UÇANKUŞ İHBAR HATTI: Whatsapp Telefon: 0 532 472 88 88 E-Posta: haber@ucankus.net Haber Merkezi: 0212 283 54 54

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MEVLÜT TEZEL, SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU VE TAYYAR IŞIKSAÇAN, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MEVLÜT TEZEL, SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU VE TAYYAR IŞIKSAÇAN, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

TV YAZARLARINDAN SEÇMELER!.. MEVLÜT TEZEL, SİNA KOLOĞLU, ALİ EYÜBOĞLU VE TAYYAR IŞIKSAÇAN, BUGÜN HANGİ KONULARI YORUMLADILAR?..

Mevlüt Tezel – Sabah Günaydın

GAME OF THRONES İZLEYENLERE YARIM GÜN İZİN!..

Fenomen dizi 'Game of Thrones'un yeni sezonunun yayın tarihi (24 Nisan) yaklaştıkça enteresan haberler gelmeye devam ediyor. İngiltere'de teknoloji şirketi +rehabstudio; Game of Thrones'u rahatça izleyebilsinler diye çalışanlarının hafta sonu tatilini 2.5 güne çıkarmış.
Şirket, Linkedin'den yaptığı açıklamada; yeni sezonun yayınlandığı bölümlerin sonrasında, çalışanlarının yarım gün izin kullanabileceğini açıkladı. Yani +rehabstudio çalışanları, 10 haftalığına haftada 2.5 gün tatile hak kazanmış oldu.
Sanki dizinin viral reklamı gibi duran bir haber değil mi? Ama +rehabstudio, Google, Starbucks ve Disney gibi şirketlere hizmet sağlayan tanınmış bir şirket; dizinin reklamına alet olacaklarını sanmam. 'Alt tarafı bir dizi, ertesi gün izlesinler' diyenlerinizi duyar gibiyim.
Evet, fazla abartmaya gerek yok ama +rehabstudio, burada çalışanların mutluluğuna ne kadar önem verdiğini gösteriyor aslında. Son dönemde yapılan birçok araştırma; şirketlerin mutlu çalışanlara sahip olmasının satışlarını artırdığını, çalışan memnuniyetinin hemen müşteri cephesine yansıdığını gösteriyor.
Bizde hangi şirketin aklına gelir çalışanına dizi izni vermek! Kulağa absürt geliyor değil mi? Ama +rehabstudio gibi önce çalışanın mutluluğunu düşünenler daha çok kazanıyor.
İşte buna bir örnek: Dünyaca ünlü ABD'li perakendeci Sears Roebuck'ta gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçları; çalışanların memnuniyet düzeyindeki 5 puanlık artışın, müşteri memnuniyetini 1.3 puan artırdığını ortaya koyuyor. Bu artış da şirketin gelirlerini 0.5 puan artırmış.

Sina Koloğlu - Milliyet Cadde

DAHA DÜN AYNI ROLDE!..

Ev ahalisi izlerken böyle dedi... ‘Oyunbozan’ Show TV’nin yeni dizisi. Ekip iyi, başrol birden fazla. Hikayenin şimdilik önü açık. Yani soru işaretleri var, merak var. Ne kadar gideceği, senaryonun ve yönetmenin elinde. Hatırlatayım senaryosu Altuğ Küçük’e ait. ‘Filinta’nın da senaristi. Serhat Tutumluer (Mahir), tesadüf olarak ‘Filinta’ dizisinde silah kaçakçısı, (Boris Zaharyas) rolündeydi. Dün gibi hatırlıyoruz! Mahir olarak yine kötü bir rolde.
Barış Kılıç (Emre) daha geçenlerde, ‘Güllerin Savaşı’nda Ömer’di! Hastane sahibi, zengin ve güçlü doktor olmayı çok seviyor galiba Barış bey. Burada daha sert ve acımasız. Çünkü, kardeşinin intikamını alacak.
Mahir’in fettan eşi Gülçin Santırcıoğlu, ‘Kara Ekmek’ dizisinde Pervin rolünde de farklı değildi. ‘Tehlikeli ilişkilere girmeyi seven’ hatun rolündeydi. Dizi bizde genelde; süre giden, beklemesi olmayan, hazır rollerin projelendirilmesi olarak algılanıyor. ‘Oyunbozan’ bu anlamda benzer bir yöntemi uygulamış.
 

‘Oyunbozan‘ın ekibi iyi

Yukarıda da söyledim ekip iyi. Başroldeki Ece’yi yazmadın diye soracaksınız. Tuvana Türkay (Ece), daha çok işi var. Sazı eline yeni alıyor. Mahir’in evine psikolog olarak girecek, Emre’nin casusu olarak. İlk bölüm, hani ortalarda dolaştı diyeyim. Serdar Orçin (Adnan), benim favori oyuncularımdan. Nitekim kendini gösterdi. Ozan Dolunay (Rüzgar), Serhat Parıl (Kaan) ve İlayda Akdoğan (Eylül) ilk bölümde genç oyuncular olarak işlerini yaptılar.

