UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BURSA’DA İLK DEFA UYGULANAN TEDAVİ YÖNTEMİYLE 4 YILDIR YÜRÜYEMEYEN HASTA YÜRÜMEYE BAŞLADI!..

BURSA’DA İLK DEFA UYGULANAN TEDAVİ YÖNTEMİYLE 4 YILDIR YÜRÜYEMEYEN HASTA YÜRÜMEYE BAŞLADI!..

BURSA’DA İLK DEFA UYGULANAN TEDAVİ YÖNTEMİYLE 4 YILDIR YÜRÜYEMEYEN HASTA YÜRÜMEYE BAŞLADI!..

Son 4 yıldır yatağa bağlı yaşayan ve yürüyemeyen omurilik daralması hastası Elmas Saygısunar, Bursa’da ilk kez yapılan ameliyatla ayağa kalktı.

Daha önce omurilik daralmasından dolayı 5 ameliyat olan Elmas Saygısunar, çareyi Bursa’da ilk kez uygulanan omurilik pili ameliyatı ile sağlığına kavuştu. 4 yıldır yürüyemeyen ve dayanılmaz ağrıları bulunan Saygısunar, Bursa’da Yüksek İhtisas Uygulama ve Araştırma Hastanesinde ilk kez Prof. Dr. Hakan Murat Göksel, tarafından gerçekleştirilen omurilik pili ameliyatıyla yürümeye başladı. Ameliyattan sonra yürümeye başladığını söyleyen Elmas Saygısunar, “Ben omurilik daralmasından dolayı ameliyat oldum ve platin koydular. Platinleri almamak için çok mücadele ettiler ve biz bu platinleri alırsak bu kadın yürüyemez dediler. Dedikleri gibide yürüyemedim. 4 yıldır yatağa mahkum yaşıyordum. Allah Murat hocamdan razı olsun. Çağırdı buraya geldim pil takıldı. Ben 4 yıldır hiç yürüyemiyordum. Ameliyattan sonra geziyorum, yürüyorum her ihtiyacımı görebiliyorum. Şuan o kadar sevinçliyim ki anlatamam dünyalar benim oldu. Ben dışarı çıkamıyordum. Güneşe ve temiz havaya hasrettim. Murat hocamın sayesinde ayaklandım” dedi.

Eşi Kemal Saygısunar, “Eşim bu zamana kadar 5 omurilik daralması ameliyatı geçirdi. Sinire baskılardan dolayı yürümekte zorlanıyordu. Bu ameliyatlar neticesinde her ameliyatta ağrıları daha da arttı ve kronik ağrılar başladı. Artık ağrıları dayanılmaz hale gelmişti. Biz bu tedavisini duyduktan sonra Prof. Dr. Hakan Murat Göksel’e başvurduk. Oda bize bu işi Yüksek İhtisas Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde bu işi yapacağını söyledi. Eşime omurilik pili takıldı ve eşim artık yürüyebiliyor” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Hakan Murat Göksel, “Bursa’da ilk kez kronik bel ağrısı hastasında omurilik pili tedavisini uyguladık. Uygulama sonrasında hastanın ağrısında yüzde 80-90’a varan oranda azalma ve günlük yaşam kalitesinde belirginleşme elde ettik. Ağrısı nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan hastamız, şimdi normal aktivitelerini yerine getirecek kadar hareketliliği kazandı. Bu hastamız 4-5 yıldır çok şiddetli ağrı çeken hasta son 3 yıllık geçmişini iyi bildiğimi bir hasta çok büyük bir sıkıntı içerisindeydi. Ameliyattan sonra 1 haftadır rahat uyku uyuyor. Kalkıp yürüyüp kendi kişisel gereksinimlerini rahatça yerine getire biliyor. Her gördüğümde gözündeki ışıltı yüzündeki gülümseme tarifsiz çok mutlu ağrının ne kadar bezdirici bir şey olduğunu yaşayan ve tedavi edenler olarak biz biliriz. O büyük sıkıntıdan kurtulmuş olmaktan büyük mutluluk duyuyor” diye konuştu.

İHA

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERpil  hasta  bursa  elmas saygısunar