UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜNYACA ÜNLÜ TENOLOJİ DEVİ MICROSOFT İNGİLTERE'DEN NEDEN RAHATSIZ OLDUĞUNU AÇIKLADI?..

DÜNYACA ÜNLÜ TENOLOJİ DEVİ MICROSOFT İNGİLTERE'DEN NEDEN RAHATSIZ OLDUĞUNU AÇIKLADI?..

DÜNYACA ÜNLÜ TENOLOJİ DEVİ MICROSOFT İNGİLTERE'DEN NEDEN RAHATSIZ OLDUĞUNU AÇIKLADI?..

İngiltere’nin Avrupa Birliğinden referandum ile çıkma ihtimali, ülkeye milyarlarca dolar yatırım yapan pek çok teknoloji devi gibi Microsoft’u da rahatsız ediyor.

23 Haziran 2016’da gerçekleşecek referandum; gerek İngiltere, gerek Avrupa Birliği üyeleri, gerekse teknoloji dünyası için önemli. Zira Hewlett Packard, IBM, Cisco gibi teknoloji geliştiriciler, söz konusu kararın, Avrupa Birliği üyeleri ile kendileri arasındaki bir köprüyü yıkacağının farkında. Ne de olsa söz konusu şirketler, Avrupa üssü için, İngiltereyi merkez bellemiş durumda. Söz konusu şirketlerde, İngiliz hissedarların önemli bir payı var; Amerika ve İngiltere arasındaki kültür yakınlığı da on yıllar boyunca, Birleşik Krallığı yatırım açısından avantajlı kılmıştı.

Ülkede 5000’den fazla çalışanı bulunan ve hem vergi, hem de serbest ticaret haklarından faydalanan Microsoft’ta, diğer teknoloji devlerinin çığlığına iştirak etti.

Microsoft İngiltere Yönetim Kurulu Başkanı Michel Van der Bel, Twitter hesabından yaptığı açıklamada kaygılarını dile getirdi. Michel Van der Bel, “Biz İngiltere’nin iki kıta arasında köprü görevi üstleneceğini düşünerek yatırım yaptık. Binlerce çalışanımız da, Avrupa Birliği içinde güçlü bir yere sahip oldukları motivasyonu ile muazzam işler başardı. İngiltere’nin, Avrupa Birliğinden kesinlikle ayrılmaması gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Amerikalı teknoloji devi sadece 5000 çalışanını değil, İngiltere temelli 25.000 çözüm ortağının geleceği konusunda da kaygılı. İngiltere’de yapılacak referandumun İrlanda, İskoçya ve Galler’i de etkileyeceğini unutmamak gerekir.

Yapılan son anketler, İngiltere halkının, yüzde 53 seviyesinde Avrupa Birliği arasında kalmaya niyetli olduğunu vurguluyor. Ancak, söz konusu oranlar birbirine çok yakın… Yani, hiçbir karar sürpriz olmayacaktır. Hewlett Packard, IBM, Cisco ve Microsoft’a karşı empati yaparsak, korkularında haklı çıkabilirler. Bu korku, önümüzdeki ay gerçekleşecek referandumun sonuçları ile ya vücut bulacak ya da kaygılar silinip gidecek.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmicrosoft  ingiltere