UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

“GÖKHAN TÖREYİ DÖVMEK İSTİYORUM” DİYEREK ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPAN ÜNLÜ TEKNİK DİREKTÖR KİM? CEVABI HABERİMİZDE!..

“GÖKHAN TÖREYİ DÖVMEK İSTİYORUM” DİYEREK ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPAN ÜNLÜ TEKNİK DİREKTÖR KİM? CEVABI HABERİMİZDE!..

“GÖKHAN TÖREYİ DÖVMEK İSTİYORUM” DİYEREK ÇARPICI AÇIKLAMALAR YAPAN ÜNLÜ TEKNİK DİREKTÖR KİM? CEVABI HABERİMİZDE!..

Alem FM’de birbirinden başarılı programlara imza atan Radyo Programcısı Adem Metan bir ilke daha imza atarak spor dünyasının en renkli isimlerinden olan teknik direktör Yılmaz Vural’ı ağırladı. Vural, siyasetten, magazine, kültüre kadar her konuda düşüncelerini açık yüreklilikle paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, futbol danışmanı olmak istediğini belirten Vural, “Cumhurbaşkanımızı seviyorum.”dedi.

A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’i de öven Vural, “Fatih Terim’i kıskanıyorum.” diye konuştu.

Binlerce hayranını radyoya kilitleyen ünlü radyo programcısı Adem Metan, ALEM FM’deki Adem Metan Show’da yine hareketli, canlı ve coşkulu bir programa daha imza attı. Metan yine bir ilki başararak, Yılmaz Vural’ı programında ağırladı.

Vural, Metan’ın ve sosyal medyadan dinleyicilerin kendisine sorduğu sorulara açık yüreklilikle cevap verdi. ‘Siyasete girecek misiniz?’ sorusu üzerine Vural, siyasetin çok zor bir iş olduğunu belirtti. Siyasetin kendi işi olmadığını ve yapamayacağını vurgulayan Vural sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde siyaset yapmak ve insanları idare etmek çok zordur. Oysa, Almanya’da takım tutar gibi siyaset yapılmıyor. Bir Hristiyan demokratlar bir sosyal demokratlar geliyor. Seçmen hizmeti iyi yapana oy verip onu seçmeli. Maalesef halkımız bu konuda sınıfta kalıyor. Ben, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yerinde olmak istemezdim. O, lider olarak toplumun yüzde 52’sini ikna etti. Halk onu seviyor.”

“CUMHURBAŞKANIMIZI SEVİYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iyi bir futbol adamı olduğunun da altını çizen Vural, kendisine her saat ulaşabildiğini söyledi. Bunun çok güzel bir duygu olduğunu kaydeden Vural, şöyle konuştu: “Gecenin kaçında olursa olsun sizi dinliyor ve telefonunuza cevap veriyor. Bir program için Afrika gezisine gitmeden önce kendisi ile görüşmek istemiştim. Bir gece telefonum çaldı, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız sizinle görüşecek’ dediler. Çok heyecanlandım. Afrika’dan arıyordu. Bana, ‘Yılmazcığım nasılsın?’ dedi. Sağ olsun, bana dönmesinden dolayı büyük onur duydum. Benimle ilgili konuyu araştırmış. Kendisine, ‘ne olur bana yardım edin. Bir saatinizi ayırınız. Futbolun sorunlarını size anlatayım,’ dedim. O da, ’tamam, olur’ dedi.” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini gördüğü her yerde yakından ilgilendiğini de kaydeden Vural, ülkemizin 29 mükemmel stada kavuştuğunu hatırlattı. Vural, “Stadların dolması lazım. Ülkemizde spora vakit ayrılmalı. Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı da öğrencilerin yoğun ders programı yüzünden spora yönelemediğini belirtti. Gerçekten çocuklarımız sosyal faaliyetlere, spora zaman ayırmalı.” dedi.

Vodafone Arena Stadı’nın açılışında milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ile milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın ile görüştüklerini anlatan Vural, her ikisinin de Cumhurbaşkanı Danışmanı olmasına vurgu yaparak, kendisinin de futbol danışmanı olmak istediğini hissettirdi. Vural, şunları söyledi:

“Keşke Cumhurbaşkanımızın, futbol ile ilgili de bir danışmanı olsa. Futbolun büyük sorunları var. Futbol Federasyonu’nun yapısı değişmeli. Sorunlar patlayacak duruma geldi. Futbol sadece bir spor olarak görülmemeli. Büyük bir sektör, bu konuda Cumhurbaşkanımıza sorunları söylemeyi çok isterim.” Vural, Metan’ın, ‘antrenörlüğü bırakacak mısınız?’ sorusu üzerine de, ‘danışman olursam bir süreliğine bırakırım’ dedi. Bir dinleyicinin, ‘Sayın Vural Ekonomi Bakanı ol, enflasyonu düşür’ şeklinde mesajı üzerine Vural, bolca güldü ve teşekkür etti. Vural, kendisine yönelik övücü mesajların gelmesiyle iyice neşelendi. “Adam gibi adam seni büyük takımların başında görmek istiyoruz” şeklindeki bir mesaj ile de iyice heyecanlandı.

