UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

FACEBOOK OYUNU ORTALIĞI KARIŞTIRDI! ÇOCUKLARINIZI UZAK TUTUN!..

FACEBOOK OYUNU ORTALIĞI KARIŞTIRDI! ÇOCUKLARINIZI UZAK TUTUN!..

FACEBOOK OYUNU ORTALIĞI KARIŞTIRDI! ÇOCUKLARINIZI UZAK TUTUN!..

Facebook'ta oynanan Avataria oyunu Ekşisözlük'te kıyamet kopardı. Küçük çocuklarında oynadığı oyunda geçen diyaloglar şoke etti.

Facebook'ta gerçek kişilerle oynanan Avataria oyunundaki sapkın hareketler görenleri şaşkına çevirdi. Bir Ekşisözlük yazarının yeğenine yapılan tacizi paylaşması ile dikkat çeken Avataria'da çocukların hiç de görmemesi, duymaması gerekenler bir bir karşısına çıkıyor. Sapkın zihniyetli kişiler oyunu taciz amaçlı kullanabiliyor. Avataria oyunu ile ilgili YouTube video paylaşım sitesinde 'avataria'da yatağa kız atma teknikleri' gibi videolar da bulunuyor.

YEĞENİNİ TACİZ EDİNCE...

Ekşi Sözlük yazarı 'soguk ulke'nin tehlikeye dikkat çeken paylaşımı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Söz konusu yazıda Ekşi Sözlük yazarı 9 yaşındaki yeğeninin oyunda maruz kaldığı tacizi ve o diyalogları paylaştı.

AVATARIA'NIN KAPANMASI MÜMKÜN

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın İnternet Bilgi İhbar Merkezi ihbarweb.org.tr adresi üzerinden kullanıcılar bu tip oyunları şikayet edip Türkiye'de erişime kapattırmak için hareket alanı bulunuyor. Bunun için oyunun adresini paylaşmanız yeterli.

İhbar etmek dışında oyunu Facebook'tan tamamen kaldırmak da mümkün. Facebook'ta ilgili hesaba giriş yaptıktan sonra Ayarlar>Engelleme kısmına girin. Ardından 'Uygulamaları Engelle' kısmına girin ve boş alana Avataria veya rahatsız bulduğunuz oyun veya uygulamaların adını yazın. Bu engellemeyle birlikte artık oyun o hesapta açılmayacaktır. Ancak çocuğunuz kendine yeni bir Facebook hesabı açtığında bu oyuna tekrar girebileceğini de unutmayın.

 

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13