UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

69. CANNES FİLM FESTİVALİ YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA BAŞLADI!..

69. CANNES FİLM FESTİVALİ YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA BAŞLADI!..

69. CANNES FİLM FESTİVALİ YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA BAŞLADI!..

Bu yıl 69'uncusu düzenlenen Cannes Film Festivali, yönetmen Woody Allen'in "Cafe Society" filmiyle açıldı. Festival boyunca, polisin yanı sıra 400 asker ve jandarma da görev yapacak.

Bu yıl 69'uncusu düzenlenen Cannes Film Festivali başladı.

Yönetmen Woody Allen'in yarışma dışı kategoride yer alan "Cafe Society" filminin eleştirmenler için gösterimi ve film kadrosunun fotoğraf çekimiyle açılan festival, 22 Mayıs'a kadar devam edecek.

Fransa'nın Cannes şehrindeki festivalde, Altın Palmiye için yarışacak filmleri değerlendirecek jürinin başkanlığını "Mad Max" serisi filmlerin yönetmeni George Miller yapacak.

Festival jürisi, Macar yönetmen Laszlo Nemes, Fransız yönetmen Arnaud Desplechin, İtalyan yönetmen Valeria Golino, ABD'li aktris Kirsten Dunst, Danimarkalı aktör Mads Mikkelsen, Kanadalı aktör Donald Sutherland, Fransız aktris Vanessa Paradis ve İranlı yapımcı Katayoon Shahabi'den oluşuyor.

21 film Altın Palmiye için yarışacak

Festivalde, yönetmenler Pedro Almodovar, Ken Loach, Sean Penn, Xavier Dolan, Paul Verhoeven ve Dardenne kardeşlerin filmlerinin de aralarında bulunduğu 21 yapım ana kategoride Altın Palmiye için yarışacak. Festival yönetimi tarafından daha önce 17 olarak açıklanan filmlerin sayısı festival başlamadan 21'e tamamlandı.

Festivalde, Steven Spielberg'in "The BFG" ve Jodie Foster'ın "Money Monster" filmleri de yarışma dışı filmler bölümünde gösterilecek.

Bu yıl Altın Palmiye Onur Ödülü'nü Fransız aktör Jean-Pierre Leaud alacak. Leaud, Fransız Yeni Dalga akımının kurucularından François Truffaut'un filmlerindeki Antoine Doinel karakterini canlandırmış ve pek çok filmde rol almıştı.

Festival yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşecek

Festival alanını önceki gün ziyaret eden Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve hiç karşılaşmadıkları kadar yüksek bir risk faktörünün önlerinde olduğunu belirterek, polisin yanı sıra toplamda 400 asker ve jandarmanın da festival alanı ve çevresinde görev yapacağını duyurmuştu.

Festival dolayısıyla Cannes şehir merkezinin nüfusunun üç katına çıkarak 200 bin olduğu tahmin ediliyor.

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13