UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU: 'BU ŞARTLAR ALTINDA ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM'

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU: 'BU ŞARTLAR ALTINDA ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM'

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU: 'BU ŞARTLAR ALTINDA ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplantısı yaptı.

Konuşmasına, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı olarak bütün milletimi, herbirinizi saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum" sözleriyle başlayan Davutoğlu, son 25 yıldır modern tarihin en köklü dönüşümlerinin geçtiği bir sürecin içinde bulunduklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan, 28 Ağustos 2014'te kutsal bir görev devraldığını belirten Davutoğlu, "Aziz milletimin hizmetinde olmak benim için gurur vesilesi olmuştur." dedi.

"Canla başla çalıştım, milletim şahittir"

AK Parti Genel Başkanlığı döneminde parti içinde tek bir istifa yaşanmadığına dikkati çeken Davutoğlu, "En önemli hedefim partimin birliğini korumaktı. Canla başla çalıştım, milletim şahittir." diye konuştu.

7 Haziran-1 Kasım arasında Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini hatırlatan Davutoğlu, ülkeyi hiçbir zaman hükümetsiz bırakmadıklarını, 1 Kasım'da gurur duyulacak bir netice ortaya çıktığını kaydetti.

"Kimsenin spekülasyonlara gitmemesi uyarısında bulunuyorum"

Hükümetin son ana kadar vazife başında olacağını vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle dün akşamdan itibaren ve bugün aldığımız karar çerçevesinde kimsenin ekonomimizin verileriyle oynayacak spekülasyonlara gitmemesi uyarısında bulunuyorum. Bugünlerde aldığımız kararlar ne olursa olsun son ana kadar vazife başında olan bir hükümetimiz vardır ve hiç kimse ekonominin iç dengeleriyle oynamaya da kalkmasın."

"Görevi hakkıyla ve onurumla yaptım"

Başarı dönemine imza attıklarına işaret eden Davutoğlu, "Bizim dönemlerimiz bir başarı dönemidir. Benim bu kararı almamda herhangi bir şekilde hissettiğim bir başarısızlık duygusu ya da tarafımca atılmış bir adımdan duyulmuş bir pişmanlık söz konusu değildir. Yaptığım görevi hakkıyla ve onurumla yaptım." diye konuştu.

'Kongrede aday olmayı düşünmüyorum'

Davutoğlu, "22 Mayıs 2016 Pazar günü olağanüstü kongremizi yapacağımızı ilan ediyorum. Görevi hakkıyla yaptım. Önümüzdeki kongrede aday olmayı düşünmüyorum." dedi.

Partililere "ayrışmaya izin vermeyin" çağrısı

Partililere, ayrışmaya izin vermemeleri çağrısında bulunan Davutoğlu, "Kim ki partimizde bir gedik açmaya, kim ki şu veya bu olay sebebiyle partimizden yolunu ayırmaya kalkarsa onun karşısında önce ben dururum. Bu süreçte hiç kimsenin şu veya bu gelişmeden rahatsız olduğu gerekçesiyle partide bir ayrışmaya izin vermemesi talebinde bulunuyorum." diye konuştu.

"AK Parti'nin neferi olarak mücadeleyi sürdüreceğim"

AK Parti milletvekilliği görevini sürdüreceğine işaret eden Davutoğlu, şöyle devam etti:

Bundan sonra da Türkiye'ye bu tehditler söz konusu iken, içeriden ve dışarıdan birçok hain şebeke faaliyet içindeyken şunu belirtmek isterim, evet bu şartlarda olağanüstü kongrede aday olmayacağım ama AK Parti milletvekilliğim ve AK Parti'nin neferi olarak yürütmekte olduğum siyaset ve demokrasi mücadelesini son ana kadar sürdüreceğim."

"Sevgi dışında kimseye kırgınlık taşımıyorum"

Hazreti Mevlana'nın torunu olarak, yüreğinde sevgi dışında hiçbir şey bulunmadığını bildiren Davutoğlu, "Kimseye sitem, öfke, kırgınlık taşımıyorum." dedi.

"Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile vefa ilişkisini son nefesine kadar sürdüreceğini vurgulayan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne gelişme olursa olsun ben verdiğim söze sadığım. Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Hiç kimse benim ağzımdan, benim dilimden, benim zihnimden Cumhurbaşkanımız aleyhine tek bir söz duymadı, duymayacak. Bunun açık ve net bilinmesini isterim ve bunun istismar konusu edilmesine de izin vermem. Cumhurbaşkanımızın onuru, hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başkanı olarak hem benim dava arkadaşım olarak onun ailesinin onuru benim ailemin onurudur. Onun ailesi benim ailemdir. Kimsenin bundan sonra yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmemesi icap eder."

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERahmet davutoğlu  VEDA  KONGRE