UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DİJİTAL OYUNLARI BİR SPOR BRANŞINA DÖNÜŞTÜREN E-SPOR, TÜRKİYE'DE MERAKLILARINA İYİ PARA KAZANDIRIYOR!..

DİJİTAL OYUNLARI BİR SPOR BRANŞINA DÖNÜŞTÜREN E-SPOR, TÜRKİYE'DE MERAKLILARINA İYİ PARA KAZANDIRIYOR!..

DİJİTAL OYUNLARI BİR SPOR BRANŞINA DÖNÜŞTÜREN E-SPOR, TÜRKİYE'DE MERAKLILARINA İYİ PARA KAZANDIRIYOR!..

Dijital oyunları bir spor branşına dönüştüren e-spor, Türkiye'de meraklılarına para kazandırıyor. Yaklaşık 4 bin lisanslı e-sporcu toplamda 300 bin dolar para aldı.

Türkiye'de 3 milyondan fazla genci peşinden sürükleyen yeni bir trend var. O da 'e-spor' olarak bilinen elektronik spor. 1994 yılında düzenlenen ilk turnuva ile başlayan e-spor çılgınlığı bugün yıllık 750 milyon dolar civarında bir pazarı elinde tutuyor. Binlerce oyuncu profesyonel veya amatör takımlara katılarak, tüm hünerlerini göstermeye çalışıyor. Oynadıkları oyunların başında ise League of Legends (LOL), Dota 2, CrossFire ve Counter-Strike:Source var.

BAKANLIK LİSANSLIYOR

Hızla yükselen yükselen bu trend  Türkiye'de de her geçen dönem etkili olmaya başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan lisans bile verilmeye başlamasıyla beraber profesyonel oyuncuların sayısı da artıyor. Sektör yetkililerinin paylaştığı bilgilere göre şu anda  Türkiye'de 4 bin lisanslı eSpor oyuncu bulunuyor. Amatör takım sayısı 14 bin iken takım bünyesinde oynayan toplan oyuncu sayısı 60 bin.

146 ÜSTÜN YETENEK

Ancak bu oyuncuların sadece 146'sı katıldığı turnuvalardan para kazanmayı başardı.  Türkiye'deki e-spor oyuncularının kazandığı toplam para ise 300 bin dolar civarında.  Türkiye'nin dünya üzerindeki sırası ise 39. Birinci sırada 35.9 milyon dolarla ABD bulunuyor. Esportsearnings.com'da yer alan verilere göre  Türkiye'de en çok para kazanan oyuncu 'HolyPhoenix' takma adıyla oynayan Anıl Işık. 30 bin dolar ödül kazanan Anıl Işık'ın oynadığı oyun ise League of Legends. E-spor'dan en çok para kazanan diğer Türk ise 'Naru' takma adıyla oynayan Koray Bıçak. 25 bin dolar kazanan Koray Bıçak'ı 23 bin dolar kazanan ve 'Fabulous' kod adıyla oynayan Asım Cihat  Karakaya var.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERESPOR  DİJİTAL OYUN  OYUN