“HAKEMLER OFSAYTI BILMİYORKİ, EŞİM BİLSİN!..”

Sosyal medyadan yöneltilen “Eşiniz ofsaytı biliyor mu?” sorusuna esprili cevap veren Vural, hakemlere taş attı. Vural, “Hakemler ofsaytı bilmiyor, eşim nerden bilsin?” diye ilginç bir cevap verdi.

Süper Lig’i de değerlendiren Vural, her hafta İstanbul’da oynanan maçları izlediğini anlattı. Kazanma arzusuyla oynayan Beşiktaş’ın keyifli bir futbol oynadığını ve artık şampiyon olma yolunda ilerlediğini de kaydeden Vural, Fenerbahçe ile ilgili ilginç değerlendirmede bulundu. Vural, şunları söyledi:

“Fenerbahçe mutsuz bir tablo çizdi. Beşiktaş’ın Sivasspor’u yenmesiyle direnci düştü. Forvet Van Persie, Teknik Direktör Perreria’ya yönelik seyircinin büyük tepkisi var.” dedi. Vural, Beşiktaş’ın 3 yıldır kendi stadında oynamadığını deplasmana alıştığını da belirterek, bunun da ayrı bir avantaj olduğunu söyledi. Galatasaray yönetimine ağır eleştirilerde bulunan Vural, Hamza Hamzaoğlu’nun gönderilmesinin hata olduğunu söyledi. Onun yerine yine bir Türk teknik adamın getirilmesi gerektiğini belirten Vural, “İnsanımıza büyük bir saygısızlık yapıldı. Piyasada birçok iyi teknik adam var. Takımı altyapıyı çalıştıran bir Hollandalı antrenöre teslim ediyorsunuz, oysa yerli hocaya da şans tanınmalıydı.” dedi.

“GUARDİOLA VE MESSİ’Yİ BEĞENİYORUM”

Metan, Vural’a beğendiği teknik adam ve futbolcuyu da sordu. Vural, duraksamadan Bayern Münih’in teknik direktörü Pep Guardiola ve Barcelona’nın yıldızı Leonel Messi’nin ismini verdi. Vural, “Guardiola futbolu ayağa oynatıyor. Oyunu çok iyi okuyor. Dört dörtlük bir teknik direktör. Leonel Messi de bireysel olarak oyunu açabilme yeteneğine sahip bir futbolcu, oyunu çözüyor. Ronaldo da kaslı ve adaleli bir futbolcu.” diye konuştu.

Bu sırada Metan, ‘Dinleyicimiz sizi BJK’da görmek istiyor’ mesajını okuyunca Vural, “Beni Beşiktaş’ta göremezler çünkü Şenol Hoca iyi gidiyor.” diye karşılık verdi.

“FATİH TERİM’İ KISKANIYORUM”

Büyük takımları çalıştırmayı çok arzu etmesinin sebebini anlatan Vural, ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek istediğini söyledi. Büyük takımların UEFA ve Şampiyonlar Ligi’nde mücadele ettiğini hatırlatan Vural, dünyaya Türk antrenörlerin ve futbolcuların başarısını göstermek istediğini kaydetti. Vural, küçük takımlarda lokal başarıların kendisinin Avrupa kulüplerini çalıştırmasına imkan vermediğini de belirterek, “Benim İngiltere ve İsveç ile anlaşmam söz konusuydu. Ancak, takımım kupada elenince Türk ve Müslüman olmam karşıma çıkarıldı. Bizi benimsemiyorlar. İnsanlar CV’ye bakıyor. Bu yüzden üç büyüklerden birisini çalıştırmak istiyorum. İnanıyorum, ben bu işi yaparım.”şeklinde konuştu. Fatih Terim’in Galatasaray’ı UEFA şampiyonu yaptıktan sonra Milan’a teknik adam olduğunu, Şenol Güneş’in Milli Takımımızı dünya 3’üncüsü yaptıktan sonra Kore’de bir takımı çalıştırdığını ve Mustafa Denizli’nin de Galatasaray’ın çeyrek finale çıkarmasının ardından Almanya’da hocalık yaptığını hatırlatan Vural, bu yüzden büyük takımları çalıştırmanın önemli olduğunu altını çizdi. A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in dostu olduğunu ve sıkça görüştüklerini de anlatan Vural, olumlu eleştirilerde bulunduğunu da söyledi. Vural, “Fatih Terim’i kıskanıyorum. Başarılı insanları ‘ah ben niye yapamıyorum’ diye kıskanıyorum. Fatih Terim, yüzümüzü ağarttı, Türk antrenörlüğünün önemli taşı, Milli Takımı yoktan var etti, ülkemize büyük başarılar kazandırdı. A Milli Takım onun sayesinde Fransa’daki Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazandı. Babacan, sert, yumuşak ve ayarını iyi veriyor, Türk oyuncusunu iyi tanıyor, futbolcuları iyi hazırlıyor ve motive ediyor.” diye konuştu. Metan, ülkemizde birçok yeteneğin yaşadıklarında kıymetinin bilinmediğini Hz.Mevlana’nın bile yaşadığı dönem değerinin bilinmediğini söyleyince Vural araya girerek, esprili ve anlamlı şu cevabı verdi: “Haklısın, 63 yaşına girdim. Benim kıymetimi yaşarken bilsinler. Biraz çabuk davransınlar, kıymetimi ölmeden bilsinler.”

