UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

SON DAKİKA!.. SHOW TV’DE SAAT 20.30’DA EKRANA GELECEK OLAN TARİHİ ANORHOSİS-TRABZONSPOR MAÇI ÖNCESİ RUM POLİSİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ÜST DÜZEYE ÇIKARDI!... İŞTE DETAYLAR!...

Türkiye ve Yunanistan'ın da gözünü çevirdiği tarihi Anorthosis- Trabzonspor maçı öncesi Kıbrıs Rum Kesimi'nde alarm var.

SON DAKİKA!.. SHOW TV’DE SAAT 20.30’DA EKRANA GELECEK OLAN TARİHİ ANORHOSİS-TRABZONSPOR MAÇI ÖNCESİ RUM POLİSİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ÜST DÜZEYE ÇIKARDI!... İŞTE DETAYLAR!...

Türkiye ve Yunanistan'ın da gözünü çevirdiği tarihi Anorthosis- Trabzonspor maçı öncesi Kıbrıs Rum Kesimi'nde alarm var.


Polis güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkarırken, Rum yönetimi KKTC'de görev yapan Türk gazetecilerin maç için Güney Kıbrıs'a geçişine izin vermiyor.

Rum polisi, bu akşam saat 20.30'da, Lefkoşa'nın Rum kesimindeki GSP Stadyumu'nda oynanacak Anorthosis- Trabzonspor maçıyla ilgili geniş güvenlik önlemleri aldı.

Maçla ilgili haberlere sayfalarında bolca yer veren Rum basını, 'maçın Rum tarafı için milli bir konu olduğunu ve galip gelmeleri gerektiğini' yazdı.

Stadyumun kapılarının saat 17.00'de açılacağını anımsatan Rum basını, maça çok büyük rağbet olduğunu ve stadyumun ağzına kadar dolmasının beklendiğini duyurdu.

GSP'nin içinde ve dışında çok yoğun güvenlik önlemleri alındığı ve bin civarında polisin görev yapacağı belirtildi. 19 bin Rum taraftarın sahada Anorthosis lehinde, 2-3 bin civarında Kıbrıslı Türkün ise Trabzonspor lehinde tezahürat yapması bekleniyor.

Rum basınına göre, Rum ve Kıbrıslı Türk taraftarlar stadyumda farklı yerlere oturtulacak. Kuzey tribünleri Kıbrıs Türklere, doğu ve güney tribünleri de Rumlara tahsis edilecek.

Kıbrıs Rum yönetimi, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda bu akşam karşılaşacak Anorthosis-Trabzonspor maçını izlemek isteyen KKTC'de görev yapan Türk gazetecilerin Güney Kıbrıs'a geçişine izin vermiyor.

Rum polisi, geçişine izin vermediği gazetecilere, yaklaşık 20 dakikalık mesafe için, 'Diğer Türk gazeteciler Larnaka'dan giriş yaptı. Maçı izlemek istiyorsanız siz de Larnaka'dan giriş yapınız' yanıtını verdi.

Eşleri Kıbrıslı Türk olan Türk gazetecilerin geçişine izin veren Rum polisi, 'orijinal Kıbrıslı Türk olmalısınız' ifadesini kullandı.


KKTC’de görev yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gazeteciler, maçı izlemek üzere Güney Kıbrıs’a geçişine izin vermeyen Rum yönetimini kınadı.

Kıbrıs’ta bugün gelinen noktada, Rumlar’ın 1 Nisan’da yapılan Birleşmiş Milletler barış planı referandumunda hayır oyu kullanmasının ardından bir futbol karşılaşması, siyasi yönden olumlu bir katkı yapıp yapamayacağı konusunda farklı görüşler bulunuyor.

Bugünkü futbol maçı, Türkiye'nin 3 Ekim'de başlaması öngörülen Avrupa Birliği ile üyelik müzakereleri öncesinde, Kıbrıs'ın da dahil olduğu 10 yeni Avrupa Birliği üyesi ülkeyle Gümrük Birliği Anlaşması'nı teyit etmesi anlamına gelen Ek Protokol'ü imzalamasının beklendiği günlere rastladı.

Bu futbol karşılaşmasının yanısıra, yarının Kıbrıs için tarihi bir gün olması için bir gerekçe daha var.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13