UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! YÜKSEL AYTUĞ, OYA DOĞAN, RAHŞAN GÜLŞAN, ONUR BAŞTÜRK, CENGİZ SEMERCİOĞLU VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! YÜKSEL AYTUĞ, OYA DOĞAN, RAHŞAN GÜLŞAN, ONUR BAŞTÜRK, CENGİZ SEMERCİOĞLU VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER! YÜKSEL AYTUĞ, OYA DOĞAN, RAHŞAN GÜLŞAN, ONUR BAŞTÜRK, CENGİZ SEMERCİOĞLU VE MESUT YAR BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADI?..

Yüksel Aytuğ-Sabah Günaydın

EV YAPIMI SİNEMA

TRT 1'in son yıllardaki en başarılı icraatlarından biri de perşembe akşamları ekrana gelen Ev Sineması Kuşağı... Geçen hafta bu sütunlarda, kuşağın görücüye çıkan ilk filmi Saruhan'ı övmüş, gelecek haftayı iple çektiğimi yazmıştım. Bu hafta karşıma, günümüzde geçen bir hikaye çıktı.

Ülkemizin şirin bir kıyı kentinde kendi yağıyla kavrulmaya çalışan bir esnafın ihracata soyunmaya karar vermesiyle başına gelen olayları anlatan 'Ekisporter'i 1.5 saat boyunca büyük bir keyifle izledim.

Televizyon filmi, tam da içinde yer aldığı kuşağın ismini hak ediyordu. Çünkü her haliyle 'ev yapımı' tadındaydı. Senaryosu öyle ağdalı cümlelere, akıl dışı tesadüflere sırtını dayamamıştı.

Hayatın tam orta yerinden alınmış bir kesit, profesyonel kamera ile çekilmemiş de, sanki güvenlik kamerası kayıtlarından çıkarılmış gibiydi.

Ama bu 'gerçeklik' asla 'özensizlik' hissi vermiyor, sinema sanatının uzağına düşmüyordu. Filmi cazip kılan en önemli unsurlardan biri de başrol oyuncusu Mehmet Özgür'ün pek çoklarının düştüğü yanılgıya düşmeden, yani 'büyük oynamaya çalışmadan' ortaya koyduğu sade ama etkileyici performanstı.


Oya Doğan-Vatan Makaron

YAZ EKRANI ROMANTİK KOMEDİYE DOYACAK!

Tarih 19 Mayıs ama henüz ortada kanalların yaza hangi işlerle çıkacağı ve oyuncu kadrosunda kimler olduğu tam olarak belli değil! Oysa eskiden her kanal yaza hazırlanmış ve genel müdürü tarafından çoktan bizlere bir yemekle duyurulmuş olurdu. Biz de sizlere aktarırdık. Şimdilik Fox TV’nin iki dizisinden haberdarız. Tanıtımları dönüyor. İlki Hayat Sevince Güzel. Aşkın Ege Hali sloganıyla yola çıkılan dizide; Ekin Mert Daymaz, Algı Eke, Burak Çelik, Öykü Çelik rol alıyor. Baba Ocağı, Düriye’nin Güğümleri, Güzel Köylü ve son olarak Hanım Köylü ekibinin televizyonda açtığı köy komedisi türünün yeni bir örneği. Hatta oyuncuların çoğu bu dizilerde rol alan isimler. Yönetmeni Eray Koçak da. Tanıtımı eğlenceli. Bakalım, ekran iki Ege komedisini kaldıracak mı? Diğer yaz işi de Fox’tan. No:309 isimli dizi nedense insanda bir otelde geçeceği hissi veriyor. Demet Özdemir, Furkan Palalı, Sumru Yavrucuk, Onur Akkaya, Fatma Toptaş’ın rol aldığı diziyle romantik komedi türünü izleyeceğiz. Tanıtım bir düğünle başlıyor ve iki başrol oyuncusu dışında herkes mutlu. Umarım, ilk tanıtımda yüzü gülmeyen Demet Özdemir ve Furkan Palalı seyircinin yüzünü güldürür.


Rahşan Gülşan-Sözcü

DÜMBÜLLÜ’NÜN KAVUĞUNA YENİ NESİL ADAY YOK MUYDU?

Etrafımızdaki her şey bizden önceki nesillere göre daha hızlı değişiyor. Bu durumdan en çok payını alanlardan biri de popüler kültür.

