UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. OYA DOĞAN, SİNA KOLOĞLU, SONGÜL HATISARU VE ALİ EYÜBOĞLU, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. OYA DOĞAN, SİNA KOLOĞLU, SONGÜL HATISARU VE ALİ EYÜBOĞLU, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. OYA DOĞAN, SİNA KOLOĞLU, SONGÜL HATISARU VE ALİ EYÜBOĞLU, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Oya Doğan - Vatan Makaron

BABALARIN BABASI TAVSİYE EDİLİR

Cuma günü vizyona giren Babaların Babası filmini izledim. İtiraf ediyorum, beklentim oldukça düşüktü. Sulu zırtlak bir komedi filmi izleyeceğimi zannediyordum. Selin Altınel’in yapımcılığını, Raşit Çelikezer’in yönetmenliğini, Nuri Şengül ve Şenol Zencir’in senaristliğini üstlendiği filmde; Menderes Samancılar, Ali Sürmeli, Ayhan Taş, Burak Satıbol, İsmail Demirci, Burcu Binici, Abidin Yerebakan, Barış Başar, Ömer Gecü, Erdal Cindoruk, Emre Kentmenoğlu ve Ayşen Sezerel rol alıyor.
Film, bir mafya hesaplaşmasını ve tek hayali baş baletliğe yükselmek olan Berk’in kendisini mafya dünyasının içinde bulmasını anlatıyor. Senaryo akıcı, komik... Oyunculukları ise ciddi anlamda çok beğendim. İsmail Demirci’yi Kurtlar Vadisi ve Reaksiyon gibi sıkı erkek işlerinden sonra, mafya dünyasının içinde balet olarak izlemek çok keyifliydi.
Burcu Binici’nin ilk filmi ve beyazperdeye çok yakışmış. Burak Satıbol’a diyecek söz bulamıyorum. Tek kelimeyle filmi sırtlanmış ve komedi dozunu yüzde yüz artırmış. Bayıldım. Menderes Samancılar, Ali Sürmeli, Barış Başar ve Ayhan Taş gönlünü koymuş. Yaz dönemi sinemaya gitme oranı azalır. Ancak gülmeyi özlediyseniz Babaların Babası’nı tavsiye ederim. Üstelik filmin çok sağlam siyasi göndermeleri de var.

Sina Koloğlu - Milliyet Cadde

SEKSENLER'DE TUVALET KAĞIDI!..

‘Seksenler’ dizisinin son bölümünde, butik Ali tuvalet kağıdı satıyor. Sami soruyor; “Bunu yıkandıktan sonra mı, yoksa önce mi kullanıyoruz?”, “Ecnebiler tuvaleti bizden öğrenmedi mi?”, “Biz niye bu kağıdı onlardan öğreniyoruz?” lafı butik Ali’yi sinirlendiriyor: “Öğrenmekle kalmadılar. Kendilerini geliştirdiler.”
Kahveci Mesut’un “Oğlum Butik bu neyin gelişmişi? Zaten benim evde mavi tas var, sarı terlik var” sözleri bugünleri de anlatıyor aslında. Butik Ali, “Butik Ali’ysem, herkesin evine bunlardan birer tane sokacağım” sözleri aklıma Huysuz Virjin Reklamını getirdi. “Faydasını düşündüğüm için kabul ettim.”
Songül Hatısaru - Milliyet

GÖRÜMCELİK GEREKSİZ BİR MESLEK

Son dönemin en popüler “görümcesi”, Paramparça’nın Keriman’ı Nursel Köse, kadınların üzerlerinde bunca “iktidar” varken bir de birbirlerine çektirmelerine anlam veremiyor. Köse, kadın mizahıyla stand up yapmaya hazırlanıyor. Oyuncu Nursel Köse, reyting rekortmeni Paramparça’nın hayattan beklentileri yüksek, fitne fücurlarla etrafına dünyayı dar eden Keriman karakterini canlandırıyor.
Kimileri onu yeni Aliye Rona diye tanımlıyor. İyi bir oyuncu, kötüyü de çok iyi oynuyor. Dizideki küçük bir yan rolü, neredeyse ana karakter haline getirecek! Cannes’dan, Antalya’ya bir dizi ödülü var zaten. Fatih Akın’ın ‘Yaşamın Kıyısında’ filmindeki performansıyla Antalya Film Festivali’nde en iyi yardımcı kadın ödülünü aldı. Buluştuğumuzda da Viyana’dan henüz gelmişti. 2008’de Oscar ödülü kazanan ‘Kalpazanlar’ filminin yönetmeni Stefan Ruzowitzky’nin çektiği ‘Cehennem’ adlı sinema filminin çekimlerinden henüz dönmüştü. Film, tüm Avrupa’da gösterime girecek.

Yaşasın kötülük!

Nursel Köse’nin ilginç bir geçmişi var. İç mimari okumak için Almanya’ya gidiyor. Oyunlar yazıyor, o oyunlarda oynuyor. 1992’de, Yer Kozmetikçileri adında ilk yabancı kadın kabare grubunu kurup tüm Avrupa’ya turneler yapıyor. Almanya’da stand up yapıyor, şiir kitapları çıkarıyor. Son iki sezonun en fazla izlenen dizisi Paramparça’nın Keriman karakteri olarak kötülükleriyle bir fenomen olma yolunda. Almanya’da “Aile Avukat”, “Yeni Başlayanlar İçin Türkçe”, “Bölge 40”, “Soko Köln” adlı televizyon dizilerinde oynadı. Bizde tanınması, 72. Koğuş filmindeki performansıyla oldu. Paramparça’da, fakir taraftaki aile üyesi olarak ne kadar pejmürde kıyafetler içinde ise gerçek hayatında bir o kadar femme fatale. Giderek artan popülaritesi yanı sıra dolu dolu ve zengin geçmişi olan insanlara has hoş bir anlatımı var. Komik de aynı zamanda, zaten stand up’a yeniden başlamak için hazırlanıyor!

Ali Eyüboğlu - Milliyet Cadde

MORGÜL’ÜN ERKEKLERİ!

Survivor 2016’dan elendikten sonra epeydir ortalarda görünmeyen Yılmaz Morgül, Posta’dan Canan Danyıldız’a verdiği röportajda, “Herkes erkek olmayı benden öğrenecek” demiş. Tövbe Yarabbim, tövbe… Yılmaz’ım! Allah aşkına biri sana, “Allah, Türk erkeklerini, firmalarının donanımsız otomobilleri gibi getiriyor dünyaya. Muhtaçlar senin donanımlarına” mı dedi?
Morgül’üm! Söylediklerine kendin inanıyor olabilirsin. Başkalarının sana inanabilmesi için insanlara somut örnek göstermen lazım. Erkekliği öğrettiğin birini göster ki, insanlar ona bakıp versin kararını!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları