UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

AKILLI TELEFON PİYASASINDA SAMSUNG VE APPLE KAPIŞMASINDA HANGİ TEKNOLOJİ DEVİ SATIŞLARDA ÖTEKİNİ İKİYE KATLADI!..

AKILLI TELEFON PİYASASINDA SAMSUNG VE APPLE KAPIŞMASINDA HANGİ TEKNOLOJİ DEVİ SATIŞLARDA ÖTEKİNİ İKİYE KATLADI!..

AKILLI TELEFON PİYASASINDA SAMSUNG VE APPLE KAPIŞMASINDA HANGİ TEKNOLOJİ DEVİ SATIŞLARDA ÖTEKİNİ İKİYE KATLADI!..

2016 birinci çeyrek dönemine ait akıllı telefon satışları açıklandı. Bir önceki çeyreğe nazaran Samsung’un yükselişte Apple’ın ise düşüşte olduğu görülüyor.

Küresel pazar araştırma firması TrendForce, 2016 yılının ilk çeyreğinde dünya çapında sevkiyatı gerçekleşen akıllı telefon sayısına açıklık getiren raporunu yayınladı. Birinci çeyrek döneminde toplamda 292 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşirken, bir önceki çeyrekle kıyaslandığında satışların %18.6 oranında azaldığı gözleniyor. Piyasa doygunluğu, satışlardaki azalmaya gerekçe olarak gösteriliyor.


2015’in son çeyreğinde açıklanan verilere göre rakibi Apple’ı burun farkıyla geçmeyi başaran Samsung, yeni yılla birlikte şaha kalkarak Apple’i ikiye katladı. Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge satışlarından bir hayli memnun görünen Samsung, 2016 birinci çeyrek döneminde 81 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştirdi.

 

SAMSUNG YÜKSELİŞTE, APPLE DÜŞÜŞTE

 

İlk çeyrek itibariyle Samsung pazarın %27.80’lik dilimini elinde bulunduruyor. Güney Koreli üretici geçen yıl toplamda 316 milyon akıllı telefon satmayı başardı. Şirketin bu yıl söz konusu rakamı aşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Apple cephesinde ise iPhone satışları dibe vurdu diyebiliriz. 2015’in dördüncü çeyreğinde 75 milyon iPhone satışı gerçekleştiren Apple, diğer iPhone modellerine göre nispeten daha uygun fiyattan satışa sunulan 4 inçlik iPhone SE’ye rağmen birinci çeyrekten umduğunu bulamadı.

 

Apple 2016 birinci çeyrek döneminde 42 milyon iPhone satmayı başardı. Özellikle iPhone 6s satışlarında durgunluk göze çarparken, Cupertino merkezli teknoloji devi üç aylık süre zarfında önemli bir pazar kaybı yaşadı. Söz konusu kârlılık olduğunda ise hiçbir şirket Apple’ın eline su dökemiyor.

 

Huawei cephesine göz attığımızda satışlarda bir miktar düşüş yaşandığını görüyoruz. 2015’in son çeyreğinde 34 milyon akıllı telefon satan Çinli şirket 2016’ya geldiğimizde ocak-mart döneminde 27 milyon telefon satışı gerçekleştirebildi. Ancak Huawei ve Apple arasındaki makasın giderek daraldığını net bir şekilde görebiliyoruz.

Listenin dördüncü sırasında bir başka Çinli şirket Lenovo yer alıyor. Bir önceki çeyrekle kıyaslandığında Lenovo cephesinde de ufak çaplı bir düşüş yaşandığı rakamlara yansıyor. Akıllı telefon satışları 18 milyondan 17 milyona gerileyen Lenovo halihazırda mobil ekosistemin %5.80’lik dilimini elinde bulunduruyor.

 

Benzer bir düşüş Xiaomi cephesinde de yaşandı. Son çeyrekte 16 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Xiaomi’nin pazar payı %5.50 seviyesinde. Çinli şirketlerin ardından listenin altıncı sırasında LG yer alıyor.

 

Dünyanın ilk modüler akıllı telefonu G5 ile birinci çeyrekte rekabete yaygın şekilde dahil olamayan LG, 2015 yılı dördüncü çeyrek dönemiyle kıyaslandığında sevkiyatta hafif bir düşüş yaşadı. Güney Koreli şirketin ikinci çeyrekle birlikte atağa kalması bekleniyor.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERAKILLI TELEFON  APPLE  SAMSUNG