Yeni dizi meslekleri

Otomobil tamirciliği ve psikolog... ‘Kördüğüm’de Alican Yücesoy (Umut) tamirci rolünde. Öyle sıradan değil, antika otomobilden anlıyor. Hatta yerli malı otomobil yapıp dünyaya pazarlayacak kapasiteyi zorlayan bir tamirci. ‘Oyunbozan’da da Serhat Parıl, otomobil tamircisi. Klasik otomobillerden de acayip anlıyor!
Bir de Psikoloji Ana Bilim Dalı revaçta. ‘Paramparça’da Şükran Ovalı (Ayşe) ablamız var. Burada da Ece kardeşimiz psikolojiyi yeni bitirmiş. Klinik psikoloji mezunu. Uzmanlık alanı da belli, çocuk - ergen psikolojisi. Havalı meslek sonuçta! Endokrinoloji uzmanı olacak değiller ya!
 

Ali Eyüboğlu - Milliyet

‘RENGARENK’TE KİMLER OLACAK?

NTC Medya’nın yaz için ATV’ye çekeceği “Rengarenk” adlı dizinin oyuncu kadrosu kesinleşti. Ebru Hacıoğlu, Melek Seven, Fikret Bekler ve Ayşe Günsu Teker’in senaryosunu yazacağı, Kerem Çakıroğlu’nun yöneteceği dizinin başrol oyuncuları Selin Şekerci ile Kaan Taşaner oldu. Dizide yer alacak diğer oyuncularsa şöyle:
Açelya Devrim Yılhan, Selin Yeninci, Sertan Erkaçan, İbrahim Kendirci, Cem Belevi, Funda Güray, Ferdi Sancar, İnci Türkay, Şebnem Doğruer, Şükrü Türen ve Muammer Tali…
Dizi, kadın ırkından nefret eden, “Artık kafama aşk da düşse ilgilenmem” diyen ve de hayatında hiç dizi izlemeyen “Can Esener”le (Kaan Taşaner), oyuncu anne - babanın dizi, film ve reklam yıldızı kızı “Renk Duygun”un kesişen yollarını ve ardından yaşadıkları maceraları anlatacak.
ATV’nin haziran ayında yayınlamayı planladığı romantik komedi, televizyon ve şov dünyasının “cins” menajerlerinden magazincilerine ilginç ve renkli tipleri değişik isimlerle ekrana taşıyacak.
 

Tayyar Işıksaçan - Yeni Yüzyıl

DEMET AKALIN'A ÇOK AYIP ETTİLER!..

Demet Şener’e 2001 yılından bu yana özel hayatlarındaki bir olay nedeniyle hiç bir bağları bulunmayan Demet Akalın ile “Barışacak mısınız?” sorusunu sormak gazetecilik başarısı değildir. Yahu 15 yıl aradan sonra ayak üstü barış güvecini olarak ara bulmaya çalıştığınız insanlar evli, hayatlarında birer adam var ve çocuk sahibi kadınlar. Memlekette düzeltilecek onca iş bitti de Demet Şener ve Demet Akalın arasında arabuluculuğa mı soyundunuz?.. Bu meslekte baştan aşağı gerçekten bir devrim yapılmalı. Eline mikrofon ve fotoğraf makinesi verilen adamlar marketten armut alır gibi seçilmemeli ve en önemlisi “Biz mesleğin duayeniyiz; bunca yıldır magazine imza attık” havasındaki müdür arkadaşlar bu insanlara gazeteciliği öğretmeliler.
Evet, rekabet fazla ama sektörde yetkin, yetişmiş, ahlaklı, onurlu magazin muhabiri sayısı çok az. İşini hakkınla yapan, genç gazeteciler de var aralarında.
Magazin haberciliği adına Demet Şener’e ve Demet Akalın’a 15 yıl sonra yapılan gerçekten bir gazetecilik ayıbıdır. Bu ayıba bir de Demet Akalın’ın çok güvendiği, sırtlarını sıvazladığı, hıyarım var dediklerinde tuz alıp koştukları da eşlik edince çok ağrına gitmiş Akalın’ın.
Havanda su dövdüğümün farkındayım. Magazin Gazetecileri Derneği’nin sorumluluklarını yerine getirmediği, magazin servisi müdürlerinin üç maymunu oynadığı sürece ben daha çok kendi kendime çalar söylerim.

Son Güncelleme: 3.05.2020 15:14:13
ETİKETLERtv yazarları