntemiyle bugüne kadar oluşan paslardan arındırılıyor. Daha sonra bir daha paslanmaması için farklı özelliklere sahip özel izolasyon boyalarıyla 5 kat boyanıyor. Tüm köprüde bu işlemlerinin tamamlanmasının ardından asfaltlanma işlemine geçilecek. 24 saat aralıksız süren çalışmalar için köprü üzerine işçilerin yemek yemeleri için özel konteynerler getirildi. Ayrıca köprü üzerinde seyyar tuvalet karavanları bulunuyor.

AÇILMADAN ÜZERİNDE YOĞUN TRAFİK OLUŞTU

Çalışmalar sırasında köprünün üzerinde yoğun bir trafik oluştu. Köprü üzerinde şu anda hız sınırı 10 kilometre olarak belirledi. İşçileri taşıyan servis minibüsleri, forklifter, vinçler, malzeme taşıyan kamyonlar şu anda köprü üzerinde bu hızda hareket ediyorlar. Çalışmalar tamamlandıktan sonra ise özel araç sürücüleri köprüden 120 kilometre azami hızla geçebilecekler.

KÖPRÜNÜN GEBZE ÇIKIŞINA DİNLENME TESİSİ YAPILIYOR

Öte yandan Körfez Geçiş Köprüsünün Gebze tarafındaki çıkışında yapılan dinlenme tesisi inşaatıda tüm hızıyla sürüyor. Sürücüler için bir benzinci bulunacak alanda ayrıca alışveriş yapılacak çeşitli mağazalar da yer alacak.

3 BÜYÜK TÜNELDE SON ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Öte yandan projede Otoyolun Yalova’nın Altınova İlçesi'nden girip Orhangazi İlçesi'nden çıkan Samanlı Tüneli de tamamlandı. Her biri 3 bin 590 metre olan iki ayrı tüpten oluşan tünelde elektromekanik donanımların da takıldığı ve işletmeye hazır hale getirildiği belirtildi. Projenin Bursa bölümünde yer alan Selçukgazi Tüneli'nde ise her biri 1250 metre olan iki tüpte kazı ve destekleme çalışmalarının tamamlandığı öğrenildi. Beton kaplama çalışmalarının tamamlandığı Selçukgazi Tüneli'nde elektrik ve elektromekanik donanımların takılma işlemine geçildiği belirtildi. İzmir’de bulunan her biri 1605 metre olan iki ayrı tüpten oluşan Belkahve Tüneli'nde ise kazı, destekleme ve beton kaplama işlemlerinin tamamlandığı, elektrik, elektronik ve elektromekanik çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

GEÇİŞ ÜCRETİ ŞU AN İÇİN 35 DOLAR ARTI KDV

252 metre kule yüksekliği, 35.93 metre tabliye genişliğine sahip, toplamda 2 bin 682 metre olarak planlanan köprünün orta açıklığının 1550 metre olacağı ve dünyanın en büyük orta açıklığa sahip dördüncü köprü olacağı belirtildi. Köprü bittiğinde 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere 6 şerit olarak hizmet verecek. Köprüde ayrıca bir de hizmet şeridi olacak. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında, şu anda körfezi dolaşarak 2 saat, feribot ile 1 saat olan körfez geçiş süresi ortalama 6 dakikaya inecek. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü 1.1 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştiriliyor. Proje tamamlandığında halen 8-10 saat süren İstanbul-İzmir yolunun 3,5 saate inmesi ve karşılığında yılda 650 milyon dolar tasarruf sağlanması öngörülüyor. Köprüden geçiş ücreti ise 35 dolar artı KDV olacak.

433 KİLOMETRELİK PROJENİN YÜZDE 57'Sİ TAMAMLANDI

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile ihale edilen Gebze-Orhangazi-İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil ) Otoyolu Projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere 433 kilometreyi kapsıyor. Yapım çalışmalarının devam ettiği Gebze-Gemlik kesiminde yüzde 94, Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde ise yüzde 87, Kemalpaşa Ayrımı-İzmir kesiminde yüzde 84 olmak üzere dev projenin tamamında yüzde 62’lik fiziksel gerçekleşme sağlandığı belirtildi. Projede toplam 7 bin 908 personel ile birlikte 1568 adet iş makinesinin çalıştığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERİZMİT  KÖPRÜ  GEBZE  İZMİR