UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ VE RAHŞAN GÜLŞAN, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ VE RAHŞAN GÜLŞAN, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MESUT YAR, SİNA KOLOĞLU, YÜKSEL AYTUĞ VE RAHŞAN GÜLŞAN, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Mesut Yar – Posta
HAZİRANI GÖRMEDEN BİTİYOR

Survivor yarışması bu yıl haziranı görmeyecek. Bu, netleşmeye yakın bir kulis haberi. Eh, Ramazan geliyor, bir… Avrupa Kupası başlıyor, ekranlar yeşil sahaya dönecek, bu iki… Neyse mevcut kadroyla önümüzdeki ayın sonua kadar devam edecek işin kendisi ne kadar çekiciyse, hakkında yorumlar yapılan Panorama isimli program o kadar itici. Her şeyden önce yarışmacılara SMS gönderen taraftarlar hafife alınıyor. Çok sayıda şikayet bana geldiğine göre, yüksek ihtimal kendileri de haklarındaki düşünceleri sosyal medyadan okuyorlardır. Yarışma kimi zaman yeterince kalp kırıcı olabiliyor ama yourm programının bunun üzerine tüy dikmesi işten değil. Benden söylemesi…

Sina Koloğlu – Milliyet Cadde

‘GÖÇ ZAMANI’ ARTIK YENİ GÜNÜNDE

Dizide gün değişikliği oldu. Göç Zamanı, Star TV’de ‘Gecenin Kraliçesi’nin bitmesiyle boşalan yere geldi. Peki ne yapar? Total izleyicide yedinci tercih diziler içinde. AB grubunda “Hiç sormayın” durumu. Reyting böyle, peki ya kendisi? Töreli dizilerin, bu son durak İstanbul hallerinden bıktım diyeyim. Yani ön yargılıyım bu dizilerde. Tahminim bu durumda gider. Yetkililer sıkılırsa biter.  

Yüksel Aytuğ – Günaydın Sabah

ONLARA ALDIRMAYIN!..

Dizinin ismi İstanbul Sokakları... Ama sanırsınız 12 milyonluk metropol, tek sokakta oturuyor. Çünkü herkes her an birbiriyle karşılaşıyor.

Mesela; holding sahibi, bir kıza sevdalanıyor. O kız, adamın annesinin şoförünün kızı çıkıyor.

Adam, şüphelendiği sevgilisini takip etmek için, köpeği Köpük'ün tasmasına canlı görüntü aktarabilen kamera koyuyor. Ama belli ki Köpük, kameramanlık eğitimi de almış.

Her şartta sahibinin ve onunla beraber oturan kişinin tam karşısına geçip boynundaki kamerayı onlara doğrultabiliyor.

Vallahi bu Köpük'ün yaptığı kusursuz kadrajları benim diyen tecrübeli kameramanlar zor yapar.

Kız, kalp nakli ameliyatı geçirmiş. Hastaneden çıktığı ilk gün ona sürpriz 'yeniden doğuş' partisi veriyorlar. Kız, hiç durmadan göbek atıyor.

Sonra eve geliyorlar. Kızın annesi, komşu kızdan rica ediyor:

"Kahveyi bize sen yapıver.

Şimdi bizimki yorulmasın..." Yahu kıza bütün gece göbek attıran siz değil miydiniz?

Bunlar hemen her dizide izlediğimiz ve artık yazmaya bile üşendiğimiz şirin hatalar.

Ama dizide öyle bir mesaj hatası vardı ki, affedilir gibi değil.

Babanın şoförlüğünü yaptığı yaşlı kadın, hasta kıza kalbini vermek için organ bağışı sözleşmesi imzalıyor. Kızın beş günlük ömrü kalınca, şoför baba, yaşlı patronunu öldürmeye karar veriyor.

Onu arabaya bindirip son sürat duvara çarpıyor. (Her nasılsa şoför mahallindeki adam sıyrıklarla kurtuluyor, lüks otomobilin arka koltuğundaki kadın sizlere ömür) Kadın ölünce kalbini alıp bizim kıza takıyorlar.

Milleti organ bağışı yapmaları için ikna etmeye çalıştığımız şu günlerde alt metnin aymazlığına bakar mısınız! 'Sakın organlarınızı bağışlamayın; her an öldürülebilirsiniz!' Sevgili okurlarım, siz lütfen konu sıkıntısı çeken senaristlerin garip çırpınışlarına aldırmayın; organ bağışı yapmaya devam edin.

Rahşan Gülşan – Sözcü
TEBRİKLER NİHAL VE İBRAHİM!..

20’nci Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri pazartesi akşamı dağıtıldı.

Ve hem ‘Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu’ hem de ‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ dalında ödülleri, izlediğim ve bu köşeden (dilim döndüğünce) izlenimlerimi paylaştığım oyunların oyuncuları kazandı.

İlki, ‘Antabus’daki muhteşem performansıyla Nihal Yalçın.

‘Antabus’ muhteşem yazılmış bir oyundu ki oyunun yönetmeni İlham Yazar da ödüle layık görüldü. 

Ezilen, horlanan, tekmelenen, sıradan bir kadının öyküsünü sıradan cümlelerle ama müthiş bir görkemle anlatan oyun dibine kadar hak etti bu ödülü. Nihal Yalçın zaten gönlümüzün ödülünü kazanmıştı. Ama Afife ödülü de yakıştı doğrusu o güzel gönlüne.

İbrahim Selim ise kariyerini uzun sayılabilecek bir süredir severek takip ettiğim bir oyuncu. Onu ilk kez yıllar önce Hakan Günday’ın DOT tarafından sahneye uyarlanan ‘Malafa’ isimli eserinde gönlüme yazmıştım. ‘Sarı Ay’ ile ne kadar haklı olduğumu anladım. Ama ödül kazandığı ‘Bunu Ben de Yaparım!’ ile artık herkesin oyunculuğunun kalitesi konusunda hemfikir olduğunu görüyorum.

Ben onun samimiyetini seviyorum. Sahnedeki ve dışındaki…

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13