UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BİR DÖNEMİN EFSANE CEP TELEFONU MARKASI MOBİL PAZARA DÖNME KARARI ALDI!..

BİR DÖNEMİN EFSANE CEP TELEFONU MARKASI MOBİL PAZARA DÖNME KARARI ALDI!..

BİR DÖNEMİN EFSANE CEP TELEFONU MARKASI MOBİL PAZARA DÖNME KARARI ALDI!..

Cep telefonu birimini 2014 yılında Microsoft'a satan Nokia, pazara dönme kararı aldı. Finlandiyalı HMD Global şirketiyle anlaşan Nokia telefonları Tayvan'da üretecek.

Finlandiya’nın telekomünikasyon devi Nokia cep telefonu pazarına geri dönme kararı aldı.

Karar uyarınca Nokia yeni kurulan bir Finlandiya şirketi ile lisans anlaşması imzaladı. Yeni telefonlar Tayvanlı Foxconn şirketi tarafından üretilecek.

İmzalanan marka ve lisans anlaşması uyarınca  yeni kurulan Finlandiyalı HMD Global şirketi yeni nesil cep telefonları ile tablet bilgisayarlarını tasarlayarak Nokia markası ile pazarlayacak.

Nokia’dan yapılan açıklamada yeni kurulan HDM Global şirketi, 2014 yılında Nokia’nın Microsoft’a devrettiği, ‘‘feature phones’’ adı verilen   basit cep telefonlarında Nokia markasını kullanma hakkını da Microsoft’tan satın almayı planlıyor.

500 MİLYON DOLAR YATIRACAK

Nokia ile yapılan anlaşma uyarınca HMD Global şirketi önümüzdeki on yıl içerisinde cep telefonu ve tablet bilgisayarların geliştirilerek üretilmesi için 500 milyon dolar yatıracak. Nokia’nın hisse sahibi olmayacağı HDM Global şirketinin beş kişilik yönetim kurulunda Nokia bir sandalye ile temsil edilecek.

Nokia’nın üst düzey yöneticilerinden Mike Wang, geçen sene Nisan ayında Çin’de yaptığı görüşmelerin ardından Nokia’nın akıllı telefon pazarına geri dönebileceğini ve üretimi Çinli ortaklarına bırakacaklarını ifade etmişti.

Dün yapılan açıklamadan sonra Nokia hisseleri yüzde iki oranında değer kazandı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERNOKİA  CEP TELEFONU  MOBİL  TAYVAN