UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

YENİ BAŞBAKAN'IN AÇIKLANACAĞI GÜN BELLİ OLDU!..

YENİ BAŞBAKAN'IN AÇIKLANACAĞI GÜN BELLİ OLDU!..

YENİ BAŞBAKAN'IN AÇIKLANACAĞI GÜN BELLİ OLDU!..

AK Parti’de Olağanüstü Büyük Kongre kararının alınmasının ardından, genel başkan adayının belirlenmesine yönelik istişareler kapsamında planlanan temayül yoklamaları bugün başlıyor. İki gün sürecek temayül yoklamalarına, yaklaşık 813 kişinin katılması beklenirken, Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 'Genel Başkan adayını perşembe veya cuma günü kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongre Tertip Komitesi Üst Kurul Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, yaptığı açıklamada, partisinin büyük kongre hazırlıklarına ilişkin bilgi verdi.  AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne kadar önemli kararlarda hep istişareyi esas aldığına işaret eden Ataş, yeni genel başkanın belirlenmesinde de aynı geleneğin sürdürüleceğini belirtti.  Parti içi kurullarda yapılan istişareler kapsamında ilk temayül yoklamasını, bugün saat 14.00’te, Genel Merkez’de yapacaklarını anlatan Ataş, bu toplantıya, yönetici pozisyonunda bulunan teşkilat mensupları, il başkanları, il belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve büyükşehirlerde belediye meclis başkanvekillerinin davet edildiğini bildirdi.

Toplantıda, teşkilat mensuplarının yeni genel başkan adayıyla ile ilgili görüş ve kanaatlerini alacaklarını vurgulayan Ataş, bu toplantıların devamı olarak yarın da yine AK Parti Genel Merkezi'ne davet edilen Genel Merkez Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Etik Erdem Kurulu üyeleri ve şu anda aktif olan 26. Dönem milletvekilleriyle temayül yoklaması için bir araya geleceklerini aktardı.

"PERŞEMBE YA DA CUMA"

Daha sonra, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongre Tertip Komitesi Üst Kurulu’na, temayül yoklamalarıyla ilgili bilgi sunulacağına işaret eden Mustafa Ataş, "Arkadaşlarımızın teklifleriyle temayül komisyonuna da başkanlık yapacağım. TBMM’yi temsilen Grup Başkanvekilleri adına Nurettin Canikli, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarının da bulunduğu bu komisyonda temayülleri birlikte yapacağız. Daha sonra temayül sonuçlarını, oluşturulacak değerlendirme komisyonunda ele aldıktan sonra, Genel Başkan adayını perşembe veya cuma günü kamuoyuyla paylaşacağız." diye konuştu.

"Seçmenin olumlu karşılayacağı isim olmasına özen göstereceğiz"

Temayül yoklamalarında yaklaşık 813 kişinin görüş ve kanaatlerinin alınacağına dikkati çeken Ataş, şöyle devam etti:  "Partinin en üst yönetim organları milletvekilleri, kurucular, kadın ve gençlik kollarımız, yani herkesin temsil edildiği bir platform oluşacak. Bir eğilim alıyoruz. Tabanımızın, seçmenimizin olumlu karşılayacağı bir isim olmasına önem vereceğiz. Çünkü genel başkanlık değişimi yapıyorsunuz, artı genel başkan adayı aynı zamanda başbakan olacak. Dolayısıyla bütün bunlar önemli. Bu anlamda hem tabanımızın olumlu karşılayacağı bir isim olmasına özen göstereceğiz hem de seçmenlerin olumlu karşılayacağı isim olmasına özen göstereceğiz."

Genel Başkan adayının kim tarafından açıklanacağının, Üst Kurul’da yapılan değerlendirmenin ardından belirleneceğini bildiren Mustafa Ataş, "Genel Başkanımız kendisi açıklamayı uygun görmez ise prosedür olarak Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız vardır, o olmazsa teşkilat başkanı olarak aynı zamanda kongreyi yöneten tertip komitesinin başkanı olarak biz açıklarız, diye düşünüyoruz. Henüz bunlara karar verilmiş değil." değerlendirmesinde bulundu.

Ataş, büyük kongreye ilişkin cuma günü bir basın toplantısı planladıklarını vurgulayarak, kongre konusundaki diğer detayların da paylaşılacağını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERBAŞBAKAN  TBMM  KONGRE