UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

9. CUMHURBAŞKANI SÜLEYMAN DEMİREL’İN KARDEŞİ ŞEVKET DEMİREL MEMLEKETİ ISPARTA’DA TOPRAĞA VERİLDİ!..

9. CUMHURBAŞKANI SÜLEYMAN DEMİREL’İN KARDEŞİ ŞEVKET DEMİREL MEMLEKETİ ISPARTA’DA TOPRAĞA VERİLDİ!..

9. CUMHURBAŞKANI SÜLEYMAN DEMİREL’İN KARDEŞİ ŞEVKET DEMİREL MEMLEKETİ ISPARTA’DA TOPRAĞA VERİLDİ!..

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefat eden kardeşi işadamı 90 yaşındaki Şevket Demirel, memleketi Isparta'nın Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'de toprağa verildi. Güllerle donatılan tabutuna gül suyu serpilen Şevket Demirel'in cenaze törenine, siyaset ve iş dünyasından ünlü isimler katıldı.

Pazartesi günü sabaha karşı İstanbul'da yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren işadamı Şevket Demirel için bugün memleketi İslamköy'de kendi yaptırdığı Süleyman Demirel Külliyesi içersindeki Şehriban Hatun Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. 
Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, eski başbakan Mesut Yılmaz, Demirel'in damadı CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Nihat Özdemir, işadamı Rahmi Koç, işadamı Taylan Bilgel, eski bakanlar, milletvekilleri, valiler, belediye başkanları, Demirel ailesi ve vatandaşlar katıldı.


KIZLARI CENAZE NAMAZINDA
Şevket Demirel'in kızları Neslihan Demirel, Nihan Atasagun ve Binhan Kesici, cenaze namazını ön safta kıldı. Hayat arkadaşını son yolculuğuna uğurlayan Sezen Demirel ise cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Yoğun kalabalık nedeniyle cenaze namazı bir süre geç başladı. 
GÜLLER ARASINDA UĞURLANDI
İşadamı Şevket Demirel'in öğle vakti kılınan cenaze namazı sonrası güllerle donatılan tabutu cenaze aracına taşındı. Taşıma sırasında tabutun üzerine gülsuyu serpildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, mezarlığa kadar yürüyüp defin işlemine katıldı. 
Defin sırasında basın mensuplarının görüntü almaması için yeşil bir örtü mezar üzerine kapatıldı. Daha sonra Şevket Demirel'in cenazesi mezara konularak ve dualar eşliğinde defnedildi.


SÜLEYMAN DEMİREL'İN MEZARI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI
Defin işleminden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu ve eski başbakan Mesut Yılmaz başta olmak üzere birçok isim 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Çalcatepe'deki anıt mezarını da ziyaret etti.

DHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13