Vural, ülkemizde ve Avrupa’da meydana gelen terör saldırılarının hatırlatılması üzerine büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Herkesin aklını başına alması gerektiğin söyleyen Vural, giden yaşamın bir daha geri gelmediğini belirtti. İnsanların dolduruşa gelmeden hissederek yaşaması gerektiğini anlatan Vural, “Bizler insanız. Cumhurbaşkanımız, ‘milliyetçilik bir yana bizler Müslümanız, diyor. Bizi birleştiren bir kavram var. Çıkar gruplarının oyununa gelmemeliyiz. Onlar sırça köşkte yaşıyor, insanlar ölüyor.” dedi.

“GÖKHAN TÖRE’Yİ SEVEREK DÖVMEK İSTERİM”

Metan, yine bir dinleyicinin, ‘en çok kimi severek dövmek istersin’ diye sorunca Vural, espri dolu şu sözleri sarf etti: “Eski futbolcum Gökhan Töre çok hareketli, şakacı ve neşeli bir kardeşim, onu çok seviyorum, tam dayaklık, onda her yol var, severek dövmek istediğim kişilerin başında o geliyor.”

Bir maç sırasında gol sonrası sevinen futbolcularına kızması da hatırlatılan Vural, “Kızdım, çünkü erken öten horozun başını keserler. Nitekim o golü attıktan sonra rehavete kapılıp bir gol yedik, santra yaptık.” dedi. Akhisar ile oynadıkları maçı hatırlatan Vural, hakem Cüneyt Çakır’ın, maçı 6 dakika uzattığını da belirterek, yine de sahadan 1-0 galip ayrıldıklarını kaydetti.

“BENİ SEVERLER ACIMASIZCA ELEŞTİRMEZLER”

360 ekranlarında Serhat Ulueren, Ümit Karan, Engin Verel ve Muharrem Usta’nın spor programı yaptıklarını hatırlatan Vural, yine esprili bir yorumda bulunarak,“Ulueren ve Engin benim dostum, Ümit eski oyuncum, hepsi benim kardeşim ve dostum, beni acımasızca eleştirmezler, insaflı davranıyorlar.” diye konuştu.

“VURAL, ‘RÜYA GİBİ BİR SABAH YAŞADIK’ TWEET’İ ATTI”

Program sırasında tweet atan Yılmaz Vural, Metan’ı da neşelendirdi. Vural, “Adem Metan ile rüya gibi bir sabah yaşadık” tweeti gönderdi. Bir soru üzerine Türk yemeklerini çok sevdiğini söyleyen Vural, şöyle konuştu: “En çok kuru fasulye ve pilavı seviyorum. Dün İstanbul’da hizmet veren Uzakdoğulu yemeklerin sunulduğu bir restorana gittim, adeta eziyet çektim. Ne yapayım? Yiyemiyorum, başka lezzetleri tadamıyorum. Nereye gidersem gideyim Türkiyemi arıyorum.”

“BİR GECE ADLI FİLMDE ROL ALDIM”

Kendisinin bolca taklidini yapan komedyen Yavuz Seçkin’in “maçlarda sana çok gülüyoruz, birlikte film yapalım” dediğini anlatan Vural, “Birlikte Bir Gece”, adlı filmde rol aldığını ve yakında sinemalarda olacağını söyledi. Müzikle ilgisi sorulunca Vural, ünlü müzisyen Selami Şahin ile söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan’a övgüler yağdırarak, “Bestelerin yarısını ikisi yapmıştır.” dedi.

“ALLAH CANIMI SAHADA ALSIN”

Son nefesime kadar büyük bir takımı çalıştırmak için mücadele vereceğini de ifade eden Vural, “İyi bir teknik adam yaşlandıkça bilgi ve tecrübe sahibi olur. Çok yaşamak önemli değil tecrübe ve birikim kazanmak önemli. Zeki Müren sahnede şarkı söylerken son nefesini verdi. Allah benim de canımı sahada alsın.” diye konuştu. Alem FM ile Adem Metan’ı öven Vural’ın, ‘Sende ilk dörttesin’ sözleri gülümsetti.

CİHAN

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERyılmaz vural