UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

BAŞSAVCI TWEET ATTI!.. REZA ZARRAB BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKACAK...

BAŞSAVCI TWEET ATTI!.. REZA ZARRAB BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKACAK...

BAŞSAVCI TWEET ATTI!.. REZA ZARRAB BUGÜN MAHKEMEYE ÇIKACAK...

İran'a karşı uygulanan ABD ambargosunu delme, banka sahteciliği yapma ve kara para aklama suçlamaları ile, ABD’nin Miami kenti havalimanından ülkeye giriş yapmak isterken gözaltına alındıktan sonra, çıkarıldığı mahkemede tutuklanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab, yargılanmak üzere, bugün New York’ta mahkemeye çıkarılacak. New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Zarrab hakkındaki iddianameyi New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara başlattığı için, New York’ta yargı karşısına çıkacak olan Zarrab, ABD’nin Güney ucunda bulunan Miami Federal Cezaevi’nde geçirdiği birkaç günün ardından, Florida’da Tallahassee Federal Cezaevi’ne, oradan da Georgia eyaletinde Atlanta Federal Cezaevi’ne nakledilmiş, burada geçirdiği 6 geceden sonra, Oklahoma City Federal Cezaevi ve Transfer Merkezi’ne götürülmüştü.

UÇAKLA NEW YORK'A GETİRİLDİ

Reza Zarrab, ABD'nin Oklahoma City Federal Cezaevi ve Transfer Merkezi'nde bir hafta tutuklu kaldıktan sonra New York'a uçakla nakledildi. Önce otobüsle transfer edileceği belirtilen Zarrab, Manhattan'a uçakla getirildi.

ABD Güvenlik Güçleri (Marshals) tarafında nakli gerçekleştirilen Zarrab, yerel saatle 10.00'da Manhattan'da Hakim J.Richard Berman'ın karşısına çıkarılacak. Marshals yetlilileri, Zarrab'ın New York'a bir uçakla getirildiğini, havaalanından Manhattan'a ise bir araçla nakledildiğini belirtti.

Marshals ofisi tarafından yapılan açıklamada “Sayın Zarrab Mahkeme Tutuklusu ve Yabancı Ulaştırma Sistemi (JPATS) üzerinden New York'a ismi açıklanmayan bir yere getirildi. Daha sona araçla transferi gerçekleştirildi" şeklinde bilgi verilirken, daha fazla ayrıntı verilemeyeceği belirtildi.

Yetkililer, Zarrab'ın Manhattan'da bir hücrede tutulduğunu da belirtti. Marshals, hava yolu ile nakledilecek mahkumları JPATS sistemi ile transfer ediyor. JPATS aracılığıyla yılda yaklaşık 260 bin mahkum transferi gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, Zarrab hakkındaki iddianameyi hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, iddianameyi güncelleyerek, “ABD’de yerleşik aracı bir banka” ibaresini de ekledi.

Başsavcı Bharara, 15 Aralık’ta mahkemeye mühürlü olarak sunduğu 21 sayfalık iddianamede bazı değişikliklere giderek yine 21 sayfadan oluşan yeni iddianameyi 30 Mart’ta ABD Federal Adalet Sistemi resmi kayıtlarına sunmuştu. Ancak yeni iddianamede çalışanlar arasında gönderilen e-mailde 76 bin 950 doların Çin’deki bir şirkete transferinin ABD’de bulunan ‘bir aracı banka’ ile gerçekleştirdiği belirtildi.

Başsavcının yeni iddianamesinde aracı banka için (U.S Bank-2) kodu kullanıldı.

Başsavcılık yetkilileri, ‘U.S Bank-2’ kodu ile yazılan banka hakkında şu an için daha fazla bilgi veremeyeceklerini söyledi.

BAŞSAVCI TWITTER'DAN DUYURDU

Reza Zarrab'ın New York'ta yargı karşısına çıkartılacağını, Zarrab hakkında İran'a karşı uygulanan ABD ambargosunu delme, banka sahteciliği yapma ve kara para aklama suçlamaları ile iddianame hazırlayan New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara, resmi Twitter hesabı üzerinden, "Sanık Reza Zarrab, yarın (Çarşamba) Manhattan Federal Mahkemesi'nde, sabah 10:00'da, Yargıç Richard Berman'ın karşısına çıkacak" diye duyurdu.

Başsavcının bu mesajı o saatlerde 3272 kez paylaşıldı, 3768 kişi tarafından da beğenildi.

DHA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERreza zarrab  Preet Bharara