UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AB BAKANI ÇAVUŞOĞLU’DAN VİZE MUAFİYETİYLE İLGİLİ AB’YE MESAJ: “VİZEYİ KALDIRACAKSINIZ DİYE BAŞIMIZA KAKMAYIN”!..

AB BAKANI ÇAVUŞOĞLU’DAN VİZE MUAFİYETİYLE İLGİLİ AB’YE MESAJ: “VİZEYİ KALDIRACAKSINIZ DİYE BAŞIMIZA KAKMAYIN”!..

AB BAKANI ÇAVUŞOĞLU’DAN  VİZE MUAFİYETİYLE İLGİLİ AB’YE MESAJ: “VİZEYİ KALDIRACAKSINIZ DİYE BAŞIMIZA KAKMAYIN”!..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’da AB’ye vize üzerinden yüklendi. Çavuşoğlu, “Vizeyi kaldıracaksınız diye başımıza kakmayın. Bu bir lütuf değil, var olan bir haksızlık ortadan kalkıyor. 47 ülkenin meclis başkanlığını yapmış biri olarak söylüyorum çifte standarttan uzak durunuz. AB’nin ilerleyen günlerde Türkiye’ye daha çok ihtiyacı olacak” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ile Antalya Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere’yi makamında ziyaret etti ve Antalyalı esnaflarla bir araya geldi.

“VİZE MUAFİYETİNİ BAŞIMIZA KAKMAYIN”

Bakan Çavuşoğlu, AB’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uyguladığı vize ile ilgili konuştu. İlerleyen günlerde AB ile imzalanan vize serbestisi sözleşmesini yürürlüğe koymak istediklerini belirten Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Bu bir lütuf değil, bir çifte standart ve haksızlık ortadan kalkıyor. AB bunu yaparken bizim başımıza kakmasın. Aday olmayan ülkelerin bile vatandaşlarına vize serbestisi verildi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının nesi eksik. Fazlası var eksiği yok çok şükür. Bizim vatandaşlarımızın önüne neden engeller koyuyorsunuz. Engeller yüzünden yıllardır fasılları açamıyoruz. 2 sene önce müzakerelere başlayan Karadağ bizden daha çok fasıl açtı. Açsın ona itirazımız yok onlar da bizim dostumuz. Biz itiraz etmiyoruz ama neden bizim önümüze engeller konuluyor. 5 şart, yok iki şartlar olmazsa diye bazı sesler gelmeye başladı parlamentoda. 69 şartın tamamını yerine getiren bir ülkeye böyle laflar söylemek haksızlıktır. Kusura bakmayın da bir vizeyi kaldırıyorsunuz. Açılan kapanan kriterler var. En önemli fasılların kapanış kriterleri yerine gelmediği halde üye yaptığınız kaç ülke var. Üye olduğu halde kapanış kriterlerini yerine getirmeyen ülkeler hala var. Türkiye gibi bir ülkeye böyle muamele edilmez” dedi.

“AB’YE İHTİYAÇ DUYDUK, YARINDA DUYACAĞIZ”

AB’nin Türkiye’ye Türkiye’nin de AB’ye ihtiyaç duyduklarının altını çizen Bakan Çavuşoğlu, “Dün AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı vardı görmek istemiyorlardı. Ama bugün daha çok ihtiyaçları var. Görmek zorunda kaldılar. Yarın daha çok ihtiyaç duyacaksınız. Bizde AB’ye ihtiyaç duyduk yarın da duyacağız. Gurur meselesi de yapmıyoruz. Neticede karşılıklı çıkar var. Geçici değil, stratejik olarak bakınız. AB’yi çifte standarttan uzak duymaya davet ediyoruz. Avrupa’yı iyi bilen biri olarak 47 ülkenin meclis başkanlığını yapmış biri olarak söylüyorum çifte standarttan uzak durunuz” dedi.

İHA

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAB BAKAN  ÇAVUŞOĞLU