UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BURSA'DA 560 YILLIK HAMAM MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLEREK ZİYARETE AÇILDI!..

BURSA'DA 560 YILLIK HAMAM MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLEREK ZİYARETE AÇILDI!..

BURSA'DA 560 YILLIK HAMAM MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLEREK ZİYARETE AÇILDI!..

Bursa Büyükşehir Belediyesince restore edilen 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, 148 senelik geçmişi bulunan Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ait eserlerin sergilendiği müze olarak ziyarete açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dönemin Bursa Valisi İzzet Paşa tarafından 1868 yılında yoksul ve kimsesiz çocukları korumak amacıyla ıslahhane olarak açılan Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 148 yıllık tarihine ait eserler, okulun bahçesindeki Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, müzenin açılışında yaptığı konuşmada, bıçakçılık, hamam, tarım, vakıf eserleri ve büyük tarih müzelerini de kente kazandıracaklarını bildirdi.

Bursa'nın değerlerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla binlerce yıllık arkeolojik bölgelerden 2 bin 300 senelik Bitinya surlarına, 700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapıların ayağa kaldırılmasına kadar her alanda yoğun bir çalışma sergilendiğini vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi, müzecilik alanında da marka kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Enerji Müzesi, Göç Tarihi Müzesi, Arkeopark ve Cumalıkızık Köy Müzesi ile müzecilikte referans alınan bir kurum haline gelen Büyükşehir Belediyesi, bir müze de Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine kazandırdı. Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adını alan okulun bahçesindeki 560 yıllık Çandarlı İbrahim Paşa Hamamı, Büyükşehir Belediyemiz tarafından restore edildi. Restore edilen tüm tarihi yapıları yaşayan mekanlar haline getiren Büyükşehir Belediyemiz, bu tarihi hamamı da okulun 148 yıllık tarihine ışık tutan bir müzeye dönüştürdü."

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbursa  hamam  müze