UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

'CİNSEL İSTİSMARA HADIM TEKLİFİ' TBMM BAŞKANLIĞINA SUNULDU!..

'CİNSEL İSTİSMARA HADIM TEKLİFİ' TBMM BAŞKANLIĞINA SUNULDU!..

 'CİNSEL İSTİSMARA HADIM TEKLİFİ' TBMM BAŞKANLIĞINA SUNULDU!..

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, cinsel saldırıda bulunan kişilerin hadım edilmesi için yasa teklifi hazırlayarak, TBMM Başkanlığına sundu. Ok, "Son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı 250 bine ulaşmıştır. Cinsel saldırı suçlarının neredeyse, yarısı çocuğa yöneliktir." dedi.

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, cinsel saldırıda bulunan kişilerin hadım edilmesi için yasa teklifi hazırlayarak, TBMM Başkanlığına sunduğunu açıkladı. MHP'li Ok,  TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, cinsel suçların AKP hükümetleriyle çığ gibi arttığını iddi ,  2002 yılında ayda 175, yılda 2 bin 100 çocuk cinsel istismar vakası yaşanırken, 2014 yılında ayda 650, yılda ise 7 bin 800 çocuk cinsel istismar vakası adli tıp kayıtlarına geçmiştir. Son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı 250 bine ulaşmıştır. Cinsel saldırı suçlarının neredeyse, yarısı çocuğa yöneliktir." dedi.

Cinsel saldırı suçlarındaki korkunç artışın nedenlerini soran Ok, şunları söyledi:

"Her fırsatta yüce dinimiz İslamiyeti siyasete alet ederek, insanların dini duygularını sömürerek, oy avcılığı yapan AKP hükümeti, zinayı suç olmaktan çıkarmıştır. 2008 yılında Devlet Memurluğu Kanunu'ndan, 'yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan' mahkum olanların devlet memuru olamayacağı hükmünü çıkarmıştır.  Kanun çıktıktan sonra ülkemizin her ilinden, her gün  yüzlerimizi kızartacak ve bizi utandıracak, çocuk ve kadınlara yönelik saldırı ve tecavüz vakaları hızla arttı. AKP'nin tecavüzcüleri  koruyan, 'benim tecavüzcüm suçsuzdur' anlayışıyla bu iğrenç suçları işleyenler koruma altına alınmış, kamuoyu tepkisiyle geri adım atılmıştır."

"Cinsel tacizci öğretmenlerin önlenemeyen yükselişi..."

Şehir ve mağdurların kimlik bilgilerini vermeden yaşanan üç olayı paylaşmak istediğini belirten Ok, şunları anlattı:

"Askeri okulda öğrenci olan bir kişi, yakınlarından birinin çocuğuna cinsel tacizde bulunuyor. Bu olay dolayısıyla askeri okuldan atılıyor, 7 yıl hapis yatıp çıktıktan sonra maalesef öğretmen oluyor. Malum sendikanın üyesi olduğu için yatılı kız öğrenci yurdunun bulunduğu bir okulda yönetici yapılıyor. Aynı kişi, iki çocuğumuza cinsel saldırıdan 22 yıl hapis cezasına mahkum ediliyor. Bir başka olayda, bir öğretmen kız öğrencilere tacizde bulunuyor, hem adli hem idari soruşturması devam ederken, güzide bir okulumuzda okul müdürü yapılıyor.   Bir başka ilde, meslektaşına sarkıntılık eden bir kişi müfettişlerin yaptığı soruşturma neticesinde ceza verilmesine rağmen, okul müdürü yandaş sendika mensubu olduğu için cezayı alt sınıra indirip, uyarı cezasına çeviriyor. Bu öğretmen o okuldan sürüldükten sonra hızla idarecilikte terfi ediyor, ilçe milli eğitim müdürlüğüne kadar yükseliyor.  Bu olaylar maalesef ülkenin her tarafında hızla artmaktadır. Cinsel tacizci bu öğretmenlerin önlenemeyen yükselişinin ve bunların ortak özelliği, malum sendikanın üyesi olmalarıdır. "

Ok, tecavüzcünün görüşü, partisi, sendikası olamayacağını vurgulayarak, "Özellikle Milli Eğitim Bakanlığında cinsel sadırı ve suçlarda bulunanlar büyük hızla terfi ediyorlar. Bırakın öğretmen olmayı, devlet memuru bile olması mümkün olmayan kişiler, en kritik görevlerde göz bebeklerimiz olan çocuklarımızı, kızlarımızı emanet ettiğimiz okullarda idareci olmuşlardır. Yaşananlardan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın haberi var mı, varsa ne yapmıştır? Kanunen öğretmen ve devlet memuru olması mümkün olmayan kaç kişi,  bakanlıkta ve diğer kurumlarda çalışıyor? Bunlarla ilgili ne gibi işlemler yapılmıştır? Bunların atamasını kimler gerçekleştiriyor? Bu olaylarla ilgili savcılar köklü soruşturma başlatmalı." dedi.

"Kayıtların tamamı MEB'de var"

Cinsel saldırıda bulunan kişilerin tıp tarafından "hasta" kabul edildiğini ifade eden Ok, bu kişilerin hadım edilmesini içeren yasa teklifini TBMM Başkanlığına verdiğini kaydetti.

"Gözümüzden sakındığımız evlatlarımızın bu vahim olayları yaşamasını istemiyorsak, kadın ve kızlarımızın hunharca katedilmesini istemiyorsak, yasal düzenlemenin hayata geçirilmesi lazım" diyen Ok, hadım edilmenin başta ABD olmak üzere başka ülkelerde uygulandığını bildirdi.

Ok, bir soru üzerine, üç olayın da yakın tarihlerde yaşandığını belirterek, "Malum sendikanın referansı olmadan yaprak bile kımıldamıyor. Kayıtların tamamı  MEB'de vardır. MEB, isterse anında bulur." karşılığını verdi.

Karaman'daki olayda Ensar Vakfı'nın davaya müdahil olmasını nasıl değerlendirdiği sorusuna Ok, "Asla samimi değil. Önemli olan verilen ilk tepkidir. Samimilerse, Halep oradaysa arşın burada, teklifimize Hükümet ve tüm AKP milletvekilleri sahip çıksın, bu üzücü olaylar bir daha yaşanmasın. Devlet niye vakıfların, derneklerin yaptığı yurtların sayısını artamaya çalışıyor da devlet yurtlarının sayısını ve kapasitesini artırmıyor? Saraya, Hükümete yakın ve son 14 yılda en büyük ihaleleri alan insanlar, niye anahtar teslim yurt yapıyorlar?" diye konuştu.

AA

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtaciz  hadım  istismar  mhp