UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

VEHBİ KOÇ ÖDÜLÜ’NÜN BU YILKİ SAHİBİ İNSAN BEYNİYLE İLGİLİ YAPTIĞI ÇALIŞMALAR NEDENİYLE PROF. DR. KAMİL UĞURBİL OLDU!..

VEHBİ KOÇ ÖDÜLÜ’NÜN BU YILKİ SAHİBİ İNSAN BEYNİYLE İLGİLİ YAPTIĞI ÇALIŞMALAR NEDENİYLE PROF. DR. KAMİL UĞURBİL OLDU!..

VEHBİ KOÇ ÖDÜLÜ’NÜN BU YILKİ SAHİBİ İNSAN BEYNİYLE İLGİLİ YAPTIĞI ÇALIŞMALAR NEDENİYLE PROF. DR. KAMİL UĞURBİL OLDU!..

Vehbi Koç Vakfı tarafından, kültür, eğitim ve sağlık alanlarında verilen Vehbi Koç Ödülü’nün bu yılki sahibi insan beyniyle ilgili yaptığı çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Kamil Uğurbil oldu.

Türkiye’nin ilk özel vakfı olarak 47 yıl önce kurulan Vehbi Koç Vakfı’nın her yıl sırasıyla kültür, eğitim ve sağlık alanında verdiği Vehbi Koç Ödülü'nün bu yılki sahibi, Koç Ailesi üyelerinin ve konukların katıldığı törende açıklandı. Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu; Prof. Dr. Turgay Dalkara’nın başkanlığını yaptığı Seçici Kurul’un önerdiği 3 aday arasından, 15. Vehbi Koç Ödülü’ne, sağlık alanındaki çalışmaları ile Prof. Dr. Kamil Uğurbil’i layık gördü.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenindeki konuşmasına merhum Mustafa Koç’u anarak başladı. Ömer Koç, ödül töreninin her yıl Vehbi Koç’un ölüm yıldönümü olan 25 Şubat günü gerçekleştirildiğini hatırlatarak "Ödül törenini bu yıl, acı kaybımız nedeniyle ancak bugün yapabiliyoruz. Geçtiğimiz 21 Ocak günü çok vakitsiz aramızdan ayrılan ağabeyim Mustafa Vehbi Koç’u huzurunuzda sevgi, özlem ve rahmetle anıyorum" dedi.

“VEHBİ KOÇ VAKFI İLE BİRBİRİNİN HAYATINA DEĞER KATAN BÜYÜK BİR AİLEYİZ"

Konuşmasında, "Bir vakıf insanların hayatına nasıl değer katabilir? Toplumun gelişimine, refahına, aydınlığına nasıl çözüm olabilir?" sorusunu yönelten Ömer Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu soruya herkes farklı bir cevap verecektir. Şahsi kanaatimce, doğrudan hizmet sunmak, bilgi üretmek ve diğer hayırseverlere örnek olmak vakıfların ve genel olarak sivil toplum kuruluşlarının hayatlarımıza katkı yaparken kullandıkları yöntemlerin başında geliyor. Vehbi Koç Vakfı da tam 47 yıldır burs vererek, eğitim kurumları açarak, sağlık ve kültür alanında önemli hizmetler sunarak milyonlarca insanın hayatına dokunuyor. Pırıl pırıl bursiyerlerimiz, eğitim kurumlarımızdaki öğrencilerimiz ve eğitmenlerimiz, hastanelerimizde deva bulanhastalar ve müzelerimizin ziyaretçileri ile bizler, birbirimizin hayatına değer katan büyük bir aileyiz ve ailemiz yeni projelerimizin gücüyle her geçen gün daha da büyüyor."

ÖDÜLÜ ÖMER KOÇ VERDİ

Ömer Koç, konuşmasının ardından 15. Vehbi Koç Ödülü'nü Prof. Dr. Kamil Uğurbil'e takdim etti.

UĞURBİL'İN SAĞLIK ALANINDAKİ ÇALIŞMALARI

 Beynin nasıl çalıştığına yönelik manyetik rezonans kullanarak çığır açan yeni teknolojiler geliştiren Prof. Dr. Uğurbil’in araştırmaları alzehimer, depresyon gibi pek çok hastalığın sebeplerinin anlaşılmasına ve çözümlerin üretilmesine olanak sağladı. Prof. Dr. Uğurbil’in araştırmaları sonucunda ortaya çıkan bu teknolojiler, hastalıkların tanısının konması, tedavisinin planlanması ve tedaviye olan yanıtının izlenmesinde vazgeçilmez unsurlara dönüştü.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ


Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERvehbi koç  kamil uğurbil  beyin