UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BARİLLA, 10 YILLIK AR-GE ÇALIŞMASININ ARDINDAN ÜRETTİĞİ GERÇEK MAKARNA LEZZETİNDEKİ GLUTENSİZ ÜRÜNÜNÜ TANITTI!..

BARİLLA, 10 YILLIK AR-GE ÇALIŞMASININ ARDINDAN ÜRETTİĞİ GERÇEK MAKARNA LEZZETİNDEKİ GLUTENSİZ ÜRÜNÜNÜ TANITTI!..

BARİLLA, 10 YILLIK AR-GE ÇALIŞMASININ ARDINDAN ÜRETTİĞİ GERÇEK MAKARNA LEZZETİNDEKİ GLUTENSİZ ÜRÜNÜNÜ TANITTI!..

Dünyanın lider makarna üreticisi Barilla, 10 yıllık Ar-Ge çalışmasının ardından ürettiği gerçek makarna lezzetindeki glutensiz ürününü Dünya Çölyak Günü'nde tanıttı. Barilla’nın gluten hassasiyeti olanlar ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler için özel reçeteyle ürettiği yeni glutensiz makarna, İtalya ve ABD'den sonra 4 çeşidi ile Türkiye'de raflarda yerini aldı.

Barilla, Türkiye’de 65 bini aşkın tanısı konmuş Çölyaklı ve glutensiz beslenmeyi tercih edenler için gerçek makarna tadında ürettiği glutensiz ürünüyle piyasaya girdi. Barilla lezzetinde, gerçek makarna tadında 10 yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda geliştirilen ürün, Barilla Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Karababa, Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Oya Özden ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Cem Kalaycı’nın katılımı ile tanıtıldı.

Düzenlenen toplantıda glutensiz beslenme ve diyetin gündelik hayatta uygulanmasının kolay olmadığını belirten Barilla Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Karababa, hem lezzet hem çeşit olarak kısıtlı bulunabilen glutensiz ürünlerin Çölyaklıların hayatlarını sürdürebilmeleri için olmazsa olmaz olduğunu kaydetti.

“ÇÖLYAKLILARIN YANINDA OLACAĞIZ”

Barilla'nın lezzetleri ve vereceği destekle Çölyaklıların yanında olacağını söyleyen Karababa sözlerini şöyle sürdürdü; "Barilla olarak 139 yıldır üretimimizi kurucumuz Pietro Barilla’nın ‘Çocuklarınıza yedirmeyeceğiniz hiçbir şeyi üretmeyeceksiniz’ prensibi ile yapıyoruz. Barilla glutensizin geliştirilmesi ve üretim aşamasında İtalyan Çölyak Derneği ile yakın bir çalışma gerçekleştirdik. Makarnanın üretimi için ürünün içerdiği maddeler, hammadde kontrolü, üretim süreçleri, fırınların yeterlilikleri, personel eğitimi, sağlık ve hijyen prosedürleri gibi tüm kriterler İtalyan Çölyak Derneği tarafından denetlendi. Türkiye’de de Çölyakla Yaşam Derneği bizim bu alandaki en önemli yol göstericimiz oldu. Her iki dernekle de gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan gurur duyuyoruz. İtalya’da Molino Andriani tesislerinde Barilla tarafından özel bir reçete ile geliştirilen glutensiz ürünümüzün Ar-Ge çalışmaları, ürünün gerçek makarna lezzetinde ve diriliğinde olabilmesini sağlamak için neredeyse 10 yıl sürdü. Ve geçtiğimiz yıl itibari ile önce İtalya ve hemen ardından ABD’de satışa sunduğumuz Barilla Glutensiz, bugünden itibaren Türkiye’de dört çeşidi ile raflarda olacak.”

Barilla Glutensiz’in bu kategorideki ürünlerden en büyük farkının, ona gerçek makarna lezzetini sağlayan içeriği ve üretim teknolojisi olduğuna dikkat çeken Güneş Karababa şöyle konuştu:

“Çölyaklılar hâlihazırda, mısır tadında ve makarnanın diri kıvamından uzak ürünler yiyor. Barilla ise, sarı mısır, beyaz mısır ve pirincin belli oranlarda yer aldığı özel içeriği ile bildiğimiz makarna lezzetinde ve kıvamında bir ürüne imza attı. Barilla Glutensiz, gluten hassasiyeti olanlarla birlikte glutensiz beslenmeyi tercih eden makarna severler için üretildi. Ürün dört ayrı çeşidi ile 400 gramlık paketlerde 9.95 TL’den satışa sunuldu.”

“GERÇEK MAKARNA YİYEBİLECEĞİZ”

Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Oya Özden ise Çölyakla ilgili kamuoyunda farkındalık yaratmak üzere yola çıktıkları bu projede Barilla Gıda ile yürümekten mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye’de tanısı konmuş 65 bini aşkın Çölyaklı olduğunun altını çizen Özden şöyle konuştu; "Sağlık Bakanlığı verilerine göre, tanısı henüz konulmamış hastalarla birlikte bu sayı 750 bini buluyor. Çölyak tanısının ardından sağlıklı bir yaşam sürebilmenin tek şartı ömür boyu; gluten içeren buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıllar bulunan gıdalardan uzak durmak. 22 yıldır diyet yapan bir Çölyaklı olarak, bence Barilla Glutensiz ile gerçek makarnadan farksız bir lezzete imza atılmış. Bu başarılı ürün için kendilerini tebrik ediyorum.”

Yeni ürününün ardından Barilla’nın Çölyakla Yaşam Derneği’ne ulaştığını kaydeden Özden, şöyle devam etti: “Çerçevesini birlikte belirlediğimiz bir süreçle, hem Çölyaklı yaşama yeni adım atmış ve glutensiz diyet uygulamak durumunda olan bireylere yönelik çalışmalarda hem de gönüllü sayısının ve kamuoyunda farkındalığın artırılmasına dönük çabalarda birlikte hareket edeceğiz. Konferanslar, eğitimler, workshoplar, ‘Çölyaklı Yaşama Hoş Geldin’ kiti gibi pek çok projede birlikte yol alacağız.”

Toplantının ardından Barilla Glutensiz tadımının yapıldığı etkinlikte, Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Cem Kalaycı ise Çölyak hakkında bilgi vererek tanı, teşhis ve tedavi yöntemlerini aktardı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERbarilla  çölyak  makarna