UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRK YAPIMI OLAN "DÜNYANIN EN İYİ KLASİK YATI" MARMARİS'TE!..

TÜRK YAPIMI OLAN "DÜNYANIN EN İYİ KLASİK YATI" MARMARİS'TE!..

TÜRK YAPIMI OLAN "DÜNYANIN EN İYİ KLASİK YATI" MARMARİS'TE!..

“Dünyanın en iyi klasik yatı” olarak gösterilen, Ukrayna ve Azeri ortaklığı DSV yatçılığa ait Türk yapımı “Mikhail S. Vorontsov”, Muğla’nın Marmaris içesine geldi.

Ultra lüks yat, ana gövdesinin inşa edildiği Bozburun Mahallesi'ndeki tersanenin açıklarına demirledi. Türkiye’den götürüldüğü Hollanda’da 2013’te yapımı tamamlanan, 56 milyon Euro’ya mal olan yatın Bozburun’da bakımının yapılacağı belirtildi. DSV ortaklarından Azeri Hülya U. Alizade, Kuzey Avrupa’da yaklaşık 3 sene seferler yapan yatlarını Türk turizmine katkı sağlamak için Marmaris’e getirdiklerini söyledi. Alizade, “Zor bir dönemden geçen Türk turizmine elimizden geldiğince katkı sağlamak istedik. Denizcilik ve yat dünyasına Türkiye’nin güvenli ülke olduğu yönündeki gerçek algıyı yayarak, buraya daha çok lüks teknelerin gelmesine aracılık edebileceğimizi düşündük. Ben de bir Türk’üm, Azerbaycan Türk’üyüm. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, ‘iki devlet bir millet’ duygusuyla yaşıyorum. Türkiye için elimden geleni her zaman yaparım” dedi.

Alizade, 2013 ve 2014’te ‘Dünyanın en iyi klasik yatı’ seçilen, Discovery tarafından belgeseli çekilen “Mikhail S. Vorontsov”un yüzde yüz Türkiye patentli şirket olan DSV’nin Türk işçileri tarafından yapıldığını, sadece birkaç yabancı mühendis çalıştırdıklarını söyledi. Alizade, yatın Marmaris’ten ayrıldıktan sonra ABD’ye gideceği ve orada charter seferleri yapacağını sözlerine ekledi.

63,5 metre uzunluğunda, 3 bin 200 metrekare kullanım alanına sahip “Mikhail S. Vorontsov” motorları çalışmadığında sadece yelken gücüyle saatte 60 kilometre hıza ulaşabiliyor. Son derece lüks ve modern döşenmiş yattaki 5 süitin 12 kişi konaklama kapasitesi var. 

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!..

İHA

 

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERMikhail S. Vorontsov  muğla  marmaris