UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, RAHŞAN GÜLŞAN, OBEN BUDAK VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, RAHŞAN GÜLŞAN, OBEN BUDAK VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. YÜKSEL AYTUĞ, RAHŞAN GÜLŞAN, OBEN BUDAK VE MEVLÜT TEZEL, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Yüksel Aytuğ - Sabah Günaydın

İŞTE TEN UYUMU!

Her ikisini de farklı zamanlarda Medyatik programımda ağırlamıştım. Her iki bölüm de en neşeli ve en akılda kalan programlar olmuştu.

Nükhet Duru ile Soner Olgun'un birlikte sahneye çıkacakları ilk gece öncesinde bir 'medya galası' düzenlediklerini duyunca, koşa koşa Günay'ın yolunu tuttum. İkisi, nikah masası gibi beyaz örtülü, üzerinde koca bir çiçek bulunan masaya oturtulmuş. Etraflarında da şahitleri, yani biz basın mensupları. Şovun adı Dost Sohbeti olacakmış. İsmini öyle hak ediyor ki, anlatamam.

Aslında buna nikah değil, 'nikah tazeleme' demek daha doğru... Çünkü Nükhet'in, 90'lı yılların başında gazetecilik yapan Soner'in muhteşem sesini keşfedip onunla uzun süre birlikte çalıştığını pek az kimse bilir. İlk ortak icraatları da ünlü şarkıları Mahmure'dir.

Günay'da şarkılı türkülü, bol sohbetli, acayip esprili ve eskileri yad etmeli şahane bir iki saat geçirdik.

Nükhet ile Soner adeta müzik kutusu gibi. Sonsuz bir repertuvar zenginlikleri var. En çalışmadıkları yerden şarkılar seçip sipariş verdik; hiçbirini geri çevirmediler. Ne Türk sanat müziği fasılları kaldı, ne de Neşet Ertaş bozlakları...

Diyeceğim o ki, 23 Nisan gecesi Günay'daki galayı izleyecek şanslıları tek kelime ile muhteşem bir gece bekliyor. 

Rahşan Gülşan - Sözcü

Attila Özdemiroğlu’nun mirasında adımız yazılı

Allah rahmet eylesin, çok iyi bir müzik insanı ve harika bir adamı kaybettik.

Ne zaman açıklanır bilmiyorum ama Attila Özdemiroğlu’nun mirasında onun tüm hayranlarının adı yazıyor olmalı.

Ben mesela adımın yazdığına adım gibi eminim.

‘Arabesk’, ‘Arkadaş’, ‘Fahriye Abla’, ‘Adı Vasfiye’, ‘Züğürt Ağa’, ‘Anayurt Oteli’, ‘Muhsin Bey’ gibi filmlerin müzikleri miras kaldı bana.

Hayatım boyunca unutmayacağım melodiler var kulağımda ondan miras. Cumhuriyet değerlerine bağlı bir müzisyenin hayatına tanık olmanın gururu var.

Toprağı nurla dolsun. Hakkımız helal olsun… 

Oben Budak - HT Magazin

GÜLE GÜLE ŞARKISI!..

90’LI yılların başında ailecek gittiğimiz bir Sezen Aksu konserinde tanışmıştım Attila Özdemiroğlu ile. O zaman yaşım sahnedeki assolistten başkasını seçebilecek kıvama gelmemişti ama yine de hafızama yazılıverdi. O gece ilk kez söylenecek olan ‘Kalbim Ege’de Kaldı’da Aksu’ya eşlik etmek üzere sahneye geldi Özdemiroğlu. Aksu’nun o dönemdeki orkestra şefi Uzay Heparı’nın da dahil olduğu sahneye iyi ki tanık olmayı başarabilmişim. Sonrasında ‘Işık Doğudan Yükselir’ isimli çığır açan albümdeki bestelerinden ve aranjelerinden yola çıkarak Attila Özdemiroğlu müziğini tanımaya ve sindirmeye başlamıştım. Büyüyüp piyasaya döküldüğümde bir davette karşılaştığım Özdemiroğlu ile tanışıp insani yönlerini de keşfettiğim zaman ona olan hayranlığım bin kaplan gücüne çıkmıştı. Attila Özdemiroğlu’nun ardından sadece insani değerler yüzünden üzülmüyoruz tabii. Türkiye müzik endüstrisinin kaybı belki de daha fazla. Dijital istila öncesinden kalan nadir müzik adamlarından biri oluşu ve müzik dünyasına kattığı değer kendisini iç geçirerek anmamıza sebep olacak. Hani öyle bir müzisyen ki bulunduğu her işe değer kattı. Altın Portakal’a bile onun en iyi film müziği dalında yedi ödülünün olduğunu öğrendikten sonra başka bakar olmuştum. Son dönemlerinde oyuncu Gonca Vuslateri’nin reklam malzemesi konumuna getirilmeye çalışılsa da müzik dünyasının efsanevi ismini çok özleyeceğimiz kesin. Belki de her yeni albüm çıkışında yüreğimizi sızlatacak bir özlemle anacağız. 

Mevlüt Tezel - Sabah Günaydın

ATİLLA ÖZDEMİROĞLU'NUN ARDINDAN!..

Atilla Özdemiroğlu'nu da kaybettik... Özdemiroğlu, geride o kadar güzel eserler bıraktı ki; ona ne kadar teşekkür etsek az. Yalnız internette Özdemiroğlu'nun ölüm haberlerinde hep Gonca Vuslateri ile olan fotoğraflarının kullanılması enteresandı. Ünlülerin yaptığı açıklamalarda da Vuslateri'nin sözleri ön plana çıkarılmıştı. Sanki Vuslateri hayat arkadaşını kaybetmiş gibi bir hava yaratılmıştı.

İşte magazin böyle bir şey; o kadar güçlü ki, Özdemiroğlu hayatını kaybettiğinde, Gonca Vuslateri'nin SİYAD töreninde yaptığı o garip açıklama ve sonrasında çıkan haberler akla geldi hemen. O kadar müthiş besteler yap, müziğe damganı vur ama ölünce Gonca ile anıl; enteresan değil mi? Neyse ki Gonca'nın zengin olduğunu gördükten sonra hayata veda etti büyük usta!

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları