UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA 3. KÖPRÜ HİZMETE AÇILDI! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA 3. KÖPRÜ HİZMETE AÇILDI! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA 3. KÖPRÜ HİZMETE AÇILDI! AYRINTILAR İÇİN TIKLAYIN!..

Atatürk Havalimanı'nda kapasite büyütme çalışmaları kapsamında TAV Havalimanları tarafından yapımına yaklaşık bir yıl önce başlanan ek terminal binasının 4 yeni köprüsünden 3’ü bugün hizmete girdi.

Terminalin tamamının Ağustos ayı sonlarında açılacağı açıklandı. Proje tamamlandığında Atatürk Havalimanı’nın yılda toplam 80 milyon yolcuya hizmet vereceği bildirildi.
Dış Hatlar terminalinde hizmete giren yeni köprülerle köprü sayısı 26’dan 32’ye çıkarken, açık uzak park pozisyonu için kapı sayısı 16’dan 22’ye yükseldi. Proje tamamlandığında dış hatlar terminaline eklenen köprü sayısı sekize çıkacak, terminalin hava tarafı 27 bin, kara tarafı 11 bin metrekare büyümüş olacak ve açık otoparka ilave 500 araç park imkanı sağlanacak.
92 MİLYON AVROYA
TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı :
“Türkiye’nin giriş kapısı ve dünyanın en önemli aktarma merkezlerinden biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı geçtiğimiz yıl 61,3 milyona yolcuya hizmet verdi ve yolcu sayısı açısından Avrupa’da üçüncü ve dünyada 11. sıraya yükseldi. TAV olarak, yolcularımıza kusursuz bir seyahat deneyimi sunmak üzere paydaşlarımızla işbirliği halinde yatırımlarımızı sürdürüyoruz. DHMİ yaptığı çalışmalarla apron tarafında uçak park yeri kapasitesini yüzde 42 artırdı. Türk Hava Yolları yeni kargo binası yatırımı gerçekleştirdi. Paydaşlarımız yatırımlarına devam ederken TAV olarak bizim de durmamız düşünülemez. Terminal kapasitesini artırmak üzere 92 milyon avro yatırım gerçekleştirmiş olacağız. Devletten herhangi bir kaynak almadan gerçekleştirdiğimiz bu yatırımı ülkemize karşı sorumluluğumuz ve taahhüdümüz olarak görüyoruz. Yolcu memnuniyetini her şeyin üstünden tutan bir şirket olarak, İstanbul Atatürk Havalimanı’nı işlettiğimiz son güne kadar yatırımlarımıza devam edeceğiz"
Ünlü açıklamasında “DHMİ ve TAV Havalimanları arasında 2014 ve 2015 te yapılan 2 kademeli anlaşmayla dış hatlar terminaline sekiz yeni köprü, giden yolcular için 13 bus gate ve gelen yolcular için de iki ayrı giriş kapısı ekleniyor. Çalışmalar tamamlandığında check-in kontuarı sayısı 34 artarak 268’e ulaşacak. Otomatik bagaj ayırma sisteminin kapasitesi de saatte 5 bin artırılarak saatte 25 bin bagaja yükselecek. Bagaj sisteminde toplam şut sayısı da 78 artarak 226’ya ulaşacak. Ayrıca transfer yolcular için saatlik 1800 bagaj kapasiteli erken bagaj sistemi oluşturuldu. Bunların mevcut bagaj işlem sistemiyle entegre edilmesi ve tuvalet sayılarının artırılması da yürütülen çalışmalar dahilinde bulunuyor" dedi.
ÇEVRE DOSTU TERMİNAL
Atatürk Havalimanı'nda yeni yapılan ek terminal çevreye duyarlı olarak planlandı. Terminalde kullanılan tüm aydınlatmalar enerji tasarruflu olurken, enerji israfını en aza indirecek teknolojinin kullanıldığı bildirildi.Atatürk Havalimanı genişletme projesiyle asansörlerde ilk kez enerji geri kazanımlı sistem ve tüm yolcu köprülerinde çevre ve gürültü kirliliğini en aza indirecek teknolojiler kullanıldı.Aydınlatmada ise LED armatürler tercih edilerek enerji verimliliği en üst seviyeye ulaştırıldı. Otomasyon sistemiyle gereksiz kullanımın önüne geçilerek enerji verimliliği artırıldı.

DHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERatatürk havalimanı  köprü