UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE YENİ HAFTAYA GÖK GÜRÜLTÜSÜ VE SAĞANAK YAĞIŞ İLE GİRİYOR!..

TÜRKİYE YENİ HAFTAYA GÖK GÜRÜLTÜSÜ VE SAĞANAK YAĞIŞ İLE GİRİYOR!..

TÜRKİYE YENİ HAFTAYA GÖK GÜRÜLTÜSÜ VE SAĞANAK YAĞIŞ İLE GİRİYOR!..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 5 günlük hava tahminine göre, haftaya cuma gününe kadar ülkenin pek çok şehri gök gürültülü ve sağanak yağışlı havanın etkisinde olacak. Sıcaklar mevsim normallerinde seyredecek. 

Tahminlere göre, haftanın ilk günü Marmara, Ege ve Karadeniz ile İç Anadolu ile Doğu Anadolu’nun bir bölümü gök gürültülü ve sağanak yağışlı olacak. Konya, Niğde, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Muş, Ağrı ve Iğdır’da hava çok bulutlu. Güneydoğu Anadolu’nun güneyi ile Akdeniz’in doğusundaki illerde parçalı bulutlu bir hava hakim olması bekleniyor. 

26 Nisan Salı günü ülkenin büyük bölümünde gök gürültülü sağanak yağış beklentisi var. Ardahan, Kars, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Muş, Elazığ, Gaziantep, Kilis, Osmaniye çok bulutlu, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman, Hakkari, Bitlis, Van ve Iğdır parçalı bulutlu.

27 Nisan Çarşamba günü ise gök gürültülü sağanak yağışlar, ülkenin doğusunda etkisini gösterecek. Samsun, Tokat, Sivas’ın doğusundaki illerle birlikte Niğde ve Kayseri de gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. Yozgat, Sinop, Amasya, Kırşehir, Aksaray, Karaman, Kilis, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş çok bulutlu, batıya doğru diğer bütün iller parçalı ve az bulutlu havanın etkisinde olacak.

28 Nisan Perşembe gök gürültülü sağanakların sadece Gümüşhane, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Artvin, Ardahan, Kars illerinde görülmesi bekleniyor. Muş, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Rize, Trabzon, Giresun çok bulutlu diğer iller ise parçalı veya az bulutlu olması tahmin ediliyor. 

29 Nisan Cuma günü da gök gürültülü sağanaklar Ardahan, Kars, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Van’da bekleniyor. İzmir, Aydın, Muğla, Antalya, Mersin illerinde hava açık. Ülkenin diğer illerinde az ve parçalı bulut hakim olacak. Artvin, Bayburt, Erzincan, Bingöl ve Hakkari ise çok bulutlu.

Cihan

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERmeteoroloji  sağanak yağış