Eskiden çok kıymetli olan birçok değer artık önemini yitiriyor. Mesela bizden önceki nesiller için çok çok önemli olan ‘direklerarası kültürü' yerini bugün stand-up'a bırakmış durumda.

Ve bizden önceki komedi ustaları için çok önemli olan ‘kavuk teslim töreni' artık eski önemine haiz değil.

Ben, Münir Özkul'un Ferhan Şensoy'a kavuk devrettiği neslin çocuklarındanım. Münir Özkul'un o dönem kavuğu verebileceği çok daha muhafazakar anlayışla komedi tiyatrosu yapan arkadaşı, aktör varken değişimin müjdecisi Ferhan Şensoy'u seçmesi müthiş bir vizyonu olduğuna işaret ediyor.

Ferhan Şensoy, üniversite yıllarımda taptığım müthiş bir düşünce insanı ve aktördü. Ama yıllar geçti. Hayat değişti. Kavuk geçen haftalarda yine gündeme geldi. Ferhan Şensoy'un da yeni nesilden bir isim seçmesi gerekiyordu. Ama seçimini bu yönde kullanmadı. Onun yerine yıllardır arkadaşı ve birçok oyunda birlikte rol aldığı Rasim Öztekin'i seçti.

Tabii ki Dümbüllü Usta'nın koyduğu ‘tiyatro sahibi olma şartı' filan artık çok zor. Ama yeni nesilden hiç mi hak eden yok bu sembolik unvanı?


Onur Baştürk-Hürriyet Kelebek

MÜZEDECHANGA SÜRPRİZİ

Nükhet Duru caz performanslarına yeniden başladı. Bu kez sürpriz bir yerde

performanslar, MüzedeChanga’da...

Daha da sürprizi, Nükhet Duru salı gecesi performansının ardından soluğu Gizli

Kalsın’da almıştı. Orada karşılaştık, sohbet ettik.

Ardından, “Orası daha geniş, dans edebiliyorum” diyerek Şamdan’a kaçtı Duru.


Cengiz Semercioğlu-Hürriyet Kelebek

MEĞER AÇIKHAVA TİYATROSU TAMAMEN YIKILACAKMIŞ...

Ben düne kadar Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sadece üzerine açılır kapanır bir tavan yapılacağını, sahne ve kulislerin yenileceğini ve modernize edileceğini sanıyordum... Meğer değilmiş...

Habire yazıp duruyorum ya Açıkhava’da bu yıl son konserler yapılacak, sonra üstü kapanacak diye... Önceki akşam işin aslını öğrendim ve çok şaşırdım... Yenileme falan değil, “üstü kapanacak” denilen şey tam anlamıyla bir yıkım çalışması olacakmış... Şu an 4500 kişilik olan Açıkhava tamamen yıkılıp yerine 7 bin kişilik yeni bir salon yapılacakmış...

Bu bilgiyi önceki akşam Çırağan’da sohbet yemeği yediğimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen’den öğrendim... İnanamadığım için defalarca sordum, “Tamamen yıkılacak mı” diye... “Evet” dedi, Şen... Yıkılıp yerine modern bir Açıkhava Tiyatrosu yapılacakmış..


Mesut Yar-Posta

DESTEK YOKSA DİZİ DE YOK!

Okurumuz Gül Esin fena halde serzenişte bulunmuş. Yorum yapmak istemiyorum. Çünkü bu bir izleyicinin kalbiyle imza attığı bir şikayet…

“Dün Show TV’nin resmi internet sitesine baktım; Oyunbozan isimli diziden hiçbir iz yok. Cumartesi yeni bölümü yayınlanan dizi apar topar aforoz edilmiş…

Ben hayatımda bu kadar işine sahip çıkmayan bir anlayış görmedim. ‘Düşük reyting diyeceksiniz, ben de o zaman ‘reklamını yapmazsan nasıl verim beklersin’ diyeceğim… Reklam yok, tekrar yok, reyting bu kadar oluyor…

Geçen hafta pazartesiden cumaya her gece İstanbul Sokakları isimli dizinin tekrarını yayımlayan kanal bir defa bir Oyunbozan dizisinin tekrarını yayınlamamıştır. Sizce bu tutum sonuncun iyi olmasına imkan veriyor mu?...”

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERTV YAZARLARI  UÇANKUŞ TV