UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

ANADOLU ROCK'IN EFSANE GRUBU MOĞOLLAR, ÖZEL ANILARINI İZLEYENLERLE PAYLAŞTI!..

ANADOLU ROCK'IN EFSANE GRUBU MOĞOLLAR, ÖZEL ANILARINI İZLEYENLERLE PAYLAŞTI!..

ANADOLU ROCK'IN EFSANE GRUBU MOĞOLLAR, ÖZEL ANILARINI İZLEYENLERLE PAYLAŞTI!..

Anadolu Rock’ın efsane grubu Moğollar, 50 yılı geride bırakırken, Allianz Platformu Motto Müzik’te Murat Meriç’in “Murat Meriç ile Plak Dolabı” isimli programına konuk oldu. Grup üyelerinden Cahit Berkay ve Emrah Karaca Moğollar’ın 50 yıllık geçmişinden özel anıları izleyenlerle paylaştı.

60’lardan günümüze Anadolu Rock müziğinin gelişmesinde önemli rol oynayan Türk müziğinin efsane grubu Moğollar, Youtube üzerinden müzik içerikli yayın yapan dijital platform Motto Müzik’in konuğu oldu. Murat Meriç’in sunduğu “Murat Meriç ile Plak Dolabı” programına katılan Moğollar grubunun kurucu üyelerinden Cahit Berkay ve bir zamanlar babası Cem Karaca’nın da çaldığı grupta soyunu devam ettiren Emrah Karaca, grubun 50 yıllık geçmişinden bugüne geçen zamanı ve gelecek projelerini anlattılar.

DNA’mızda bağlama var

Grubun kuruluş hikayesini anlatan Cahit Berkay 1967’de kendi gruplarından sıkılıp yeni müzikal arayışlara girdiklerinde Moğollar’ın oluştuğunu ve asıl hedeflerinin yurt dışına gitmek olduğunu belirtti. Yurt dışına gitmek içinse müziklerinin orijinal olması, kendi müziğimizden bir şeyler oluşturulması gerektiğini vurgulayan Berkay “İngilizlerin DNA’larında gitar varken bizde bağlama vardı. Sevdiğimiz müziğe ve türkülere farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyorduk” dedi.

“Dağ ve Çocuk” ile Anadolu pop ismi ilk kez kullanıldı

Cahit Berkay, ilk dönemlerde her şeyi deneyen grubun, 1969’da “Dağ ve Çocuk” bestesi ve plağıyla çıkış yakalayıp Anadolu Pop ismini ilk kez kullanılmaya başlandığına değindi. Daha sonraları yurt dışı hedeflerini de gerçekleştirdiklerinden bahseden Berkay, Belçika Leige’de Barış Manço ile çalışmaya başladıklarını Barış Manço ile yollar ayrıldıktan sonra da Cem Karaca ile devam ettiklerini anlattı. Grubun başından geçen ilginç anıları da keyifle anlatan Berkay, 94 albümündeki “Keşişleme” şarkısının çalındığı ilk konserden itibaren her konserde çalarken telin koptuğunu ve böylelikle hep tel kopan şarkı olduğunu söyledi.

50.yıla özel projeler planlanıyor

Babası Cem Karaca sayesinde Moğollar’ı tanıyan şimdiki grup üyelerinden Emrah Karaca, babası ve Moğollar ile ilgili şöyle bir anısından bahsetti: “Babam, Moğollar’a yakın olduğundan konserlerine hep giderdim. Cahit Abi eve 94 albümünü getirip dinlettiğinde babam çok kıskanmıştı.” 2017’de 50’inci yılını kutlayacak olan grubun 50.yıl için öngörüşmeler yaptığına değinen Emrah Karaca şu an için kafalarında biri dijital single diğeri ise eski şarkıların tekrar kaydetmek üzere projeler planladıklarından bahsetti.

Bu güzel sohbeti izlemek için Allianz Platformu Motto Müzik’in YouTube kanalını açmak yeterli.

Allianz Platformu Motto Müzik’te ünlü sanatçılarla söyleşilerin yanı sıra enstrüman eğitimleri, müzik haberleri, performanslar ve birbirinden eğlenceli programlar, kısaca müziğe dair her şey var. Karşılıksız ve kolayca üye olan herkes Motto Müzik’in zengin müzik içeriğinden yararlanabiliyor.

  

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmoğollar  anadolu rock