UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AB’YE ÇOK SERT ELEŞTİRİ: ‘BU İŞLER OLDU OLDU, OLMADI, VİZESİZ DEVAM EDERİZ. ÇIKIŞ YOLLARI VAR, DİK DURACAĞIZ’!..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AB’YE ÇOK SERT ELEŞTİRİ: ‘BU İŞLER OLDU OLDU, OLMADI, VİZESİZ DEVAM EDERİZ. ÇIKIŞ YOLLARI VAR, DİK DURACAĞIZ’!..

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN AB’YE ÇOK SERT ELEŞTİRİ: ‘BU İŞLER OLDU OLDU, OLMADI,  VİZESİZ DEVAM EDERİZ. ÇIKIŞ YOLLARI VAR, DİK DURACAĞIZ’!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye vize serbestisi için ‘terörle mücadele kanununu yumuşat’ şartı getiren Avrupa Birliğini bir kez daha sert sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreninde yaptığı konuşmada, “5 tane madde var ki bunların içerisinden bir tanesi felaket. Nedir o? ’Terörle Mücadele Yasasını değiştireceksiniz’ dediler. Bize, bu aklı verenler, önce Avrupa’da parlamentonun önüne teröristlerin kurduğu çadıra niye müsaade ediyorlar? Önce bunun cevabını versinler” dedi.

“FAZLA DA BÜYÜTMEYE GEREK YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yapılan anlaşmayla zaten vize serbestisinin ekim ayı itibariyle başlayacağını hatırlattı ve eleştirilerini sürdürdü. Erdoğan, “Bütün bunlarla birlikte bu işler oldu, oldu. Olmadı, biz yolumuza bugüne kadar vizeyle devam etmedik ya; yine aynı şekilde devam ederiz. Çok fazla da büyütmeye gerek yok. Bunların hepsinin çıkış yolları var. Dik duracağız dik, eğilmeyeceğiz. Bu çok önemli” diye konuştu.

“BUNLAR TARİHİ HESAPLAŞMANIN BİR PARÇASI”

Suriye’de yaşananlara değinen Erdoğan, Kilis’e düşen roket mermilerinin 3-5 teröristin şımarıklığından ibaret olmadığını ekleyerek, “Suriye’de yaşananlar, Kilis’e düşen roketler, oradaki üç beş teröristin şımarıklığı değil, tarihi hesaplaşmanın bir parçasıdır. Kilisli kardeşlerimizin yaşadığı acıları, sıkıntıları gayet iyi biliyorum. Bu meseleyi çözmek için tüm alternatifler gündemimizdedir, masamızın üzerindedir. Şu anda bununla ilgili tüm operasyonlar acımasız bir şekilde sürmektedir” ifadelerini kullandı.

“BURALAR TARLA DEĞİL, VATANDIR”

Cumhurbaşkanı, konuşmasının son kısmında, kimsenin bu milleti bölemeyeceğini kaydedewrek, “Ayrılma sözü edenler bunu şahıs olarak söylüyorlarsa buyursunlar diledikleri yere gitsinler. Yok vatan topraklarının bir kısmına gözü dikmek anlamında söylüyorlarsa Arif Nihat Asya’nın Bayrak şiirine, Mehmet Akif’in Çanakkale anısına yazdığı şiiri, olmadı İstiklal Marşı’nı okusunlar. Orada kendileri için çok güzel cevap var. Buralar tarla değil, arazi değil, vatan toprağıdır” dedi.

İHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERERDOĞAN  VİZE  AB  ELEŞTİRİ