UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

DÜN AKŞAM SAATLERİNDE TÜRKİYE'NİN ÇOK SAYIDA KENTİNDE MEYDANA GELEN ELEKTRİK KESİNTİSİNİN NEDENİ AÇIKLANDI!..

DÜN AKŞAM SAATLERİNDE TÜRKİYE'NİN ÇOK SAYIDA KENTİNDE MEYDANA GELEN ELEKTRİK KESİNTİSİNİN NEDENİ AÇIKLANDI!..

DÜN AKŞAM SAATLERİNDE TÜRKİYE'NİN ÇOK SAYIDA KENTİNDE MEYDANA GELEN ELEKTRİK KESİNTİSİNİN NEDENİ AÇIKLANDI!..

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin çok sayıda kentinde akşam saatlerinden itibaren ilçe ilçe elektrik kesintileri yaşandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada arızanın Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki aşırı fırtına ve yağış nedeniyle yüksek gerilim hatlarında geçici arıza yaşanması olarak duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, saat 22.30'dan itibaren özellikle Karadeniz ve Trakya bölgesindeki yerleşim bölgelerinin ardından bazı büyük şehirlerde de kısmen elektrik kesintileri yaşandı. Elektrik kesintilerinin ardından ana sistem, bir süre sonra normala dönmeye başladı.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinde elektrik kesintisi yaşandı. İl merkezlerinde yer yer yaşanan elektrik kesintileri, çevre ilçelerde yoğunluk gösterdi.

İşte akşam saatlerinde elektrik kesintilerinin görüldüğü iller:

-İstanbul

-Ankara

-İzmir

-Kocaeli

-Van

-Hakkari

-Trabzon

-Erzincan

-Erzurum

-Iğdır

-Samsun

-Gaziantep

-Rize

-Sakarya

-Mersin

-Yalova

-Kayseri

-Düzce

-Adana

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Yurt genelinde kısmen yaşanan elektrik kesintilerinin Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki aşırı fırtına ve yağıştan dolayı yüksek gerilim hatlarındaki geçici arızadan kaynaklandığı belirtilerek, dün gece 23.13 itibarıyla tüm bölgelere yeniden enerji verildiği bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamada, "26 Nisan 2016 tarihinde saat 22.29’da Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerindeki aşırı fırtına ve yağış nedeniyle yüksek gerilim hatlarında geçici arıza yaşanmıştır. Yaşanan arıza, bazı illerimizde kısmi kesintilere neden olmuştur. Yapılan müdahale ile sistem kısa sürede normale döndürülürken, saat 23.13 itibarıyla tüm bölgelerde kesinti giderilerek enerji sağlanmıştır. Toplam kesinti, Türkiye genelinde yüzde 15’lik kesimde 45 dakika süre ile yaşanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca bölgedeki hava şartları nedeniyle kısa süreli elektrik kesintileri yaşanabildiği belirtildi. 

BEDAŞ'TAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bugün (dün) saat 22:30’da TEİAŞ işletimindeki enterkonnekte sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle elektrik kesintisi gerçekleşmiştir. TEİAŞ sisteme enerji verdikçe BEDAŞ da kademeli olarak elektrik sağlamaya başlayacaktır.

Elektrik kesintisinden etkilenen ilçeler; Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Bakırköy, Beşiktaş, Büyük Çekmece, Esenler, Küçük Çekmece’dir.

TEİAŞ’tan sisteme enerji gelene kadar, kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., tüm kaynakları seferber ederek çeşitli bölgelerden aktarmak sureti ile kademeli olarak elektrik sağlayacaktır.

Kamuoyu ile paylaşılması konusunu bilgilerinize sunarız.

BEDAŞ'tan yapılan diğer bir açıklamada, "TEİAŞ’tan sisteme enerji gelene kadar Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., tüm kaynakları seferber ederek çeşitli bölgelerden aktarmak sureti ile kesintiden etkilenen bölgelerin mağdur olmaması için 23:30 itibarı ile kademeli olarak elektrik sağlamıştır." denildi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Elektrik kesintileri nedeniyle TEİAŞ Ankara Yük ve Tevzi Merkezinde kriz masası oluşturuldu. Kesintilerin nedeninin belirlenmesinin ardından bir açıklama yapılması bekleniyor.

EGE BÖLGESİ'NDE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Ege Bölgesi'nde birçok ilde elektrik kesintileri yaşandı.

Alınan bilgiye göre, henüz belirlenemeyen sorun nedeniyle saat 22.30 civarında, İzmir'in Konak, Bayraklı, Karabağlar ve Çiğli ilçelerinde elektrikler kesildi. Kısa süreli yaşanan kesintinin ardından söz konusu ilçelere yeniden elektrik verildi.

Aynı saatlerde, Manisa'nın Turgutlu, Akhisar, Salihli ve Soma ilçelerinde yaklaşık 40 dakika süren elektrik kesintileri meydana geldi.

Aydın kent merkezinde ve Denizli kent merkezi ile Çameli ve Acıpayam ilçelerinde kısa süreyle elektrikler kesildi.

KARADENİZ’DE ELEKTRİK KESİNTİSİ

Akşam saat 22.30 civarında başlayan ve yaklaşık 30 dakika süren kesintinin Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) sisteminde oluşan arıza nedeniyle yaşandığı belirtildi.

Kesinti sebebiyle Artvin, Gümüşhane, Rize, Trabzon ve Giresun ile birlikte birçok ilde enerji kesintisi yaşandı. Konu ile ilgili açıklama yapan ÇORUH EDAŞ, TEİAŞ kaynaklı oluşan bu kesintiler nedeniyle şirketlerinin herhangi bir hizmet kusuru bulunmadığını bildirdi.

BEDAŞ VE AYEDAŞ SİTESİ ÇÖKTÜ

BEDAŞ ve AYEDAŞ'ın resmi internet sitelerine erişim uzun süre sağlanamadı.

TWITTER'DA ELEKTRİK İSYANI

Öte yandan, çok sayıda vatandaş, Twitter'da düşüncelerini dile getirdi. İşte o mesajlardan bazıları:

- Yanlız değiliz kuzey kutbunda da elektrik yokmuş hiç olmamış zaten

- 2016 nın bağcıların da elektrik kesiliyor ya

- Bu ne ya gündüz iş yerinde akşam evde elektrik yok

- Trabzonun en buyuk sıkıntısı elektrik. Biri el atsin buralara

- Elektrik gitti internette takilicam diye sevindim bi baktım internetim bitmiş hayır şans ne zaman yüzüme gülücek

- 21 yy da İstanbulun göbeği Beşiktaşta sürekli kesilen elektrik kadar gelişmişsin Türkiyem !

- Bu kadar elektrik fazlaydı zaten..

- Bu elektrik kesintisi normal değildi ya hadi hayırlısı

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERelektrik kesintisi  bedaş