UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TÜRKİYE'DEN 'İADE-İ İTİBAR' ALAN ASİL NADİR'İN KIZKARDEŞİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A OLAN MİNNET DUYGULARINI BAKIN NASIL ANLATTI?..

TÜRKİYE'DEN 'İADE-İ İTİBAR' ALAN ASİL NADİR'İN KIZKARDEŞİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A OLAN MİNNET DUYGULARINI BAKIN NASIL ANLATTI?..

TÜRKİYE'DEN 'İADE-İ İTİBAR' ALAN ASİL NADİR'İN KIZKARDEŞİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A OLAN MİNNET DUYGULARINI BAKIN NASIL ANLATTI?..

İngiltere'nin Türkiye'ye iade ettiği Kıbrıslı işadamı Asil Nadir, adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün akşam tahliye edildi. 

TAHLİYE ANINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!..
Silivri Cezaevi'nde 1 gece kalan Nadir'in tahliye edildiği bilgisi, Kıbrıs Gazetesi'nin internet sitesinden duyuruldu.
 

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Kıbrıs Medya Grubu Genel Müdürü olan Nadir'in kız kardeşi Bilge Nevzat, açıklamasında Asil Nadir'in serbest kalmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür etti. 

"ANNEM RAHAT UYUYACAK"

Bilge Nevzat, Lefkoşa'da yaptığı açıklamada, Nadir'in birkaç gün içinde Ada'ya gelmesinin beklendiğini belirterek, "Çok mutluyuz. Yurduna dönmesi kardeşim için çok önemliydi. Yıllardır savaş veriyoruz. Kardeşimin dönmesi, ülkemiz için de çok iyi olacak. Geçmiş tecrübe ve bilgisiyle bu ülkeye katkıları devam edecektir. Geçen yıl ölen annemin son dileği de buydu. Annem rahat uyuyacak" dedi.

İngiltere’nin önceki akşam Türkiye’ye iade ettiği Kıbrıslı Türk iş adamı Asil Nadir, İstanbul’a ayak basar basmaz KKTC’deki kız kardeşi Bilge Nevzat’ı aradı. 

Nadir, kızkardeşinin, “Yorgun musun?” sorusunu, “Yürüyerek bile olsa vatanıma döneceğim” diye yanıtladı. 

İngiliz basınına göre, Asil Nadir, 5.5 yıl hapis yattıktan sonra 5 milyon sterlin tazminat ve 2 milyon sterlin dava masraflarını ödeyerek serbest kaldı. 

İngiltere’de sahibi olduğu Polly Peck şirketinden zimmetine para geçirmekle suçlandığı sırada 1993 yılında özel uçağı ile KKTC’ye kaçan Asil Nadir, uzun yıllar Kıbrıs’ta kaldıktan sonra adını temize çıkarmak adına 2010’da Londra’ya geri dönmüş ve 2012’de de 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezasının önemli bölümünü tamamlayan Nadir, uzun süredir vatandaşı olduğu Türkiye’ye iade edilmesi talep ediyordu. 

İADE EDİLECEK Mİ

İngiltere ile Türkiye arasında devam eden görüşmeler sonucunda Asil Nadir önceki akşam THY’nin tarifeli seferi ile Londra’dan İstanbul’a geldi. Bakırköy’de sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Silivri’ye nakledildi. İngiltere yasalarına göre, cezasının yarısını çekenler şartlı olarak tahliye ediliyor.
Ancak Türkiye’ye iade sürecinde nasıl bir prosedür izleneceği ve hangi şartlarla iade edildiği henüz bilinmiyor.
Asil Nadir’in KKTC’de sahibi olduğu Kıbrıs gazetesi, ünlü işadamının Türkiye üzerinden KKTC’ye iade edileceğini ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini yazdı.
Asil Nadir’in 1962’de evlendiği Ayşegül Tecimer’den 2 oğlu bulunuyor. 1989’da Tecimer’den boşanan Nadir, 2005’te kendisinden 43 yaş küçük Filistinli sekreteri Neriman Nur ile ikinci evliliğini yaptı.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERASİL NADİR